Jump to content
Dogomania

CACIB-Kaliningrad, 11-12.06.2005 r.

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

od sieroty grupa IX buldog francuski:
psy klasa otwarta
Shogun z bazauciego lasu PKR.IX-44495
suki klasa posrednia
Jenevieva renuar iz palevych buldogov RKF 1455481
suki klasa championow
Bajka-A od pysi oprysi PKR.IX-42693

To wszystkie trzy :lol:

Posted

króliczek napisał(a):
A ja poczekam na relację Asiaczka :wink:
Była ze mną dwa tygodnie temu i była wczoraj(pozdrawiamy Cię serdecznie :lol: ) ,ma więc porównanie jeśli chodzi o przejście graniczne i samą wystawę .Zobaczymy ,czy coś się zmieniło na plus w na przejściu granicznym z Rosją od tamtego czasu ?

ja tez, ja tez :-))) Asiaczek daj znac jak tam po wojazach :-)))

Posted

Ja mam od Asiaczka tylko info ,że żyje :wink: To najważniejsze ,na inne ( napewno wyczerpujące) relacje musimy poczekać. :roll:
Ja jednak jakąś dobrą duszyczkę pproszę o stawkę shar-pków .Chciałabym jak najszybciej wiedzieć co mnie OMINĘŁO :wink: :o :D

Posted

Kochani - gratuluję i zazdroszcze wszystkim szczesliwcom, którzy tam byli :D I usmiecham się grzecznie o stawke foxów szorstkich, gładkich i airedali :modla: A moze ktos zna wynik 3 grupy?

Posted

Kochani, juz jestem i składam meldunek.
Sama jazda - OK. Króliczek - znasz Wicia-kierowcę i wiesz, że jazda była dłuuuuuga. :lol: Ale dojechaliśmy i wrócilismy.
Na granicy - niespodzianka. Wcześniej otrzymałam SMS od Chatangi, że nie ma opłat za przegląd sanit-wet. Nie wierzyłam, ale... Na miejscu okazało się, że jest to PRAWDA!!! Vivat Bezledy i Bagrationowsk!!!!
Zaoszczędziłam tym sposobem 27 Euro. Ubezpieczenie samochodu - 20 Euro, tutaj nic się nie zmieniło. A cała odprawa - cos ok. 30 minut. Zadnych komentarzy, wręcz przeciwnie. I pogranicznicy i celnicy wiedzieli, ze w K. jest wystawa i to międzynarodowa i ze nawet ktoś z Włoch przyjechał na tę wystawę. No, no, no.... Atmosfera wręcz rodzinna. Prawie jak na przejściach unijnych.
Droga na stadion - rzeczywiście w dziurach. No, ale to mamy juz za sobą. Stadion rzeczywiście obok olbrzymiego centrum handlowego. A w tym centrum - zachód pełna gębą. A więc nic dziwnego, że tak się tym centrum szczycą. Mają czym.
Wystawa - jak dla mnie OK. Sędziowanie opóznione o ok. 40 minut - sędzia Francuz Claude Voilet.
Moje osiągi:
Abotere's ADUNBI - dosk.,
FARIQUE ... - dosk., CAC, r.CACIB
HIPKA - CAJC, Best Junior,
FELKA - CAC, CACIB (pokonała fińską championkę).
BOB- dla psa z Finlandii, przepięknie poruszającego się, o brzydkim froncie i troche bez wyrazu. Ale takie były wszystkie 3 psy z Finlandii (tzn. bez wyrazu). No, ale sędzia bardzo cenił ruch. A ten psiak HANISHAN JOLLY YUMPER poruszał się zjawiskowo.
Pary hodowlane - I miejsce, na 9 zgłoszonych par i przy sędzinie z Moskwy. Tutaj byłam trochę zaskoczona, bo w stawce były i afgany i shih-tzu, mopsy...

Sedziemy bardzo podobała się Hipka (HERE AND THERE Asiaczek), wypowiadał się o niej "Ma petite fillette" (moja mała dziewczynka) i wręcz zrugał mnie na ringu, po przyznaniu BOB-a, ze Hipka nie biegła, tylko szła. Kto wie, co by się działo, gdyby ona rzeczywiście pobiegła...?

Co do Gusia, mam niedosyt, ale z drugiej strony, patrząc w opis, jedynym zarzutem jest jeszcze mała masa (tłumacząc z rosyjskiego na polski: pies w trakcie rozwoju"). Ale, po sędziowaniu sedzia podszedł do mnie i pyta się, czy wiem, kto jest ojcem Gusia. Ja na to, ze oczywiście wiem i tu pada imię ojca Gusia - THOT MUFREN d'Ericeira. Na to on pyta, czy widziałam tego psa. Odpowiedz, ze tak i ze mam jego zdjecie na mojej stronie. A na to sedzia - ten pies jest z mojej hodowli!!!!
Tutaj zbaraniałam. I jak błyskawica przemknęło mi przez głowę, ze ja przeciez znam to nazwisko - Claude VOILET, bo szukałam po internecie informacji na temat hodowli d'Ericeira. Sędziemu podobał się Gusio, stwierdził, ze jego charakter jest podobny do ojca. Prosił o informacje nt. rezultatów wystawowych Gusia - mam jego adresy. Jego ocena jest dla mnie b.cenna, bo to przecież jedna z najstarszych hodowli francuskich basenji!!!! Coś jak hodowla Liwang i p. Janusz Opara. Do tej pory jestem w szoku.
Uwaga na przyszłośc - ten sędzia lubi piękny ruch!!! I żeby nie przebierac łapami w miejscu, ale biegać, biegac, biegac.

W drodze powrotnej - na granicy tak samo, a nawet szybciej. Znowu Vivat Bezledy/Bagrationowsk.

Dodatkowo na wystawie - jako mój psi konkurent - widzę znajomą buzię jakiegoś faceta. Nie mogę go sobie skojarzyc. Ale proces myślowy w toku. I w pewnym momencie podchodzę do niego i pytam się, czy on pracuje na granicy w Bagrationowsku? A on na to, ze tak. Króliczek - - pamiętasz, jak jechaliśmy 2 tygodnie temu i jakiś wysoki muzczina w mundurze twierdził, ze tez ma basenji, kupionego w Moskwie? Otó to był ten kierownik zmiany. Ale mam znajomośc...

A dlaczego nikt nie wspomniał o "uroczej" pogodzie? 3 razy było prawie oberwanie chmury, ale za to potem tak palące słońce, że az trudno to napisac... Namiociki, oczywiście, tylko dla obsługi ringowej. Ja 3 razy zmokłam jak kura i 3 razy wyschłam. Ale nie mam zadnych objawow kataralno-kaszlowych.

Aha, nikt nie wie, dlaczego w Bezledach nie brali opłat za przegląd sanit.-wet.
Pzdr.

Posted

Dodam jeszcze, że BIS z pierwszego dnia wygrała p. Ala Bacińska z beaglem (ale nie wiem, z jakim konkretnym psem, bo miała ich kilka). BIS drugiego dnia - Polak z Katowic z afganem (ale tez nie wiem, czy to była suka czy pies; może ktoś podpowie?). Natomiast z porównania dwóch zwycięzców BIS-ow I i II dnia zwycięsko wyszedł afgan!!!! BRAWO.
Pzdr.

Posted

Króliczek - masz po znajomości, jako pierwsza, stawkę shar-pei:
PSY
kl. p
Iw Cen Loran
Viliam Star
kl. o
Etual Nuar DiscoveryBellshou Diamond
Zon Mirekl Simon Dlja Bellshou
kl. ch
- chyba wiesz, kto był zgłoszony, a nie pojechał, bo 2 tygodnie wczesniej zdobył tytuł Championa Rosji?!

SUKI
kl. mł.
Zwiozda Mari Etel'
Irianna Dzhawal
kl. ch
CHERNYI-CHIZH NEZHNA KNJAZHNA

Pzdr.

Posted

No to mogę Ci Asiaczku tylko pogratulować i życzyć wielu tak udanych ( nie tylko pod wzgledem wystawowym) wyjazdów. :kciuki: :D
A to co piszesz o przejściu granicznym ,no niedowiary.Dla mnie bomba :D :lol: :wink:

Posted

Beagle:
PSY
kl. mł.
Don Corleone Catulus
kl. u
JAZON CERTUS
kl. ch
DARAGOJ FRANK ZAPPA
DARES ZNAD PICHNY
IDOL POLESKIE POJEZIERZE

SUKI
kl. sz
MIGOTKA POMARSZCZONY CZAR
kl. mł.
DOUBLE LADY CATULUS
kl. o
STARBUCK TORBAY SMOKE RING
kl. ch
BOLKA THE FIRST CATULUS
BLANCA THE FIRST CATULUS.
Pzdr.

Posted

To afganiątko z BISa to dziewczyna. Rano miałam okazję ją ogladać na rozgrzewce i stwierdziłam do własciciela że jest super i bardziej podoba mi sie od psa tak całosciowo i stqwierdziłam że macie duże szanse na Bisa.No i chyba sie nie pomyliłam :D
Sunia ta jest w polsko-francuskich rękach.W ruchu przepiekna
pozdrawiam Ewa

Posted

Foxy gładkie:
PSY
kl. mł.
DNACER IN THE MOONLOGHT CZECZUGA
DORIAN GREY
DON JUAN
SKRIM DRIM TABACZNYJ KAPITAN
kl. o
TIP-TOP FROM ALEKSANDROV'S HOUSE
kl. ch
MAHNO

SUKI
kl. o
VOT-TAK SHAYKA-LEYKA
Pzdr.

Posted

Foxy szorstkie:
PSY
kl.o
Arczi
jantar wanderwili
kl. u
graf grigori
kl. ch
kin fos ratt butler

SUKI
kl.mł.
ingeborga domino
kl. p
jantar wenecja
kl. o
jantar akulina mikuliczna
Pzdr.

Posted

AIREDALE TERRIER
PSY
kl.p
twantengen hugaletos
kl. o
arkadens bentli
kl. ch
quick fly vindicator

SUKI
kl. mł.
pczelka
katerina's land no problem
twantengen howella
sher nadin's new del
kl. o
akradens dalay lama
arkadens diana de bel flor
katerina's land lovely cherry
kl. ch
arkadens bel diuk
szer francuaza debora twin
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ktoś chciał pudle. Ale jakie? Prosze o uściślenie.
Pzdr.

Poproszę o pudle miniaturowe białe,czarne i brązowe (pudel karlikowyj białyj,ciornyj i karicniewyj ).

Asiaczku ! Gratuluję sukcesów !!! :D :klacz: