Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie moge uwierzyc w to,ze Kajucha nikogo nie wzrusza.To skandal! puszysty piesek lezy z pyszczkiem w kratach i blaga wzrokiem o czlowieka.I nikt,nikt,nikt,o nia nie zapyta.To niewiarygodne.Ale wszyscy pytaja o beaglowatego,niesympatycznego psa,ktory szczerzy zęby,w nadziei,ze uslysza,ze jest wspaniały,czy co?........

Posted

nowe wieści-jak dla mnie to Kajucha jest w ciązy-akurat by sie zgadzało-dwa miesiace,odkad ja porzucili,a oni mieli tez psa-zostawili go zreszta sobie.Zobaczymy,co powie wet.
Zaś Sibo to cos cudownego,słodycz.

Posted

sibo bez-szczapka z nij,nic.Oczywiscie moge sie mylić,niech wet orzeka,ale jak dla mnie to wyglada baaaardzo podejrzanie.I akurat by sie czasowo zgadzalo.Coz,labradoropoodle sa teraz bardzo modne-oni laba jeszcze mieli...:shake:

czuła jest,gruba i pcha sie na ręce.

Posted

Fakt, ona i na tych wcześniejszych zdjęciach grubiutko wyglądała.
U mnie też w pracy jeden taki mądry - łączył rasy, z ciekawości co wyjdzie.
Powiedziałam dobitnie, co o tym myślę. Już mnie nie lubi:)

Posted

Chcialabym przedstawic wam suczke Sibo,obecnie przebywa w schronisku.Nie,nie zostala tam porzucona za kare,nic złego nie zrobila-po prostu trafila na złych wlaścicieli.Zostala wyrzucona z domu razem ze swoja starsza towarzyszka,suczka Kajuchną.

Pierwsze tygodnie w schronisku Sibo spędzila wtulajac sie w ściany.Widac bylo tylko okragłe z przerażenia oczy.Psy nie rozumiaja,czemu nagle tak drastycznie zmienia im sie zycie.Dlaczego nagle jest naokolo setka psow,dlaczego musi sie przyzwyczaic do ciaglego halasu,czemu nie ma pani,ktora zwykle trzymala na kolanach i głaskała.
Tylko jej towarzyszka-Kaja potrafila wyrwac Sibo z odrętwienia.Kaja jest otwarta suczka,odwazna i pokazywala Sibo,ze żyje sie dalej i trzeba nadal zabiegac o ludzkie względy.Pomalutku Sibo polubila wpierw jedna opiekunke,potem otworzyla sie na innych ludzi i teraz jest najukochańszym słoneczkiem w schronisku.Przytulna,przymilna,włażąca na kolana,a gdy zaprosisz Sibo "na opka",z miejsca wskoczy Ci w objęcia.Na raczkach (to piesek okolo13sto kilowy,wiec nie ma wiekszego klopotu;) ) widac,jak rozjasnia jej sie pyszczek,czuje sie wyróżniona,przez krotka chwile jest szczesliwa.

Siba jest bardzo miła,młoda,czteroletnia psiną,wymagająca tylko delikatnego traktowania,wymarzonym psem do towarzystwa.Całe zycie mieszkala w domu,zna smycz,pielęgnacje.
Jest wielkosci foksterierka,ma piekna pszeniczna barwe i najbardziej okragle na swiecie oczy oraz nazimniejszy nos,akurat ,aby podbijac nim reke swojej pani...tylko tej pani brak :shake:....

to jest tekst do oglaszania sibo,ktos ma uwagi,sugestie?