Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja jak się ogarnę i przeszukam fanty, bo mamy doga niemieckiego w strasznej potzrebie, to coś wybazarkuję dla Kuby, Dorota ma trochę racji z tym paliwem, napiszcie do osób z dogo, które wożą psiaki, ja z w-wia do katowic (wyszło ok400km) dałam tarzance 120zł, policzyła 30zł za 100km, popytajcie dogomaniaków z tamtejszych okolic, nwet jak coś na górkę zahaczą, to minimalnie; przejrzyjcie też mapę dogo, kto gdzie jeździ, ja już nawet psy pociągiem woziłam ze schronu-raz trakcję ukradli i zamiast 4,5 godziny do k-wa z w-wia to 9 jechałam. Trzymam kciuki, z bazarek jakiś wykombinuję;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam smsa z propozycją pomocy w oplaceniu trnsportu. Nie bedzie to cala potrzebna kwota, ale będzie trochę pieniążków więcej...ja myślęAniu666 ze trzeba zaklepywac ten transport na "Juz"...gdyby w miedzyczasie znalazlo sie cos tanszego-nie bedzie to zaden problem...bo jesli pieniazki uzbieramy i cos zostanie- to musimy pamiętać, że KUbuś na pewno będzie potrzebowal leczenia...wyslalam tez trochę prósb do moich "ukochanych" cioteczek, ktore są na dogo-jak "pogotowie ratunkowe":loveu::loveu:Nie zdziwie się, jesli nie bedzie zadna z Nich mogla pomoc- bo to cioteczki, ktore nieustanni podtryzmują finansowo ogrom psow...no ale nie widze wyjscia- trzeba blagac gdzie sie da i do skutku..pieniadze musza sie znaleźć- chocby spod ziemi je wykopiemy..KUBA MUSI OPUŚCIĆ SCHRON NA CITO!!!!!!Mysle, ze musimy tez pamiętc o tym, ze domek tez nie bedzie chcial czekac w nieskonczonosc- tym bardziej, ze teraz, przed zimą- domkowe tymczasy są na wagę zlota...nie chce nawet myslec, ze moglibysmy z Kubusiem nie zdążyć....:shake::shake::shake:
Będzie dobrze...bedzie dobrze..wiem to na pewno:loveu::loveu:KUba!!!Pakuj walizki bo to koniec niewoli- JA WIERZĘ, ŻE JEDZIESZ NA ZASLUZONE WAKACJE!!!!!!!I TO LADA DZIEŃ!!!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

ja podałam ok.400 bo nie wiedziałam gdzie kuba dokładnie pojedzie a z Obornik do Wawy jest 420km, samochód pali 10l i temu mi wyszło że koło 400 nikt nie chce zarobić na psie...

Posted

Zaraz sprawdzę stan mojego konta i napiszę ile mogę dołożyć do transportu:) Szkoda, żeby pies nie pojechał jak najszybciej jak jest okazja, zwłaszcza, że taki podobny do nieodżałowanego Krówcia od Murki!!!

Posted

Sabina02 napisał(a):
Ja moge dac 200 zl

Są już tu prawie wszystki "Moje Anioły"....oczywiscie, ze nikt z nas nie chce zarabiac na psie i gdybym ja miala jechac czy ktoras z Was- to bysmy dolozyly..ale tu chodzi o czas...ni ma nikogo poki co kto pojedzie taniej...a domek wiecznie nie bedzie czekal. Gdyby byly tu jakies propozycje, to oczywiste jest, ze wybierzemy najtańszą. Ale jesli nie znajdziemy(choc nie powiem, ze nie szukam), to dobrze, ze choc mamay ten za 400 zł. SAbinka moze nas wspomoc ogromną kwota, Poker równiez i agusiazet się dołoża, napisal do mnie Ukryty Smok, ze i On sie dołoży no i porsze pamitac o moim "nocnym smsku" w ktorym dostalam wiadomosc o popmocy...ile sie nazbiera- bedzie super, nawet jesli wiecej- pamietajcie ze wet dla Kubusia bedzie potrzebny pewnie nie raz...więc każda złotówka w skarpecie Slodziaka będzie bezcenna i z pewnością uczciwie wydana:loveu:
BArdzo dziekuję moim Ukochanym, Aniołom, którzy jeszcze nigdy mnie nie zawiedli...bo kazda pomoc jest cenna-- nawet ta, kiedy nie mozna pomoc groszem, a dobrym sercem i myslami:loveu::loveu:
WSzystkim za wszystko dzikuję juz teraz:iloveyou:

Posted

ja zaraz zrobię bazarek, mam nadzieję, że z tych próbek canajmniej 10zł będzie, gotówki dać od razu nie mogę, bo jestem spłukana po całości, bazarek zrobię do piątku, aby jak najszybciej było wiadome ile i kiedy będzie, wówczas najwyżej można założyć, a jeśli już będzie uzbierane wszuystko, to przerzucicie ewentualne pieniądze do hotelowej skarpety

Posted

to jest taki dom, który nie poczeka? no, niby rozumiem, ktoś chce psa i jeszcze ne jest na beton i zabój zakochany w jednym, rozumiem to.... ale żeby dlatego bulić 200% kosztów, to mi sie wąż w kieszeni odzywa :cool1:.

ale widze, że na transport będzie.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
to jest taki dom, który nie poczeka? no, niby rozumiem, ktoś chce psa i jeszcze ne jest na beton i zabój zakochany w jednym, rozumiem to.... ale żeby dlatego bulić 200% kosztów, to mi sie wąż w kieszeni odzywa :cool1:.

ale widze, że na transport będzie.

NIe nie!!!To nie tak..źle napisałam albo źle mnie zrozumiałaś....chiodzi Domek nie mowil nic takiego- ale chodzilo o to, ze wczesniej ANia napisala, ze jak nie uzbieramy kasy i nie znajdziemy transportu tańszego, to Kubus moze jechac do domku dopiero po Wszystkich Swiętych...no a domek czeka juz od tygodnia w zasadzie....to ja napisalam ze uwazam, ze domek moze nie chciec czekac tak dlugo- bo domkowych typowo tymczasow nie ma za duzo...a chetnych na takowe jest sporo...dlatego tak napisalam i moze to źle zabrzmiałó..nie chce tu żadnych kłótni ani nerwow- broń Boże!!!!Kubuś expresowo znalazł oieniążki na domek-dobra ciotka zeby tylko jak najszybciej Kubus poszedl- zdecydowala się co miesiac wplacac na Niego 300 zł..i to mnie wlasnie najbardziej boli, ze wszystko jest..jak za dotknieciem czarodziejskiej rożdżki..tylko pies jechac nie może(nie mogł...bo juz bedzie miał pieniążki)...ze względu na brak kasy..czy moze brak chetnego, kto pojedzie taniej....Kubus naprawde nie ma czasu...dzis odszedl za TM staruszek Staś...szukalismy mu za dlugo DT...znaleźliśmy w koncu...jeszcze wydawalo sie ze pozyje godnie jakiś czas, nawet juz DS na Niego czekał:placz::placz::placz:...żył chyba niecale 2 tygodnie....nie zdażył nacieszyć się domkiem...właśnie tego się boję najbardziej....że w przypadku dziadziusiow czas jest tak cenny....tu nigdy nic nie wiadomo...a tyle dobrych serc wokol Kubusia jest...pewnie wszystkie myslimy podobnie...dlatego wiemy, ze KUba nie ma czasu za wiele....moze w domku okaze się, ze bedzie zyl jeszcze dllllluuuugo i szczesliwie...oby..ale niech juz idzie(jedzie) do tego domku.....

Posted

sleepingbyday napisał(a):
hihi, gonia jak zwykle wszystko zwięźle wytłumaczyła :eviltong::evil_lol:

Wiedzialam..wiedzialam ,ze mi ktos mnie w koncu doceni i zauwazy:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Ja tez poprosze o dane do przelewu. Przelew bedzie zza granicy, wiec oprocz numeru konta, potrzebuje tez nazwe banku oraz imie, nazwisko i adres odbiorcy. Nie mam mozliwosci dodania dopisku, wiec moj przelew pokaze sie na rachunku jako xoom.com.

Posted

Sabina02 napisał(a):
Ja tez poprosze o dane do przelewu. Przelew bedzie zza granicy, wiec oprocz numeru konta, potrzebuje tez nazwe banku oraz imie, nazwisko i adres odbiorcy. Nie mam mozliwosci dodania dopisku, wiec moj przelew pokaze sie na rachunku jako xoom.com.

Na transport zbiera Ania..ale ona jest chora i na dogo wchodzi rzadziej...zastanawiam sie wiec jak to zrobic....moze na konto ketunii od razu albo moje, bo do mnie ma wyslac pieniazki osoba "od smska"(trzeba bylo podawac numer w nocy, zeby przelew wyszedl rano, przed 13, wiec podalam swoje konto)...mam rowniez deklaracje Ukrytego Smoka (tez mam Mu wyslac nuemr konta..nie wiem czy swoj czy Ketunii), bo martwie sie ze zrobi sie maly balagan...moze w takim razie ja zbiore kase, napisze ile wplynelo, dowiemy sie ile trzeba- to wplace a reszte wysle Ketunii????Chyba ze Ania sie odezwie zaraz..???Bo tutaj czas znow nagli, niech te pieniazki beda jak najszybciej..i transport tez:loveu:

Posted

Gonia zbieraj kasę na swoje konto, i potem hurtem wypchniesz do Any. Tak jest najprościej i się nie miesza! Ketunia zbiera na czynsz, Ty zbierz na transport i to się połączy z ANą, niech sobie kobitka choruje jak należy a nie ślęczy przy wyciągach :roll:

Posted

TAk tez pomyslalam, bo tu chodzi o czas..przeslalam wic juz numer konta do Sabinki, do Ukrytego Smoka i zaraz wysle do siekowej...Poker zna mój nuemr konta chyba- ale tez na wszelki wypadek wysle...przeleje to co potrzebne bedzie na transport a reszte(jesli zostanie) przeleje Ketunii dla Kubusia na Jego potrzeby:loveu::loveu:

Posted

dorota1 napisał(a):
Ja wczoraj przelałam deklarowaną kwotę na konto any666, bo taki numer konta dostałam na pw;)

Tak tak pamiętam-tobardzo dobrze...do mnie tez juz pieniazki od Sabinki wyslane i chyba od Ukrytego Smoka tez no i od "Smskowej osoby"...Jak tylko pojawia sie na koncie- wysylam na transport co bedzie....bardo dziękujemy wszystkim kochanym darczyncom- dobrze wszyscy wiemy, ze razem mozemy gory przenosic...i czasem nawet nam sie to udaje:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

to ja nieskromnie dodam, ze Wiedźma tez przeleje 10zł, ale czeka na numer konta od ana666, jeśli ktoś je ma, to prosze jej podesłać:loveu: a bazarek juz ma 1 ofertę, własnie od Wiedźmy, która postanowiła i tak wpłacić 10zł:multi: