Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekla już się szykuje do drogi, rozmawiałam z Magdą.
Magda też sprawdziła jak Tekla zareaguje na jej Solo. Psiaki się ignorowały i były skupione na przewodnikach, a nie na sobie.

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teśka wpadła w histerię, że ją zabraliśmy od Magdy. :diabloti: Teraz już jedzie ok, ale pierwsze minuty wyła, płakała i zawodziła, że ona chce do mamy. :p

Posted

Na początku bardzo dziękujemy cioci Kardoe za wyposażenie Tekli :loveu:
Sunia całą noc była bardzo niespokojna, ale Tomek spał z nią na podłodze i jakoś daliśmy radę :diabloti:
Dzisiaj dziewczynka została wykąpana, uszy wyczyszczone, Tomek zrobił jej manicure i pedicure:diabloti: Wszystkie zabiegi znosi bardzo dzielnie.
Tekla pochłania niesamowite ilości jedzenia :crazyeye: Niestety dwa razy wyjechała dzisiaj do mojego Blacka, dlatego dzisiajszy dzień psiaki spędzą w kagańcach. Mam nadzieję, że jakoś się dogadają.
Fajna z niej lalka :loveu:
Kasia odespałaś już wycieczkę po Polsce ? ;)

Posted

doddy napisał(a):
Budzę się co 2h na spacer z babcia bo ma problemy z trzymaniem siku.

może bidulka przeziębiła pęcherz?:-(

Tekla - bądź grzeczna, bo cię Hajaa wystawi na balkon!:mad::lol:

Posted

Tesia musi pilnie wrócić do Magdy. :-(
Hajaa nie może wejść na dogo.

Tesia nie jest w stanie pogodzić się z Blackiem, choć bawi się na dworze z innymi psami. Wyje zamykana w innym pokoju, co poskutkowało wezwaniem przez sąsiadów policji, dodatkowo któryś z sąsiadów chce napisać donos do spółdzielni...

Według Moniki, Tesia nie odnajduje się w mieszkaniu w ogóle, nie zwraca uwagi na przewodnika, nie chce wykonywać komend oraz nie jest w stanie pogodzić się z czarnym.

Szukamy transportu do Magdy, nawet na dziś.

Posted

Wreszcie udało mi się wejśc na dogo.
Potwierdzam wszystko to co napisała Kasia :-(
Jedynym człowiekiem na którego Tesia zwraca uwagę w domu jest mój trzyletni synek. Zaczepia go nosem i wywala brzuszek do głaskania. Ona kocha dzieci. Byc może w przeszłości tylko jakieś małe dziecko okazywało jej trochę miłości. Za to Czarny jakby oszalał - jest zazdrosny o dzieciaka :-(:-(

Posted

Bardzo dziękuję ciotce Hajaa, że nie kazała mi zabierać Tesi teraz, już, natychmiast i przetrzyma ją do czasu, aż będę mogła po nią jechać, bądź znajdzie się transport.
Monia, naprawdę dziękuję bo wiem że nie jest Ci łatwo.

Posted

hajaa napisał(a):
Jakiej Pani Kasi ?

Pani, która ma astkę ze schroniska we Wrocławiu...ale nie mogę się do niej dodzwonić:shake: od czasu do czasu jej znajomy jeżdził do W-wy...

Posted

Żyjemy, żyjemy ;)
Lekko nie jest, bo mój Czarnuch niestety nie okazał się dżentelmenem :-(
Tesi z trudnością przychodzi przystosowanie się do życia w mieszkaniu, ale jest na tyle mądrą dziewczynką, że nie brudzi i nie niszczy. Poprostu jeszcze się nie odnalazła ...
Na spacerkach ciągnie jak lokomotywa, pochłania oggggromne ilości jedzenia, ale spokojnie można wkładac rękę do jej miski. Będą z niej ludzie ;) Ale niestety z moim Blackiem za żadne skarby świata nie chcą się zgodzic :-(