Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gonia66 napisał(a):
no mi niestety ten brak kontaktu tez nie odpowiada...wrecz mnie smuci bardzo:(..przychodza mi do głowy strasznie glupie mysli..:(

Ja też pomyślałam o samych strasznych rzeczach, dlaczego Ci ludzie się nie odzywają...... dziwna sprawa. Wierzę, że Kubuś się znajdzie i że to odpowiedzialni ludzie.

Posted

gonia66 napisał(a):
no mi niestety ten brak kontaktu tez nie odpowiada...wrecz mnie smuci bardzo:(..przychodza mi do głowy strasznie glupie mysli..:(

Moga przyjsc goniu,kibicuje pieskowi od dawna i mam nadzieje,ze cała ta historia skonczy sie dobrze i ze trafił na odpowiedzialnych ludzi:roll:

Posted

gonia66 napisał(a):
Nie moge odpowiedziec na zadne pytanie..:( dzwonilam znowu, ale telefon milczy...wczoraj prosilam o oddzwonienie...ale cisza..:(
A czy KUbus mial chipa, to moze chyba odpowiedziec Anna666...???Ale co to da..??Myslicie, ze chip daje wieksze szanse na odnalezienie, skoro on jest w bazie danych swojego dawnego schroniska....??

zazwyczaj trzeba determinacji, aby dojść skąd czip, bo np u mnie sm ma tylko bazę psów czipowanych i zgłoszonych w bolesławcu. mojego psa czipowało schronisko w jeleniej, ale w bazie ogólnoposlkiej go nie było - nie zgłosił go schron, ani moja wetka, ani sm, sama to niedawno zrobiłam....

Posted

rita60 napisał(a):
Moga przyjsc goniu,kibicuje pieskowi od dawna i mam nadzieje,ze cała ta historia skonczy sie dobrze i ze trafił na odpowiedzialnych ludzi:roll:
DOmek zadzwonil:) MArta opowiedziala o poszukiwaniach- Kubus podobno byl widziany w Zabrzu Zabożu...(nie wiem, czy dobrze to napislaam)...wczoraj do nocy tam jeździli...nic...rozwiesili mase ogloszen, na klatkach w blokach, w sklepach, jutro dają ogloszenie do gazety- Zabrzański dziennik(Marta mowila dokladna nazwe, ale mialam goscia w domku i mi umknęla) chyba...juz maja wszystko przygotowane...gdyby ktos z was wiedzial, a jaki sposob mozna dotrzec do radia...Marta szukala przez internet jakiegos dostepu- nie znalazla, a to bylby chyba fajny pomysl, rozglaszac przez radio...Ja tez nie wiem kompletnie, wiec jesli ktokolwiekz was wie, jak sie do tego zabrac- prosze o wiadomośc, przekażę ja domkowi...
Poki co...cisza...:( Kubusia nie ma...rozpacz została...:(:(

Posted

Goniu kochana, mozesz dowiedzieć się gdzie dokładnie na Zaborzu? To spory kawałek od miejsca w ktorym zaginął...
Na Zaborzu mamy naszych wolontariuszy, może ktoś miał by czas pomóc, ale to duża, rozległa dzielnica :roll: Jesli to był faktycznie Kuba to idzie w kierunku Rudy Śl.

Posted

Mysia_ napisał(a):
Goniu kochana, mozesz dowiedzieć się gdzie dokładnie na Zaborzu? To spory kawałek od miejsca w ktorym zaginął...
Na Zaborzu mamy naszych wolontariuszy, może ktoś miał by czas pomóc, ale to duża, rozległa dzielnica :roll: Jesli to był faktycznie Kuba to idzie w kierunku Rudy Śl.
NO ok, jutro zadzwonie i zapytam o dokladniejsze rejony...i prosilam Martę, żeby informowała nas koniecznie jesli bedzie miala jakiekolwiek sygnaly, ze go ktos widzial...i w jakim rejonie...
JAk tylko czegos sie dwoiem, napisze:)
Ups...jednak źle napisalam nazwe..sorki...skojarzyłam ją z "Bogiem";):):)..ale wizualnie mi nie pasowala:D

Posted

Akrum napisał(a):
czekamy na wieści... fajnie,jakby udało się zaangażować więcej ludzi w te poszukiwania...

No wlasnie..tym bardziej, ze zrobila sie (przynajmniej u nas) ładna pogoda...jesli nikt Kubusia nie zabral do domku, to powinien spacerować sobie gdzies w słoneczku...KUrcze...myslę o nim nieustannie...w nocy u nas juz dzis byl przymrozek...
Bez sztabu ludzi- szanse na odnzalezienie Kubusia maleja z dnia na dzien..:(:(

Posted

u nas słoneczko dopiero teraz próbuje przebić się przez chmury, ale kiepsko mu to idzie :-(
Czy mozna by było dopisać w tytułe, że potrzebni ludzie do pomocy z Zabrza i okolic?
Okazuje się, że ja nie znam wszystkich z Zabrza na dogo, ostatnio na jednym wątku spotkałam dziewczynę, która pisała, że jest z Zabrza, może więcej takich osób się tutaj ukrywa?

Posted

Ja od początku września pracuje w Zabrzu, od 17 października będę mieszkać w Zabrzu, może też pomogę w poszukiwaniach? porozwieszam plakaty?

Mysia_, działa u Was wolontariat w schronie? ja będę blisko schronu mieszkać, w Biskupicach, jakieś 2-3 km do schronu. Kto jest jeszcze od Was na dogo? :)

Posted

__Lara napisał(a):
Ja od początku września pracuje w Zabrzu, od 17 października będę mieszkać w Zabrzu, może też pomogę w poszukiwaniach? porozwieszam plakaty?

Mysia_, działa u Was wolontariat w schronie? ja będę blisko schronu mieszkać, w Biskupicach, jakieś 2-3 km do schronu. Kto jest jeszcze od Was na dogo? :)

wolontariuszy mamy, niby większośc na dogo zarejestorwana, ale juz tu nie zaglądają... Jest jeszcze Asia_Klero z taki udzielających się ;) Bjutka nam dużo pomaga, ale ona chyba wszedzie bardzo pomaga :cool3:

Dziewczyny, kiedyś była taka opcja w spisie użytkowników, że można było znaleźc według miasta... Nie ma tego już?

Spróbuję jeszcze kogoś tu sprowadzić... Narazie poki nie mogę z domu się ruszyć pomogę chociaż tak...

Posted

Mysia_ napisał(a):
wolontariuszy mamy, niby większośc na dogo zarejestorwana, ale juz tu nie zaglądają... Jest jeszcze Asia_Klero z taki udzielających się ;) Bjutka nam dużo pomaga, ale ona chyba wszedzie bardzo pomaga :cool3:

Dziewczyny, kiedyś była taka opcja w spisie użytkowników, że można było znaleźc według miasta... Nie ma tego już?

Spróbuję jeszcze kogoś tu sprowadzić... Narazie poki nie mogę z domu się ruszyć pomogę chociaż tak...
Dzis za wiele nie pomoglam:( opiero wrocilam z córką, juz za późno, zeby dzwonic do Domku..ale Domek chyba tez nie dzwonil, wiec nie ma zadnych nowosci prawdopodobnie...
Mysiu, bylabym ogromnie wdzięczna za pomoc w zorganizowaniu grupy do poszukiwań...moim zdaniem to wiele...tylko trzebaby sie skontaktowac z domkiem, zeby powiedzieli konkretnie, gdzie byl widziany...jutro postaram sie to zrobić...

Posted

dogo wcale mi nie ułatwia w szukaniu zabrzan :shake:
narazie znalazłam tylko ta osobę co wiedziałam, że kiedyś na jednym wątku spotkałam... i Beatkę - naszą wolontariuszkę. Może jeszcze u dziewczyn z Szarej Przystani napisze, że organizujemy grupę do poszukiwań...

Posted

Mysia_ napisał(a):
dogo wcale mi nie ułatwia w szukaniu zabrzan :shake:
narazie znalazłam tylko ta osobę co wiedziałam, że kiedyś na jednym wątku spotkałam... i Beatkę - naszą wolontariuszkę. Może jeszcze u dziewczyn z Szarej Przystani napisze, że organizujemy grupę do poszukiwań...
I moze na wątku zabrzanskim...???

Posted

Mysia_ napisał(a):
no własnie z Zabrza to Asia chyba ostatnio tylko zagląda i to tylko czasem :-( ale napiszę co mi tam ;)
DZięki Gosiu:):) Kurcze..juto(dzis juz w zasadzie) sobota,...to taki "dobry" dzien na poszukiwania..ale pewnie do jutra grupka sie nie zbierze...:(

Posted

gonia66 napisał(a):
dzwonilam znowu, ale telefon milczy...wczoraj prosilam o oddzwonienie...ale cisza..:(

Jesli tel. podany w ogłoszeniu (796-410-300) milczy to genialnie:angryy: i w takim razie ogłoszenie jest g....warte - chyba, że dzwonisz pod inny numer;)

Posted

taks napisał(a):
Jesli tel. podany w ogłoszeniu (796-410-300) milczy to genialnie:angryy: i w takim razie ogłoszenie jest g....warte - chyba, że dzwonisz pod inny numer;)

NIe nie...komorka zawsze do tej pory odbierala:) JA mam domowy numer i na ten dzwonie ostatnio..na komorkę dzwonilam wczesniej...

Posted

Gosiara napisał(a):
Zabrzanka gotowa do pomocy;)

Wielkie dzieki!!JAk wejdzie Mysia to moze napisze więcej..ja nie znam tych terenow...nie wiem nawet jak kierować akcją...:( A moze wyslac Ci na PW nr telefonu domowy a komorka jest w poście wyzej..moze się po prostu skontaktuj z domkiem..??