MakeBelieve Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 No wlasnie, jakie macie klikery? Ja mam z Karlie jakis, zielony taki, ale jest glosny i wolno klika. Przez to moja sunia sie boi. Poszukuje w tym stylu: Półprzezroczysty kliker (clicker) - tresura psa (656720739) - Aukcje internetowe Allegro ale bez przesady, nie mam zamiaru placic 23 zł za kliker :roll: A moze chcialby ktos oddac/odsprzedac? Quote
MakeBelieve Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 O, ja wlasnie bede kupowac ten karuskowy. A glosny jest?? Czyli mowisz, ze szybko klika? Quote
Pestka Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Ja mam z Eukanumby - dwa, jeden się popsuł i jest cichy (stosujemy jako domowy) i drugi głośniejszy na dworzu ;) Quote
madziasto4 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Ja mam kliker Karlie, jest dość głośny, na początku Toro się bał- nie chciał za nic podejść, cofał się, chował za fotelem. Więc pozawijałam w skarpety i inne szmatki i klikałam z kieszeni. Po niedługim czasie się oswoił i kompletnie się nie boi. Ale drugi, starszy pies od początku wcale się bał. A drugi mam jakiś gratisowy z Eukanuby, ten jest cichutki. Cichego używam w domu, a głośnego najczęsciej na dworze. Quote
MakeBelieve Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 No to ja tez mam ten z karlie.... Jeeeju, Karuskowy głośny? Kurde :/ Quote
Śnieżynka Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 W Karusku jest jeden kliker z regulowana głośnością. Napisz do Karuska to może Ci napiszę co to za firma, niestety nie wiem jak z prędkością klikania... Quote
Rybka_39 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Kup i-click, jest cichy- ja mam 2 jeden czerwony jeden czarny, polecam;). iClick - kliker nowej generacji - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia. Quote
MakeBelieve Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Raz w klubie dziewczyna dala mi go, to dziwnie mi sie nim klikalo ;p Quote
Illusion Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Ja mam kostkę z Trixie i jestem zadowolona, ale czasem niewygodnie się klika. iClick jest tak samo głośny jak ta kostka z trixie? Quote
Rybka_39 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='RCookie']Ja mam kostkę z Trixie i jestem zadowolona, ale czasem niewygodnie się klika. iClick jest tak samo głośny jak ta kostka z trixie? On ma całkiem inny dźwięk: tutaj uzywam i-clicka: YouTube - Podawanie rękawicy Quote
ewka122 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ja też mam iClick'a i jestem zadowolona :) I wcale nie drogi, a w www.sklep.mampsa.pl dostałam go na drugi dzień jak zamówiłam ;) polecam ten sklep ;) Quote
Illusion Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Rybka_39, dzięki wielkie! :multi: A używałaś iClick'a na dworze? Jak się sprawdza? Quote
.Agata. Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ja też mam czerwoną kostkę z Trixie - z regulacją głośności. Na mojego Konia to i można młotkiem walić w coś i nie będzie się bał a wręcz z ciekawą miną podejdzie i powącha "O jacie,co to takie fajne ?" bo za cichy to i na dworze jest zły i ogólnie słabo go wzmacnia.Najcichszą regulację stosowałam przy początkach ze schroniskowym jamnikiem['] babci i potem stopniowo zwiększając głośność przeszliśmy na najgłośniejszy :eviltong: Teraz sama przymierzam się kupić iClick bo nałogowo klikam a blaszka już mi się znudziła poza tym ostatnio wlazł mi paznokieć i zjechało całą płytkę zanim go wydostałam :lol: Eukanubę też mam - masakra,prędzej bym mu mogła klaskać niż nim klikać - pies mi zawsze zdążył wypluć aport kiedy on kliknął :evil_lol: Quote
Illusion Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ja tam nie widzę różnicy jak swoją kostkę reguluję albo jakiś felerny egzemplarz, albo jestem głucha :evil_lol:. Quote
.Agata. Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Jutro Ci nagram :cool3: Ja tam widzę różnicę :eviltong: Quote
Asaurus Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mój najnowszy wynalazek. Żaneta narzekała, że nie ma trzeciej ręki do klikania więc rozbroiłem jej clicker i zamontowałem blaszkę na skórzanej uprzęży na dłoń. Można bez problemu jedną dłonią klikać i dawać smaki lub przytrzymać smycz. Niestety bez plastikowego pudełka wzmacniającego dźwięk clicker jest trochę cichszy niż przed przeóbką ale za to wygodniejszy w użytkowaniu. Niedługo popracuję nad bardziej zabudowaną wersją bo krawędzie blaszki i śruby są trochę niebezpieczne, szczególnie gdy się z kimś wita. Quote
dunia77 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja mam i-clicka i polecam. Mój pies na początku nie mógł znieść odgłosu tradycyjnego klikera. Ogólnie, dla nieśmiałych lub wrażliwych na dźwięki psów i-click jest super. Nie wiem, czy w Polsce są dostępne te produkty: Clik-r and Clik Stik - też używam i są fantastyczne, szybkie i ciche. A Clik-Stik to wynalazek stulecia, zwłaszcza jeśli się szkoli małego psa. Quote
MadeInChina Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 ja zamowilam kliker z trixie razem z ksiazka, bo dopiero czekam na pieska. dzis powinien dojsc Quote
Guest Megi97 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Ja jeszcze nie uzywalam klikera, ale mam zamiar go kupic. Przeczytalam wiele tematow na ten temat i do tej pory nie widzialam ZADNEGO negatywnego komentarza;) Jak kupie to sie pochwale:razz: i powiem jakie efekty Quote
Asaurus Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Megi97 napisał(a): Przeczytalam wiele tematow na ten temat i do tej pory nie widzialam ZADNEGO negatywnego komentarza;) Co do wad klikera to jest jedna zasadnicza, jest po prostu upierdliwy w użytkowaniu, zajmuje rękę, co w niektórych sytuacjach może być problemem, szczególnie przy wilczaku :] Ale wszystko da się przeskoczyć, tak czy inaczej. Quote
madziasto4 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Słuchajcie, nie wiecie gdzie mogę dostać kliker z Eukanuby albo i-clicka? Tego drugiego w mampsa.pl nie ma już :roll: Z eukanuby mi się zgubił, a potrzebuję cichego klikera :roll: Quote
Kirima Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Podbijam! Też potrzebuję pomocy, bo za nic w świecie nie wiem który kliker będzie najlepszy. Przeczytałam temat i wynika z tego, że i-click najlepszy, ale na mampsa.pl faktycznie już go nie ma. Tam chyba jest w ogóle największy wybór? Wolałabym ominąć Trixie. Quote
Asaurus Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Osobiście wolę gośne kilkery z prostego powodu: na zewnątrz gdy jest hałas pies nie ma problemu z usłyszeniem kliknięcia a gdy chcę go "przyciszyć" to po prostu klikam w kieszeni. Plus tego jest taki, że pies się bardziej nakręca i skupia na komendzie i przewodniku a nie na samym klikerze bo go zwyczajnie nie widzi. Prostym sposobem gdy nie chcemy trzymać ręki w kieszeni jest owinięcie materiałem (np chusteczką) lub włożenie klikera do małego woreczka lub sakiewki, efekt wyciszenia murowany a w razie potrzeby można "podgłośnić" urządzenie. Quote
Recommended Posts