auraa_ Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Witam. ;) Mam 10 miesięczną sunie Berneńczyka... i strasznie chciałabym uprawiać z nią jakiś sport. Wiem, ze Agility odpada, bo to chyba nie dla tej rasy, prawda? Właśnie też o to sie chciałam spytać, czy nie będe mogła nigdy Agility z nią uprawiać, bo to moje takie ciche marzenie. Ale jeśli ma mieć przez to jakieś zdrowotne problemy to uchowaj Boże. :PP Tak więc chciałam spytać jaki sport byłby dla niej odpowiedni, myślałam o Obedience. Jak sądzicie? Bardzo proszę o rade ;) pozdrawiam. ;) Quote
dog_master Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Nic nie odpada ;) Mistrzem Świata w agility pewnie Berneńczyć nie zostanie ;), ale jeżeli będzie zdrowy to spokojnie może agilitować. Quote
auraa_ Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Ale nie będzie jakichś konsekwencji zdrowotnych w poźniejszym wieku? Np. stawy ? ;) Quote
dorplant Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 auraa_ napisał(a):Ale nie będzie jakichś konsekwencji zdrowotnych w poźniejszym wieku? Np. stawy ? ;) hmmm jesli ma zdrowe stawy to cwiczenia i ruch dobrze mu zrobia , u nas obedience trenuje leonberger :p Quote
Recommended Posts