monikab Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Dwie maleńkie 8 tygodniowe sunie zostały znalezione 11 czerwca w worku w lesie pod Radomiem. Jakiś wiejski sku***el skazał je na pewną śmierć.Pewnie jego suka kolejny raz wydała na świat małe,może samce wydał no a po co mu suki-kolejny kłopot.Więc najprostszym rozwiązaniem było je wywalić. Maluchy były na tyle sprytne,że wygryzły dziurę w worku,wydostały się na zewnątrz i dzielnie wtulone w siebie siedziały pod drzewem.Jak bardzo musiały się bać,co musiały przeżywać podczas ulewnych deszczy i chłodu. Ogólnie są w niezłej kondycji,są juz odrobaczone,odpchlone, wykąpane.Pod koniec tygodnia zostaną zaszczepione.Były bardzo zarobaczone,ich brzuszki były bardzo wzdęte.Są strasznie pocieszne,oswojone z człowiekiem,uwielbiają się wtulać,mają niesamowite apetyty,tłuką się całymi dniami.Większa waży 3 kg,mniejsza 2,3kg.Ich sierść jest lekko szorstka,nie urosną duże,najwyżej do kolana.Pilnie szukamy dla nich domków stałych bo nie mamy ich gdzie trzymac. Kontakt w sprawie psiaków pod numerem telefonu 509-285-517 Wiem,że takich jak one jest tu mnóstwo ale może właśnie do nich los się uśmiechnie..... a tak wyglądają brzdące(nazwane roboczo COCO(większa sunia) i LU (mniejsza).LU to taki mały urwis,jest cwansza,niczego sie nie boi,pierwsza nauczyła się wchodzić i schodzić ze schodów,wszędzie jej pełno.COCO jest bardziej ciapowata,taka mała niezdara. oto maleńka LU a to COCO Quote
rita60 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Ło matko,jakie cudne szorstkie dziewczyneczki:lol:domki zapisywac sie do kolejki:cool3: Quote
Sylwia K Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 jejku jakie one są śliczne:loveu: porobię im wieczorkiem ogłoszenia Quote
monikab Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 bardzo,bardzo serdecznie dziękuję za ogłoszenie dziewczynek!!!!!!!! Quote
Sylwia K Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 ogłoszenia wyglądają tak: Coco, sliczna malutka suczka szuka domu - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Lu malenka sliczna sunia szuka domu! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Quote
rita60 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 rita60 napisał(a):Co u malutkich dziewczynek ? Ponawiam pytanie:roll: Quote
monikab Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 niestety nadal cisza,nikt ich nie chce.Wakacyjny okres bedzie najgorszy,ludzie zamiast przygarniać zwierzaki będą sie ich pozbywać na potęgę.Mam nadzieję,że w końcu ktoś je pokocha.Chowają sie bardzo dobrez, rosną jak na drożdżach,mają apetyty,są zdrowe.Wkrótce wstawię nowe zdjecia Quote
rita60 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 monikab napisał(a):niestety nadal cisza,nikt ich nie chce.Wakacyjny okres bedzie najgorszy,ludzie zamiast przygarniać zwierzaki będą sie ich pozbywać na potęgę.Mam nadzieję,że w końcu ktoś je pokocha.Chowają sie bardzo dobrez, rosną jak na drożdżach,mają apetyty,są zdrowe.Wkrótce wstawię nowe zdjecia Czekam na foty,pewnie juz inaczej wygladaja,bo te dzieciaki tak szybko rosna:lol: Quote
monikab Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Maleńka LU jedzie w sobotę do nowego domku do Warszawy!!!!a COCO nadal czeka,ale może i jej się poszczęści Quote
monikab Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 maleńka LU (obecnie NIKI)juz w DS!!!!!!!Moje maleństwo znalazło super domek,cała rodzina już od tygodnia czekała na małą,została przywitana z wielką pompą,nawet zdjęcie Lu zostało przerobione-syn państwa do których trafiła przyozdobił małą w koronę i diamenty,z podpisem "moja kochana NIKI".Wkrótce będą zdjęcia z nowego domku.Teraz żeby tylko COCUNIA znalazła równie odpowiedzialny i kochany domek Quote
rita60 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='monikab']maleńka LU (obecnie NIKI)juz w DS!!!!!!!Moje maleństwo znalazło super domek,cała rodzina już od tygodnia czekała na małą,została przywitana z wielką pompą,nawet zdjęcie Lu zostało przerobione-syn państwa do których trafiła przyozdobił małą w koronę i diamenty,z podpisem "moja kochana NIKI".Wkrótce będą zdjęcia z nowego domku.Teraz żeby tylko COCUNIA znalazła równie odpowiedzialny i kochany domek[/quote] Zeby wiecej było takich domkow:roll:powodzenia malenka:multi: Jeszcze jedno malenstwo czeka na swoja szanse:-( Quote
monikab Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 relacja właścicieli Lu zwanej MIkusią:wiadomosci sprzed tygodnia:"bardzo dziękujemy za to malutkie szczęście które wniosło tak wiele radości w nasz dom.Pani Moniko malutka jest zdrowa je z apetytem jest pelna energi ,i bardzo grzeczna.Szczeka na obcych ,uwielbia jak się ją drapie-oczywiście śpi w łóżku przytulona do synka.Nic nie szkudzi-to istny aniołek.Jeszcze raz bardzo dziękujemy" A to relacja z dzisiaj"Mikusia ma się świetnie-jest zdrowa i pełna energi.Ma nowe nawyki jak przychodzi pora posiłku to przynosi miseczkę w pyszczku,woła za potrzebą na dwór,pięknie chodzi przy nodze na szelkach,szczeka na obcych i jest bardzo zazdrosna.To istny aniołek.Nic nie gryzie ,a jak wychodzę z synkiem to czeka pod drzwiami leżąc na Jego piżamie.Oczywiści nadal spi z nami i tak już zostanie.Jeszcze raz serdecznie pozdrawiamy i bardzo dziękujemy.Iwona Quote
monikab Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 a tak wygląda moje maleństwo w nowym,pełnym miłości domu wsród kochanych ludzi: Quote
Recommended Posts