gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 no mi niestety ten brak kontaktu tez nie odpowiada...wrecz mnie smuci bardzo:(..przychodza mi do głowy strasznie glupie mysli..:( Quote
Magda79 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 gonia66 napisał(a):no mi niestety ten brak kontaktu tez nie odpowiada...wrecz mnie smuci bardzo:(..przychodza mi do głowy strasznie glupie mysli..:( Ja też pomyślałam o samych strasznych rzeczach, dlaczego Ci ludzie się nie odzywają...... dziwna sprawa. Wierzę, że Kubuś się znajdzie i że to odpowiedzialni ludzie. Quote
rita60 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 gonia66 napisał(a):no mi niestety ten brak kontaktu tez nie odpowiada...wrecz mnie smuci bardzo:(..przychodza mi do głowy strasznie glupie mysli..:( Moga przyjsc goniu,kibicuje pieskowi od dawna i mam nadzieje,ze cała ta historia skonczy sie dobrze i ze trafił na odpowiedzialnych ludzi:roll: Quote
magda z. Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 gonia66 napisał(a):Nie moge odpowiedziec na zadne pytanie..:( dzwonilam znowu, ale telefon milczy...wczoraj prosilam o oddzwonienie...ale cisza..:( A czy KUbus mial chipa, to moze chyba odpowiedziec Anna666...???Ale co to da..??Myslicie, ze chip daje wieksze szanse na odnalezienie, skoro on jest w bazie danych swojego dawnego schroniska....?? zazwyczaj trzeba determinacji, aby dojść skąd czip, bo np u mnie sm ma tylko bazę psów czipowanych i zgłoszonych w bolesławcu. mojego psa czipowało schronisko w jeleniej, ale w bazie ogólnoposlkiej go nie było - nie zgłosił go schron, ani moja wetka, ani sm, sama to niedawno zrobiłam.... Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 rita60 napisał(a):Moga przyjsc goniu,kibicuje pieskowi od dawna i mam nadzieje,ze cała ta historia skonczy sie dobrze i ze trafił na odpowiedzialnych ludzi:roll:DOmek zadzwonil:) MArta opowiedziala o poszukiwaniach- Kubus podobno byl widziany w Zabrzu Zabożu...(nie wiem, czy dobrze to napislaam)...wczoraj do nocy tam jeździli...nic...rozwiesili mase ogloszen, na klatkach w blokach, w sklepach, jutro dają ogloszenie do gazety- Zabrzański dziennik(Marta mowila dokladna nazwe, ale mialam goscia w domku i mi umknęla) chyba...juz maja wszystko przygotowane...gdyby ktos z was wiedzial, a jaki sposob mozna dotrzec do radia...Marta szukala przez internet jakiegos dostepu- nie znalazla, a to bylby chyba fajny pomysl, rozglaszac przez radio...Ja tez nie wiem kompletnie, wiec jesli ktokolwiekz was wie, jak sie do tego zabrac- prosze o wiadomośc, przekażę ja domkowi... Poki co...cisza...:( Kubusia nie ma...rozpacz została...:(:( Quote
rita60 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 To dobrze,ze sie tak zaangazowali. Tylko nie chce myslec,co on przezywa:-( Quote
__Lara Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Piesku, gdzie jestes, taki fajny domek na stare lata i dales noge :-(:-(:-( Quote
Mysia_ Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Goniu kochana, mozesz dowiedzieć się gdzie dokładnie na Zaborzu? To spory kawałek od miejsca w ktorym zaginął... Na Zaborzu mamy naszych wolontariuszy, może ktoś miał by czas pomóc, ale to duża, rozległa dzielnica :roll: Jesli to był faktycznie Kuba to idzie w kierunku Rudy Śl. Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Mysia_ napisał(a):Goniu kochana, mozesz dowiedzieć się gdzie dokładnie na Zaborzu? To spory kawałek od miejsca w ktorym zaginął... Na Zaborzu mamy naszych wolontariuszy, może ktoś miał by czas pomóc, ale to duża, rozległa dzielnica :roll: Jesli to był faktycznie Kuba to idzie w kierunku Rudy Śl.NO ok, jutro zadzwonie i zapytam o dokladniejsze rejony...i prosilam Martę, żeby informowała nas koniecznie jesli bedzie miala jakiekolwiek sygnaly, ze go ktos widzial...i w jakim rejonie... JAk tylko czegos sie dwoiem, napisze:) Ups...jednak źle napisalam nazwe..sorki...skojarzyłam ją z "Bogiem";):):)..ale wizualnie mi nie pasowala:D Quote
Akrum Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 czekamy na wieści... fajnie,jakby udało się zaangażować więcej ludzi w te poszukiwania... Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Akrum napisał(a):czekamy na wieści... fajnie,jakby udało się zaangażować więcej ludzi w te poszukiwania... No wlasnie..tym bardziej, ze zrobila sie (przynajmniej u nas) ładna pogoda...jesli nikt Kubusia nie zabral do domku, to powinien spacerować sobie gdzies w słoneczku...KUrcze...myslę o nim nieustannie...w nocy u nas juz dzis byl przymrozek... Bez sztabu ludzi- szanse na odnzalezienie Kubusia maleja z dnia na dzien..:(:( Quote
Mysia_ Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 u nas słoneczko dopiero teraz próbuje przebić się przez chmury, ale kiepsko mu to idzie :-( Czy mozna by było dopisać w tytułe, że potrzebni ludzie do pomocy z Zabrza i okolic? Okazuje się, że ja nie znam wszystkich z Zabrza na dogo, ostatnio na jednym wątku spotkałam dziewczynę, która pisała, że jest z Zabrza, może więcej takich osób się tutaj ukrywa? Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Trzeba napisac do zlozycielki wątku...pewnie byloby moze skuteczniejsze rzeczywiscie takie haslo...Dzięki mYsiu za podpowiedź... Quote
__Lara Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ja od początku września pracuje w Zabrzu, od 17 października będę mieszkać w Zabrzu, może też pomogę w poszukiwaniach? porozwieszam plakaty? Mysia_, działa u Was wolontariat w schronie? ja będę blisko schronu mieszkać, w Biskupicach, jakieś 2-3 km do schronu. Kto jest jeszcze od Was na dogo? :) Quote
Mysia_ Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 __Lara napisał(a):Ja od początku września pracuje w Zabrzu, od 17 października będę mieszkać w Zabrzu, może też pomogę w poszukiwaniach? porozwieszam plakaty? Mysia_, działa u Was wolontariat w schronie? ja będę blisko schronu mieszkać, w Biskupicach, jakieś 2-3 km do schronu. Kto jest jeszcze od Was na dogo? :) wolontariuszy mamy, niby większośc na dogo zarejestorwana, ale juz tu nie zaglądają... Jest jeszcze Asia_Klero z taki udzielających się ;) Bjutka nam dużo pomaga, ale ona chyba wszedzie bardzo pomaga :cool3: Dziewczyny, kiedyś była taka opcja w spisie użytkowników, że można było znaleźc według miasta... Nie ma tego już? Spróbuję jeszcze kogoś tu sprowadzić... Narazie poki nie mogę z domu się ruszyć pomogę chociaż tak... Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Mysia_ napisał(a):wolontariuszy mamy, niby większośc na dogo zarejestorwana, ale juz tu nie zaglądają... Jest jeszcze Asia_Klero z taki udzielających się ;) Bjutka nam dużo pomaga, ale ona chyba wszedzie bardzo pomaga :cool3: Dziewczyny, kiedyś była taka opcja w spisie użytkowników, że można było znaleźc według miasta... Nie ma tego już? Spróbuję jeszcze kogoś tu sprowadzić... Narazie poki nie mogę z domu się ruszyć pomogę chociaż tak...Dzis za wiele nie pomoglam:( opiero wrocilam z córką, juz za późno, zeby dzwonic do Domku..ale Domek chyba tez nie dzwonil, wiec nie ma zadnych nowosci prawdopodobnie... Mysiu, bylabym ogromnie wdzięczna za pomoc w zorganizowaniu grupy do poszukiwań...moim zdaniem to wiele...tylko trzebaby sie skontaktowac z domkiem, zeby powiedzieli konkretnie, gdzie byl widziany...jutro postaram sie to zrobić... Quote
Mysia_ Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 dogo wcale mi nie ułatwia w szukaniu zabrzan :shake: narazie znalazłam tylko ta osobę co wiedziałam, że kiedyś na jednym wątku spotkałam... i Beatkę - naszą wolontariuszkę. Może jeszcze u dziewczyn z Szarej Przystani napisze, że organizujemy grupę do poszukiwań... Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Mysia_ napisał(a):dogo wcale mi nie ułatwia w szukaniu zabrzan :shake: narazie znalazłam tylko ta osobę co wiedziałam, że kiedyś na jednym wątku spotkałam... i Beatkę - naszą wolontariuszkę. Może jeszcze u dziewczyn z Szarej Przystani napisze, że organizujemy grupę do poszukiwań...I moze na wątku zabrzanskim...??? Quote
Mysia_ Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 gonia66 napisał(a):I moze na wątku zabrzanskim...??? no własnie z Zabrza to Asia chyba ostatnio tylko zagląda i to tylko czasem :-( ale napiszę co mi tam ;) Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Mysia_ napisał(a):no własnie z Zabrza to Asia chyba ostatnio tylko zagląda i to tylko czasem :-( ale napiszę co mi tam ;)DZięki Gosiu:):) Kurcze..juto(dzis juz w zasadzie) sobota,...to taki "dobry" dzien na poszukiwania..ale pewnie do jutra grupka sie nie zbierze...:( Quote
taks Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 gonia66 napisał(a): dzwonilam znowu, ale telefon milczy...wczoraj prosilam o oddzwonienie...ale cisza..:( Jesli tel. podany w ogłoszeniu (796-410-300) milczy to genialnie:angryy: i w takim razie ogłoszenie jest g....warte - chyba, że dzwonisz pod inny numer;) Quote
gonia66 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 taks napisał(a):Jesli tel. podany w ogłoszeniu (796-410-300) milczy to genialnie:angryy: i w takim razie ogłoszenie jest g....warte - chyba, że dzwonisz pod inny numer;) NIe nie...komorka zawsze do tej pory odbierala:) JA mam domowy numer i na ten dzwonie ostatnio..na komorkę dzwonilam wczesniej... Quote
gonia66 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Gosiara napisał(a):Zabrzanka gotowa do pomocy;) Wielkie dzieki!!JAk wejdzie Mysia to moze napisze więcej..ja nie znam tych terenow...nie wiem nawet jak kierować akcją...:( A moze wyslac Ci na PW nr telefonu domowy a komorka jest w poście wyzej..moze się po prostu skontaktuj z domkiem..?? Quote
Bjuta Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Mnie się wydaje, że ten dom wspaniale szuka. Żeby tylko Kuba dał się znaleźć! Quote
Recommended Posts