Tola^^ Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Zapraszam na wątek Dobermana który jest w bardzo złym stanie, proszę o pomoc! Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/194226-Doberman-w-krytycznym-stanie-zdj%C4%99cia-drastyczne!-Bez-naszej-pomocy-odejdzie-za-TM!!?p=15517418#post15517418 Quote
dorota1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Czy wiadomo coś o stanie zdrowia naszego Kubusia? Quote
gonia66 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='dorota1']Czy wiadomo coś o stanie zdrowia naszego Kubusia?[/QUOTE]Kubus cały czas spi, nie chciał jesc normalnego jedzonka:( Dlatego jest pod kroplówkami...jest bardzo wycieńczony...on był obolały a i tak przemieszczal się z miejsca na miejsce:(...szukał...domku..??:( Juz wczoraj podobno dziewczyny go jakies znalazly takiego lezacego w trawie....patykiem sparwdzly, czy żyje...a on żyl. ale nie uciekal..i go zostawily...:( dopiero potem podobno zobaczyly ogloszenia i zadzwonily...Marta z Lukaszem natychmiast pojechali w to miejsce..nic...potem drugi raz..nic...dzis Lukasz byl przed 6.00 w tym miejcu i ok 10..nic...:( i ok. 13 dostal telefon od Pani jakiejs, ktora go znalazla i od razu zawiozla do kliniki...widziala ogloszenie i natychmiast zadzwonila... Niestety Kubus caly dzien nie siusial i jutro albo dzis jeszcze bedzie mial USG pecherza...jest słabiutki....martwie się bardzo...nie zapytalam nawet jakie rokowania, bo zadzwonil mi drugi telefon...jutro bede dzwonila..ale dopiero popoludniu, bo rano wyjeżdzam z dzieciakami...mam nadzieje, ze bedzie dobrze...musi byc... Quote
Mysia_ Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Czyli wynika z tego, że zgłoszenia do schroniska to był on... A ten bidulek ciągle się przemieszczał.... Gdzie on tak długo był :-( To miejsce to całkiem niedaleko jego domku.... Quote
gonia66 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Mysia_']Czyli wynika z tego, że zgłoszenia do schroniska to był on... A ten bidulek ciągle się przemieszczał.... Gdzie on tak długo był :-( To miejsce to całkiem niedaleko jego domku....[/QUOTE] Tak..wlasnie to bylo najciekwasze, ze niedaleko domku..a oni przeczesywali teren codziennie...mowie Wam, ze on wychodzil w nocy...:( i trafil na swoj teren...z miejsca, gdzie uciekł...wiec to bardzo madry piesek...teraz tylko modlic sie o zdrowko dla niego...jutro moze juz bedzie lepiej, jak sie wzmocni...no i zeby juz to siku zrobil...pęcherz pewnie ma przeziębiony od lezenia...w nocy sa przymrozki...i tez juz mu pewnie daly ostro w kośc..:(Kochany dziadzio...mial niezła przygode życia...oby do jutra i oby jutro przynioslo dobre wiesci... Quote
Mysia_ Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Bardzo mocno trzymam kciuki! Jest pod opieką bardzo dobrych wetów. Quote
gonia66 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Mysia_']Bardzo mocno trzymam kciuki! Jest pod opieką bardzo dobrych wetów.[/QUOTE] Bedzie dobrze...musi byc dobrze:):) Quote
halbina Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Cieszę się, ale i martwię... zaciskam kciuki, żeby ta przygoda skończyła się szczęśliwie! więc jednak moje okolice... Quote
ketunia Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Całe szczęście, że Kubuś się odnalazł :) Dziekuję Paweł za telefon. Kubuś wyliże się z tego. Quote
__Lara Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Ja też się bardzo cieszę, że Kubuś się znalazł, tylko co dalej? :( Kubuś jest bardzo słabiutki :( Quote
gonia66 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Jestem...dzwonilam wlasnie... Kubus dzis zjadł juz troszke puszeczki sam:) NA widok Pawła pomerdal ogonkiem, wiec jest juz lepiej. Zrobil tez siiii i pecherz jest ok:)Wiec to zatrzymanie pewnie bylo ze stresu.. JUtro ok 14 ortopeda i anestezjolog zadecyduja, czy operowac juz Kubusia, czy jeszcze trzeba go troche wzmocnic...ma lekka anemie...pozostale wyniki w normie.. Myslę, ze to dobre wieści..balam sie o ta noc..ale jest lepeij i choc Kubus jest podobno jesczze slabiutki, to wierze, ze z godziny na godzine bedzie lepiej..i na pewno mus sie wzmocnic przed operacja... Ciesze sie bardzo, choc jeszcze mocno zaciskam piąstki i sle cieplutkie mysli:):):) Quote
dorota1 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Oj to dobrze, że z Kubusiem już lepiej. Oby tak dalej:lol: Quote
Mysia_ Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Kubusiu kochany zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka! Quote
marra Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Wspaniale wiadomości !! bardzo się cieszę, jestem pewna że Kubuś wyjdzie z tego, tyle przeżył to i to przeżyje. Jest pod opieką wspaniałych lekarzy, również bardzo sobie cenię tę klinikę i wbrew pozorom nie jest aż tak droga jak na taaaaką klinikę :) będzie dobrze :) Niestety, coś dziwnego dzieje się w naszej okolicy z psami, teraz wiszą ogłoszenia bokserki którą ktoś ukradł... Quote
Akrum Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Super wiadomości, wracam po kilku dniach nieobecności i proszę - Kubuś odnaleziony, a łapka - będzie dobrze :) Jak się cieszę :) Kubuś bezpieczny :) Quote
Mysia_ Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='marra']Wspaniale wiadomości !! bardzo się cieszę, jestem pewna że Kubuś wyjdzie z tego, tyle przeżył to i to przeżyje. Jest pod opieką wspaniałych lekarzy, również bardzo sobie cenię tę klinikę i wbrew pozorom nie jest aż tak droga jak na taaaaką klinikę :) będzie dobrze :) Niestety, coś dziwnego dzieje się w naszej okolicy z psami, teraz wiszą ogłoszenia bokserki którą ktoś ukradł...[/QUOTE] ta z okolic Placu Słowiańskiego? Quote
gonia66 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Wlasnie dzwonila Marta...Z Kubusien za dobrze nie jest...:( Łapka dzis nie zostala zoperowana(jest zlamana w dwoch miejscach- łapka lewa przednia), ponieważ Kubus postawiony , rozjeżdża sie...nie moze ustac na tylnich łapinkach..prześiwetlenie nie wykazalo złamania ani przerwania kręgosłupa, jakies dwa stare zwyrodnienia i....stary śrut w bioderku...:(:(..Lekarz powiedzial,z e to byc moze reakcja nerwowa na wstrzas i trzeba Kubusia obserwowac...aby podjąc decyzje, czy operacja ma sens..:( Ale ja mysle, ze ma..tak, czy siak... Kubus je juz sam....załatwia sie..(Marta mowi, ze nie wie dokladnie jak, bo byla w emocjach wielkich i nie zapytala dokladniej)...Kubus ją poznaje, bardzo sie cieszy na jej widok, merda ogonkiem(po zachowaniu Kubusia, lekarz mylal, ze to Ich pies od zawsze...)...tylko ustać biedaczek nie moze...:(:( Martwie się bardzo...bo zaraz mi czarne mysli do glowy przychodzą..:(Oby wszystko sie unormowalo...i juz bylo dobrze...nie wyobrazam sobie inaczej.... Quote
rita60 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Malenki badz dzielny,juz jestes bezpieczny i teraz musi byc tylko lepiej......... Quote
dorota1 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Biedny Kubuś.:shake: Też się strasznie o niego martwię:-( Quote
Mysia_ Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Kubusiu tyle juz przeszłeś, że i tym razem musisz być dzielny! Quote
Recommended Posts