Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

flutek&luka napisał(a):
Monika z Legnicy. Roczna ONka ;)

Hej Moniko! Ciepło, cudnie może by tak wspólny spacerek?
Zapraszam:lol:

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

czy ktos moglby mi polecic dobrego weta w lubinie, legnicy lub ewentualnie w glogowie? szukam przede wszystkim weta ogolnego, u ktorego mozna wykonac podstawowe badania rtg,usg krew,kal itp. i ktory w razie potrzeby bezproblemowo kieruje pacjenta do specjalisty

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='fjolka']czy ktos moglby mi polecic dobrego weta w lubinie, legnicy lub ewentualnie w glogowie? szukam przede wszystkim weta ogolnego, u ktorego mozna wykonac podstawowe badania rtg,usg krew,kal itp. i ktory w razie potrzeby bezproblemowo kieruje pacjenta do specjalisty[/quote]

fjolka jakoś przeoczyłam ten Twój post.
Gdybyś nadal potrzebowała, to w/g mnie najlepsi w Legnicy są Ostrowscy. Mają lecznicę na po drugiej stronie ulicy od wejścia do Carefura, zaraz na przeciwko biblioteki osiedlowej.
Telefon mogę na priv.
Są oddani, niesamowici i z pasją oraz ogromnym sercem. Postawili Maxia na łapy.

Posted

[quote name='OMM']fjolka jakoś przeoczyłam ten Twój post.
Gdybyś nadal potrzebowała, to w/g mnie najlepsi w Legnicy są Ostrowscy. Mają lecznicę na po drugiej stronie ulicy od wejścia do Carefura, zaraz na przeciwko biblioteki osiedlowej.
Telefon mogę na priv.
Są oddani, niesamowici i z pasją oraz ogromnym sercem. Postawili Maxia na łapy.[/quote]
Potwierdzam:p
Jeszcze ewentualnie mogę polecić dr Legienia:roll:

Posted

[quote name='Medorowa']Potwierdzam:p
Jeszcze ewentualnie mogę polecić dr Legienia:roll:[/quote]

Nie polecam tego weta. Jest najdroższy, zmanierowany, nie kieruje na niezbędne badania a nas wydoił z kasy pies cierpiał i chciał go uśpić.
Jest jedynie miły. I tylko. Nie ja jedna mam takie zdanie- niestety.

Dla mnie dobry wet to wet z pasją, wet, który "rozmawia" ze zwierzakiem, nie nastawiony na bicie kasy, taki który się doucza, taki który czuje ból zwierzaka a nie jest KIMŚ.
Max ma się dobrze, nie widzi, ale nie cierpi. Jest zadowolonym pieskiem, który biega po polu. Nigdy nie zgadłabyś, że jest ślepy.

Posted

A ja będę bronić dr Legienia. Konkretny, fachowy, uprzejmy. Nigdy nas nie zawiódł a jeśli ma problemy z diagnozą - wysyła do specjalisty. Nie wiem, czy jest droższy od innych, ale na pewno jest skuteczny

Posted

Gdybym posłuchała go nie miałabym psa.
Żałuję, że tam leczyłam zwierzaka, gdyby jego choroba była zdiagnozowana prawidłowo wcześniej, Max by widział. Tak powiedział mi dr.Kiełbowicz we Wrocławiu do którego trafiłam dzięki moim wetom z kompletem badań.
Niestety za późno o pół roku, w którym to czasie Pan Dr, "leczył".

Moja kuzynka tam straciła swojego ukochanego psa, po uprzednim wydojeniu z kasy przez dr.
Moja sąsiadka w ostatniej chwili uratowała swojego młodego owczarka (z rodowodem.) Doktor operował staw biodrowy pies o mały włos nie stracił łapy.
Przyjaciel rodziny stracił dzięki niemu całą hodowlę szynszylek.

Jest miły. Nawet bardzo.
Przestrzegam jeśli Wasz zwierzak ma poważne kłopoty.
Rutynowe badania, raczej nie zaszkodzą.

Posted

Błędy lekarskie to temat - rzeka. Weź pod uwagę, że weterynarz ma jeszcze trudniej;) Mi sukę wykończyli weterynarze (nie podam nazwiska), ale uznani za rewelacyjnych. Nie rozpoznali u niej ropomacicza. Opuchliznę, trudności w poruszaniu, cieczkę (w siedemnastym roku życia suka dostała cieczki, gdy już od kilku lat nie miewała) zdiagnozowali jako niewydolność nerek:shake: Suka padła bardzo brzydko. Guz pękł i się wylał. Wcześniej próbowali ją uśpić bo zdiagnozowali u niej nowotwór przewodu pokarmowego:shake: Okazało się, że miała zatkane jelito kamieniem. Znajomi przez pół roku nie wiedzieli, co się dzieje z ich szczeniaczkiem (też z rodowodem). Pies miał problemy z chodzeniem. jakiś konował nie rozpoznał dysplazji. Wrodzonej i głębokiej:shake:
Z moja obecną chodzę tylko do Legienia. Byłam nawet wczoraj. Na spacerze Luka rozcięła łapę. Wyglądało to paskudnie. Pojechałam do Legienia, spojrzał, podał narkozę i operował "od ręki". Mała miała przeciętą tętnicę:shake: Dziś będzie na nas czekał w lecznicy, gdyż możemy podjechać dopiero po 19. Nie robi z tego problemu. Sam zaproponował, że zaczeka.

Posted

Zbyt wiele przypadków znam osobiście, które się "przewinęły" osobiście, przez jego ręce. Niestety.
Nie on jeden w Legnicy, znam jeszcze co najmniej 3 podobnych:mad:
Figa ostatnio przecięła głowę tak, że zwisało jej ucho i oko. Na małym łepku 10 cm. Zadzwoniłam i jak dojechałam do swojej lecznicy sala operacyjna już była gotowa :) Również czekano z psem wybudzonym aż wrócę z pracy, informowano mnie jak się piesek czuje a co ciekawe dzwoniono potem do domu z zapytaniem o stan w jakim się piesek znajduje. Potem nie płaciłam za wizyty kontrolne, tylko za leki, symbolicznie wręcz. W niedzielę podawano leki, też bez problemu.
Sądzę, że to standard.

Ja proponowałam, możemy się spotkać w sobotę na giełdzie w Lasku.
Jakie masz pieski?

Posted

W sobotę to dla nas za wcześnie. Luka miala wczoraj operowaną łapę więc pewnie ze dwa tygodnie będzie się kurować:shake:
Mam jednego: suczka w typie ONka, po przedszkolu, po PT, zsocjalizowana na maksa, łagodna, chętna do pracy, ale i z innymi pieskami się pobawi;) Nie jest wybredna w doborze towarzystwa;) Równie dobrze się bawi z Onkami, co z miniaturowymi sznaucerkami;), zapalony aporter;)
Flutek jest fretką;)
A z jakimi psiakami Ty mieszkasz?

Posted

Mieszkam z dwoma foksterierami szorstkowłosymi.
Maxem-11 latkiem, niewidomym
Figą- 2 letnią suką, kastrowaną, szczekliwą-bojącą. Bardzo szybką :evil_lol:
Nie wiem czy Twojej Once nie będzie przeszkadzała jazgocząca sucz.
Ona po pewnym czasie się przyzwyczaja i przestaje, ale na początku musi postraszyć:mad:
Uwielbia się bawić z zaprzyjaźnioną Onką, ale uprzedzam od razu jaka jest z niej jędza :)
W schronisku prawdopodobnie była gryziona przez większe psy.
Może być za tydzień :loveu:

Posted

Moja jest łagodna i lękliwa, ale nie boi się szczekania;) Ma kolegę wielkości miniaturowego pinczera, który obszczekuje ją bez powodu i skubie jej galoty, a ją to wyraźnie bawi, więc pewnie problemów nie będzie:)
Boi sie dużych, dominujacych psów.
Bardzo się cieszę, że zyskamy nowych znajomych bo nasi z wakacji, gdy tylko zrobiło się brzydko i pluchowato, zniknęli bez śladu;) A moja diablica musi dziennie wybiegać minimum dwie godzinki;) Też jest szybka skubana;)
Możemy się umówić tutaj, na forum, albo przez tlen. Mój adres
igerna@tlen.pl
:loveu:

• 5 weeks later...
Posted

Witam ja również się piszę na spotkanie :) mam 4letnią już prawie 5 Onkę nie sprawia problemów wychowawczych więc bez problemu :) tylko rzadko jestem na tym forum wiec jak coś piscie na gg 2737822

Pozdrawiam

• 1 month later...
  • 4 years later...
Posted

Wątek od lat nieruszany, ale podnoszę go pełna nadziei. :mdrmed: Mieszkam w Lubienie, zaopatrzona w szetlanda czekam na jakieś propozycje spotkań w okolicy (Legnica, Polkowice). :grins:

Posted (edited)

Masz shetlanda? rasowego? w Lubinie? :-)

edit:
Przeczytałam Twój drugi post i skoro jedziesz na wystawę, to masz rasowego sheltika ;-) Poookaaaż!
Ja mam mieszańca w typie sheltusiowatym adoptowanego z fundacji, w awatarze widac, ale to wyjątkowo malo mówiące zdjęcie. Jest większa od prawdziwego sheltika, pewnie zmieszana z jakimś białym psiakiem, bo ma ma bardzo jasne umaszczenie. Nie, żebym sie siliła tu na podciaganie mojej kundeleczki do rasy, ale ona faktycznie ma sheltusiowy charakter i w wyglądzie sporo z sheltusia :-) nawet weterynarz spytał, gdy weszłam z nia pierwszy raz "shetland??" ;-) Ja na to, że troche tak, jak widać ;-)

Tu ją lepiej widać:
https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/24Czerwca2012?authkey=Gv1sRgCLbrl4DUoe_flAE#5779210654167585810

Edited by beta ata