Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tytus miał zapewnione to, czego każdy pies potrzebuje...Miał dom, miał miłość, spacerki...Był kochany...
Niestety, jego pan niedawno odszedł. Pies został. Żona pana nie dawała sobie rady sama z energicznym Labkiem i w końcu, z braku alternatywy, postanowiła go uśpić..Zaprowadziła psa do pobliskiej kliniki, miały to być ostatnie chwile w życiu młodego, radosnego Tytusa. Niczym nie zasługującego na śmierć.
Ale......los(?) chciał by stało się inaczej. Weterynarze sceptycznie podeszli do narzuconego przez panią żądania wykonania WYROKU. Nie mogli uśpić zdrowego, młodego psa! Tak się składa, że klinika ta współpracuje z siewierskim oddziałem fundacji Emir. O "problemie" poinformowana została BajkaB, która, wraz z Voltem, natychmiast zabrała nieszczęśnika i przeniosła do zaprzyjaźnionego hoteliku. To tam obecnie przebywa Tytus i czeka na dom...
Tytusek jest 2 letnim psem w typie Labradora, energicznym - wręcz energia go rozpiera.
Trzeba przyznać, z dobrymi manierami jest u niego raczej na bakier, ale chłopak jest pojętny, pogodny, na pewno przy odrobinie pracy z przyszłym właścicielem sytuacja zostanie opanowana.

A oto Tytus

Kontakt w sprawie psa:
Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
tel. kontaktowy: 785 066 066
prawo@voodoo.com.pl

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lidan napisał(a):
Śliczna psina :-) Labradory są jeszcze na topie więc powinien znaleźć szybko nowy domek. Może tym razem znajdzie się ktoś bardziej stały w uczuciach :roll:

moda jest ,ale i na pseudohodowców,których jest setki i czają sie wszędzie , jedno jest pewne Emir nie wyda psa byle komu i to mnie uspokaja.

A ostatnio mam ciagle pytania czy psy ,który mamy w adopcji mają rodowód i max 3 lata :angryy:

Posted

BajkaB napisał(a):
Tytus jest na razie w hoteliku w Sosnowcu u naszej wolontariuszki Alicji.Dobrze byłoby aby znalazł się szybko we własnym domku

Na kogo dawać namiary ma Tytusa ,na Emir czy na Alicję?

No i mam rozumieć ,że można go ogłaszać ?

Posted

Śliczna psina :-) Labradory są jeszcze na topie więc powinien znaleźć szybko nowy domek. Może tym razem znajdzie się ktoś bardziej stały w uczuciach :roll:

Posted

bela51 napisał(a):
Śliczny! Co za bezduszne babsko, dobrze, że chociaż wet miał serce i głowe na karku.:shake:

Mam mieszane uczucia :roll: Oczywiście skazanie na smierć zdrowego młodego psa tylko dlatego, że sobie nie radzę z rozładowaniem jego energi (chyba, że do tego jest agresywny) to nie jest powód do uspienia. Babsko poszło po najmniejszej lini oporu. Ale... przynajmniej nie przywiązała go do drzewa w lesie ani nie zatłukla siekierą ... :shake: