WhiteWidow Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Ja też mam kliker z eukanuby. Dostałam go zamawiając wyprawkę na ich stronie http://www.eukanuba.pl/DNA/pl/pl/ tyle że to było jakiś rok temu, nie wiem czy teraz jeszcze daja te wyprawki? Quote
Sprytna Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ja posiadam czerwoną kostkę z Trixie i jeżeli chodzi o szkolenie to sprawdza się światnie^^ Quote
Illusion Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 W końcu kupiłam iClick'a! :multi: W domu sprawdza się świetnie, na zewnątrz już nie bardzo, chociaż zależy, w jakim miejscu się nim klika, w spokojnym, cichym lesie, gdzie nie słychać przejeżdżających aut itd. jest dość słyszalny, ale w ogródku ginie wśród dźwięków wydawanych przez pewne urządzenie, czy szczekające psy. Dźwięk iClicka jest jakby przyjemniejszy od tego, który wydobywa się z innych klikerów, więc to dodatkowa zaleta, kiedy używa się go w domu ;). Poza iClickiem wzięłam jeszcze przezroczysty kliker, ten na zewnątrz sprawdza się najlepiej! Z obu zakupów jestem bardzo zadowolona. Quote
Sprytna Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Niezła kolekcja.Ale kostką z Trixie mi na dworze się dobrze klikało ;) Quote
madziaidragon Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 JA też mam trixie, jeszcze nie używaną,bo z Dragusiem czekamy na książke (jesteśmy zieloni w te klocki). Klikałam jak psa w domu nie było, no niezły jest ;D Quote
dkf385 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ogólnie nie jestem fanką tego typu sprzętu, bo za bardzo trzeba się pilnować, abyzawsze użyć i mieć przy sobie, a przeważnie im bardziej coś potrzebne tym dalej jest od nas, wole po prostu słowną pochwałę i nagrodę. Mój nie polubił dzięku tego z trixie, tej kosteczki. Ale za to bardzo dobrze ta metoda sprawdza się w wypadku bardzo ruchliwych psów, kiedy trzeba szybko uchwycić moment. Pomińmy sprawę że nigdzie nie mogę ich ostatnio dostać, bo nie ma nawet w hurtowniach, a akurat teraz są mi bardzo potrzebne. Quote
Paulix Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Dla tych, którzy chcą wyciszyć kosteczkę z Trixie polecam zaklejenie plasteliną/modeliną/ciastoliną/innymi substancjami tego pokroju tylnej części (tgz. tej wklęsłej kropeczki i tyłu za nią, tam gdzie się nie naciska). Od razu przyjemniej dla ucha :eviltong: Quote
barberry Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 A używał ktoś Soft Klikera z Trixie Dog Activity? http://animalia.pl/produkt,18065,65,Trixie_Dog_Activity_Soft_Kliker_ze_smyczk%C4%85_.html Szukam czegoś cichego i zastanawiam się na nim i i-Clickiem a, że robię większe zakupy w Animalii wolałabym kupić wszystko za jednym zamachem... :roll: Mamy kostkę z Trixie ale moja psica bardzo się jej boi (nawet schowanej w kieszeni) Quote
Qeeriefire Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Osobiście mam dwa klikery : w kształcie łapki z klipsem i kostkę Trixie, jak narazie jestem zadowolona ;) barberry może na początek zacznijcie od przyzwyczajania do dzwięku klikera. Quote
barberry Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Próbowałam ale piesa na ten dźwięk niezmiennie reaguje lękiem. Całkowicie odwraca to jej uwagę od komendy i powoduje nerwowe rozglądanie się w poszukiwaniu źródła tego hałasu. Ten kliker, który pokazałam wcześniej podobno dobrze się spisuje przy takich psach - ma inny dźwięk (tak jak ten i-click) i myślałam, ze może ktoś z Was próbował. Quote
Qeeriefire Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Słyszałam , że i-click jest dużo cichszy . Pies po prostu nie wie co ten dzwięk oznacza i woli być ostrożny. Zacznij od zawołania psa , a gdy przybiegnie kliknij zza pleców i daj przysmaka , nich najpierw skojarzy- Kilk=smakołyk. Możesz też spróbować klikać z odległości aby dzwięk był stłumiony , albo kupić kliker z regulacją głośności ;) Quote
Karolina Rogowska Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Bo kliker to najpierw trzeba psu "włączyć". A jak jest za głośny to tak jak wcześniej mówiono można kilkać w kieszeni, albo przez materiał. Generalnie głośny kliker można wyciszyć, ale za cichego już nie pogłośnisz. Quote
mia_mia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 w Łodzi klikery są na Tuszyńskiej 88, poradę co do ich używania również można tam uzyskać Quote
Recommended Posts