Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czesc , nazywam sie Marta , jestem właścicielem Kubusiaktory nam zaginął w Zabrzu, jestem wam naprawde bardzo bardzo wdzieczna ze chcecie zorganizowac akcje poszukiwania go. Jezeli mielibyscie do mnie jakies pytania to prosze o kontakt bezposrednio na moj domowy (32)458-74-55 . Ja z Pawełem mieszkamy koło hali Mosir. Bardzo sie ciesze ze mozemy wopolnie go poszukac. Zaraz dodam jeszce zdjecia i nasze ogłoszenie. Serdecznie was pozdrawiam

Posted

no cóż za wiele osób się nie zjawiło... :-( Kiedys była świetna opcja na dogo, możena było znaleźć użytkowników według miasta, ale nie ma teraz tego :-(

Narazie mamy do pomocy:
- Beatkaa (+ ewentualni znajomi)
- pati_zabrze
- Gosiara

czy ktoś jeszcze pomoże?

Chyba przedewszystkim potrzebne są osoby to rozwieszeniea ogłoszeń, w ten sposób można dojść do więkzej liczby ludzi.. Bo szukać Kubusia nie ma sensu - miasto jest za dużo, a on moze być wszędzie...

Wpadłam na świetny pomysł ;);)

Poproszę znajomą z zabrzańskiej kablówki, żeby puścili u siebie ogłoszenie o zagionionym Kubusiu :) Natalia to super osoba, która kocha psiaki, więc pewnie pomoże :)

Posted

Dajcie koniecznie ogłoszenia w lecznicach wet. - po pierwsze chodzą tam psiarze a oni najprędzej zwrócą uwagę na wałęsającego się psa a po drugie może Kubę ktos przygarnął i zjawi się z nim u weta
znalazłam w necie taki spis adresów z Zabrza ale czy jest aktualny i pełny tego nie wiem
http://www.weterynarze.com/index.php?action=weterynarze&woj=24&pow=78
Drugie dobre do oplakatowania miejsce to szkoły ( młode oczy, trochę czasu na spenetrowanie okolicy i perspektywa nagrody;))

No i niestety dopuszczając i wersję najsmutniejszą warto sprawdzić czy miasto nie miało zgłoszenia o szczątkach do usuniecia. W Krakowie zwłoki zwierzaków z miejsc publicznych ( m in ulic)zabiera firma mająca umowę z magistratem - przypuszczam że w Zabrzu jest podobnie. Takie interwencje sa odnotowywane więc w skali kilku dni jest to do sprawdzenia. Jesli w Zabrzu jest straz miejska to radzę tel. do nich -będa wiedziec kto zajmuje się tam utylizacją

Posted

[quote name='Mysia_']no cóż za wiele osób się nie zjawiło... :-( Kiedys była świetna opcja na dogo, możena było znaleźć użytkowników według miasta, ale nie ma teraz tego :-(

Narazie mamy do pomocy:
- Beatkaa (+ ewentualni znajomi)
- pati_zabrze
- Gosiara

czy ktoś jeszcze pomoże?

Chyba przedewszystkim potrzebne są osoby to rozwieszeniea ogłoszeń, w ten sposób można dojść do więkzej liczby ludzi.. Bo szukać Kubusia nie ma sensu - miasto jest za dużo, a on moze być wszędzie...

Wpadłam na świetny pomysł ;);)

Poproszę znajomą z zabrzańskiej kablówki, żeby puścili u siebie ogłoszenie o zagionionym Kubusiu :) Natalia to super osoba, która kocha psiaki, więc pewnie pomoże :)Mysiu!!!!!!!!!To super pomysl!!!NAparwde!!w ogloszeniu jest nagroda pieniezna, wiec moze skusic ludzi do rozgladania się...no i na pewno wielu ludzi oglada kablowke..SUper!!!:)

[quote name='taks']Dajcie koniecznie ogłoszenia w lecznicach wet. - po pierwsze chodzą tam psiarze a oni najprędzej zwrócą uwagę na wałęsającego się psa a po drugie może Kubę ktos przygarnął i zjawi się z nim u weta
znalazłam w necie taki spis adresów z Zabrza ale czy jest aktualny i pełny tego nie wiem
http://www.weterynarze.com/index.php?action=weterynarze&woj=24&pow=78
Drugie dobre do oplakatowania miejsce to szkoły ( młode oczy, trochę czasu na spenetrowanie okolicy i perspektywa nagrody;))

No i niestety dopuszczając i wersję najsmutniejszą warto sprawdzić czy miasto nie miało zgłoszenia o szczątkach do usuniecia. W Krakowie zwłoki zwierzaków z miejsc publicznych ( m in ulic)zabiera firma mająca umowę z magistratem - przypuszczam że w Zabrzu jest podobnie. Takie interwencje sa odnotowywane więc w skali kilku dni jest to do sprawdzenia. Jesli w Zabrzu jest straz miejska to radzę tel. do nich -będa wiedziec kto zajmuje się tam utylizacjąDZieki taks za pomysly...Marta czyta jak widac watek, więc pewnie przeczyta:) Ja dzwonilam dzis i poprosilam, zeby weszla na wątek..ale jak widac nie udalo sie wkleic fotek...szkoda, bo ogloszenia...duzo ogloszen potrzeba...
Przypuszczamy, ze jesli nikt KUbusia nie przygarnal, to on jesli zyje, kryje sie w jakims lasku, parku...w kazdym razie na pewno stroni od zaludnionych i ruchliwych miejsc...MArta dzis jeżdzila rowerem z TZtem i szukali pol dnia- podobno jeden park przeczesali na wskroś..KUbus jednak nie reagowal na swoje imię podobno, ale jak widzial jedzonko, to sie ozywial...dlatego warto zabrac ze sobą pachnący smakolyk...i podbno trzeba wolac "masz"...tak szybciej moze zareagowac, jesli wpadniecie na jego trop...

Posted

U nas zwłoki do utylizacji zbiera schronisko, w schronisku mamy ogłoszenie ze zdjęciem Kubusia, wiec pewnie ktoś by zwrócił uwagę....

Maila do Natali już wysłałam, mam nadzieje, że uda się zamieścić ogłoszenie w naszej kablówce :) Wiem, że sporo osób to ogląda, bo jak jest materiał ze schroniska to mnie ludzie na ulicy zaczepiają :evil_lol:

W Zabrzu mamy 9 lecznic:
ul. Lipowa 10
ul. Krakowska 40
ul. Wolności 402
ul. Cisowa 1
ul. Kochanowskiego 16 (Klinika całodobowa)
ul. Szczęść Boże 23
ul. Młyńska 9
ul. Piłsudskiego 48 (tu pracuje Formica z dogomani)
ul. Grunwaldzka 2

Chyba żadnej nie pominełam....

Posted

[quote name='Mysia_']U nas zwłoki do utylizacji zbiera schronisko, w schronisku mamy ogłoszenie ze zdjęciem Kubusia, wiec pewnie ktoś by zwrócił uwagę....

Maila do Natali już wysłałam, mam nadzieje, że uda się zamieścić ogłoszenie w naszej kablówce :) Wiem, że sporo osób to ogląda, bo jak jest materiał ze schroniska to mnie ludzie na ulicy zaczepiają :evil_lol:

W Zabrzu mamy 9 lecznic:
ul. Lipowa 10
ul. Krakowska 40
ul. Wolności 402
ul. Cisowa 1
ul. Kochanowskiego 16 (Klinika całodobowa)
ul. Szczęść Boże 23
ul. Młyńska 9
ul. Piłsudskiego 48 (tu pracuje Formica z dogomani)
ul. Grunwaldzka 2

Chyba żadnej nie pominełam....Kochana jestes Gosiaczku:) To juz duza pomoc...:)Moze bedzie mozliwosc ponawaic to ogloszenie w kablowce jak najczesciej..???NAdmienic, ze dopiero co znalazl szczescie...a idzie zima...byloby cudownie, jesli sie uda:):)

[quote name='MDasza']tu są zdjęcia Kubusia: http://www.dogomania.pl/album.php?albumid=2043, inaczej nieumiemy wkleić zdjęć.Dzięki Marta za foteczki...dziewczyny wykorzystaja je na pewno do ogloszen:):)

Posted

Natalia z kablówki juz mi odpisała (widzę, że na facebooku już tez umieściła informację ze zdjęciem Kuby - kochana :loveu: ), potrzebuję zdjęcie w większej rozdzielczości, zapytam czy te wstawione przez Martę wystarczą, jesli nie czy ktoś ma zdjęcia Kuby w dużej rozdzielczości?

Posted

Jeszcze nie mam, ale jak dostanę to na pewno dam znać...
Marta dawała ogłoszenia do prasy?
Na wszelki wypadek podaję jeszcze dwie dość popularne zabrzańskie gazety:
http://www.nowinyzabrzanskie.pl/
http://www.glos.zabrze.pl/

moze jeszcze jakoś spróbować dostać się do Echa Miasta? i Metro?

Do Echa Miasta tego co ukazuje się u nas są takie namiary....

Biuro Ogłoszeń:
40-098 Katowice
ul. Młyńska 3
tel. +48 32 634 24 28

e-mail: ogloszenia.katowice@echomiasta.pl

Posted

Mysia_ napisał(a):
dzięki za przybycie na wątek! :)

Mysiu...czy masz juz te fotki na mailu..??Moze trzeba tam zadzwonic..??
Beatko...czy dzwonilas do domku?/Marta tu oficjalnie podala swoj domowy numer..

Posted

gonia66 napisał(a):
Mysiu...czy masz juz te fotki na mailu..??Moze trzeba tam zadzwonic..??
Beatko...czy dzwonilas do domku?/Marta tu oficjalnie podala swoj domowy numer..

nie dostałam :-( ale Natalia też nie pisała, żeby te, które wysłałam ostatnio było za małe, także myślę, że jest OK. oby się tylko udało :)

Posted

Mysia_ napisał(a):
nie dostałam :-( ale Natalia też nie pisała, żeby te, które wysłałam ostatnio było za małe, także myślę, że jest OK. oby się tylko udało :)
Aaaaa..no to dobrze, bo juz bym dzwonila..a pora nie jest wczesna:p