Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie myślę nad zakupem nowych nożyczek bo nie mamy degażówek a latem na przeciwko domu mojej mamy znajduje się zakład fryzjerski i latem przerzedziłam nam fryzjerka kitkę i nóżki i o niebo lepiej było mi utrzymać włosy Pixi w ładzie i bez kołtunów:)

• Replies 5.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

*kleo* napisał(a):
A jakby tego kucora degażówkami trochę przerzedzić? Tylko to nie każdy umie dobrze zrobić ;)

Nie wiem jak powinna być fachowo obcinana kitka ale nasza fryzjerka zawsze zbierała włoski z główki od nasady czaszki i cały przód to nie uwierzycie jaka gęsta to kitka była. A teraz zebrałam włoski na kitkę tylko te co są przy uszkach i troszeczkę rzadsza się zrobiła ale i tak mega palemkę mamy;)

Posted

Doti1986 napisał(a):
Nie wiem jak powinna być fachowo obcinana kitka ale nasza fryzjerka zawsze zbierała włoski z główki od nasady czaszki i cały przód to nie uwierzycie jaka gęsta to kitka była. A teraz zebrałam włoski na kitkę tylko te co są przy uszkach i troszeczkę rzadsza się zrobiła ale i tak mega palemkę mamy;)

Nie ma jakiegoś wzorca obcinania kitka, ale moja mama zawsze robi tak, że włosy do kitka zbiera no powiedzmy trochę poniżej podstawy uszu i przód (czyli chyba tak samo jak Wasza). W każdym razie ja stawiam na degażówki, bo zwykłymi nożyczkami raczej ciężko będzie te włosy przerzedzić, no ale to już urok tych puchatych ;)

Posted

Pegaza napisał(a):
Calkiem dobrze Ci to wyszlo:)
a ja nie mam degazowek tylko zwykle nozyczki..

ja muszę sobie kupić bo juz po malu nie daje rady z pixi "firaneczką i dzwonami" na nogach żeby rozczesywać.

Posted

Doti1986 napisał(a):
Hihih Pixi się wgramoli wszędzie byle by tylko leżeć na "podwyższeniu" ;)

To chyba tak działa, że im mniejszy psiak tym wyżej chce wejść bo moja Carmen też tylko wysokości szuka :evil_lol: