Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MDasza napisał(a):
Kubuś jest juz u nas szczesliwy:)) niedługo dodamy jakieś zdjęcia:D

Więc z niecierpliwością czekamy na zdjęcia :) Kubusiu jak dobrze że znalazłeś już swój domek :))

Posted

MDasza napisał(a):
Kubuś jest juz u nas szczesliwy:)) niedługo dodamy jakieś zdjęcia:D

witamy serdecznie :)
jak super, że stworzyliście Kubusiowi tak wspaniały domek pełen miłości :) mam nadzieję, że spędzicie wiele, wiele wspólnych radosnych i szczęśliwych lat - razem :)

Posted

Donka5 napisał(a):
Kubus szczęśliwy-cieszę się bardzo:-)!!!!!!!!. Ketuniu- proszę o rozliczenie Kubusia ile mam oddać i na jakie konto wysłac pieniądze.
Donko- to Ty najpierw musisz nam zrobic rozliczenie:) Kubus był u Ciebie 10 dni + karma i maksik 3 dni...wplacilismy do Ciebie za ten miesiac 300 zł, wiec odlicz prosze wszystko, napisz nam na watku, bo musze odliczyć i odeslac tez xmatrix odpowiednią kwote z wplaconej deklaracji na wrzesien..a reszte odeslesz na konto Ketunii..potem dopiero bedzie mozliwe rozliczenie..ja ze swojej kaski w zasadzie moge sie rozliczyc dzis jeszcze, bo to "osobna dzialka" od osobnych, jednorazowych darczyncow, ktorych na watku Kubusia w zasadzie nie ma:)Teraz uciekam do szkoly, ale jak wroce, zrobie rozliczenie i napisze wszystko:)

Posted

NO, juz jestem zrobię więc rozliczenie pieniązkow "jednorazowych", ktore wpłynęły na moje konto jako dar na transport i na "nagłe" potrzeby Kubusia oraz na ogłoszenia dla Niego:)
wpłaty jednorazowe:
Poker-20 zł
agusia-zet- 50 zł
dawca anonim- 200 zł
bico- 50 zł
Ewu- 70 zł
Ukryty Smok- 200 zł
Sabinka- 200,01 zł
RAZEM WPŁYWÓW : 790 ZŁ
WYDATKI:
TRANSPORT + ŁÓŻECZKO- 420 ZŁ
BADANIA WET+LEKI- 90 ZŁ
OGŁOSZENIA XMARTIX STYCZEŃ- 32,12zł
ALLEGRO KETUNIA- MAJ- 40 ZŁ
ALLEGRO KETUNIA- SIERPIEŃ- 100 ZŁ
RAZEM
WYDATKI: 682,12 ZŁ
790 ZŁ- 682,12 ZŁ= 107,88 ZŁ
POZOSTAŁA KWOTA- 107,88 ZŁ
Chciałabym podzielić te pieniązki na najbardziej potrzebujące "swoje hotelowe" bidy, ktore nie maja tyle szczęscia co Kubuś i siedzą już prawie 2 lata w hotelu u Morii- Alfika i Spajkusia...niestety przez ten czas sporo deklarujących wycofało swoje wpłaty z róznych, często naprawde waznych przyczyn...nikt nie jest w stanie przewidziec swojej sytuacji zyciowej az na tak daleko "do przodu"..:(Praktycznie kazdego miesiaca brakuje nam pieniązkow na opłate za hotelik...chodze, szukam...i jakos do tej pory udało mi się łatac dziury...W tym miesiacu jednak wczoraj byl termin oplaty za hotel Spajkusia- 300zł a w skarpecie było- 82 zł:( DAl Alfika tez nie mialam na całośc opłaty- za oba wpłaciłam do konca miesiaca...bo jeszcze kilka deklaracji moze wpłynie..jakies kwoty z bazarków..itp...(się rozpisałam- sory:p)
MAm nadzieję, ze nie bedziecie mi miały tego za złe...POdziele się oczywiście-dla Spajkusia chcialabym przekazac 40 zł (ten ma najwiekszy juz dług) i dla Alfika 30 zł...Zostałoby jeszcze 40 zł..więc jeśli ktoraś z Was ma jakiegos psiunia na CITO potrzebującego pomocy- prosze podac namiary-natychmiast oczywiscie prześlę ta kwotę:)

Posted

[quote name='xmartix']super że Kubuś znalazł domek, allegra podziałały, te ode mnie i od ketunii
ja swoją deklarację przeniosę gdzie indziej, nie na szczeniaczka od goni66

[quote name='gonia66']Donko- to Ty najpierw musisz nam zrobic rozliczenie:) Kubus był u Ciebie 10 dni + karma i maksik 3 dni...wplacilismy do Ciebie za ten miesiac 300 zł, wiec odlicz prosze wszystko, napisz nam na watku, bo musze odliczyć i odeslac tez xmatrix odpowiednią kwote z wplaconej deklaracji na wrzesien..a reszte odeslesz na konto Ketunii..potem dopiero bedzie mozliwe rozliczenie..ja ze swojej kaski w zasadzie moge sie rozliczyc dzis jeszcze, bo to "osobna dzialka" od osobnych, jednorazowych darczyncow, ktorych na watku Kubusia w zasadzie nie ma:)Teraz uciekam do szkoly, ale jak wroce, zrobie rozliczenie i napisze wszystko:)

swoją deklarację przenoszę na innego psa, ale nie chcę zwrotu już wpłaconych pieniędzy. Także Donka5 odeślij je do Ketunii :) a Ketunio Ciebie proszę o przekazanie mojej nadwyżki od Kubusia na tego pieska:
http://www.dogomania.pl/threads/189591-pan-umar%C5%82...-Maksio-w-dt-SKOMPLIKOWANY-ZABIEG-SZCZ%C4%98KI-KOSZMARNY-D%C5%81UG-W-LECZNICY!!!

Posted

[quote name='xmartix']swoją deklarację przenoszę na innego psa, ale nie chcę zwrotu już wpłaconych pieniędzy. Także Donka5 odeślij je do Ketunii :) a Ketunio Ciebie proszę o przekazanie mojej nadwyżki od Kubusia na tego pieska:
http://www.dogomania.pl/threads/189591-pan-umar%C5%82...-Maksio-w-dt-SKOMPLIKOWANY-ZABIEG-SZCZ%C4%98KI-KOSZMARNY-D%C5%81UG-W-LECZNICY!!!
Swietnie, w takim razie ja juz przelewam 7 zł (z Twojej deklaracji 10 zł odlicze 30% za 10 dni w hoteliku)na konto psiaka, ktorego podałas- ze swojej kieszeni, a Donka wszystko, co zostanie odesle do ketunii i jej juz nie bedziemy zawracac głowy dodatkowymi przelewami i odliczeniami:) Robie to również dlatego, ze odesłane pieniazki beda pomniejszone o zaplate za 3 dni hoteliku Maksia-a bylo to na moją osobistą prośbe, a bawic się w przeliczanie i odliczanie, nie ma sensu:) POzostala cała kwote po rozliczeniu, Donka wypisze i przesle do ketunii, KAsia moze zaproponuje jakąs bidę i reszta darczyncow pewnie wspolnie zadecyduje na jakie psiaki pojdą wspólne pieniazki:) TAk bedzie dobrze i najprosciej i najszybciej:)

Posted

wpłacałam na konto Ketunii a nie do Ciebie, także jak wyślesz pieniądze na konto Maxa to wrócą one z powrotem do Ciebie

nie życzę sobie wtrącanie się twojej osoby w sprawę moich deklaracji na Kubusia

Posted

Myśle ,że dla równego rozrachunku wyśle 150zł.-jesli jakies uwagi ,to prosze pisać.Kubuś 10 dni +Maksio 3dni=130 zł Policzyłam za karme 20zł.Pewnie było więcej,ale nie ma to znaczenia..Nr.konta.Wolałabym wysłać jednej osobie i ta osoba rozliczyłaby ewentualnie na różne osoby.

Posted

[quote name='xmartix']wpłacałam na konto Ketunii a nie do Ciebie, także jak wyślesz pieniądze na konto Maxa to wrócą one z powrotem do Ciebie

nie życzę sobie wtrącanie się twojej osoby w sprawę moich deklaracji na Kubusia
:o:o:o...opanuj się dziewczyno,złośc piękności szkodzi:);) Kubuś jest szczesliwy, wiec moze swoje frustracje zostaw na boku....To jego watek i nie rob paniki o 7 zł....
Pieniazki oczywiscie juz wyslalam wczoraj...i dorzucilam jeszcze cos od siebie, bo bidunia straszna...wiec nie przesadzaj...wszystko jest juz uregulowane, ketunia otrzyma zwrot od donki i rozdysponuje te pieniazki plus te ktore jej zostaly na psiaki, ktore wskaże ona i pewnie pozostali darczyńcy..Ty swojego psiaka wskazałaś i jest ok:) Juz ma wpłacone..Bardzo dziękujemy za pomoc dla Kubusia z Twojej strony:):)

Posted

Donka5 napisał(a):
Myśle ,że dla równego rozrachunku wyśle 150zł.-jesli jakies uwagi ,to prosze pisać.Kubuś 10 dni +Maksio 3dni=130 zł Policzyłam za karme 20zł.Pewnie było więcej,ale nie ma to znaczenia..Nr.konta.Wolałabym wysłać jednej osobie i ta osoba rozliczyłaby ewentualnie na różne osoby.
Swietni Iwonko, bardzo Ci dziękujemy!!
Dziekujemy równiez a moze przede wszystkim, za wszystko, co zrobiłas dla Kubusia..dzięki Tobie z dziadziusia zrobił sie dziarskim facetem i dostał nowe życie..pewnie gdyby nie to- juz by Go z nami nie było...Wielki ukłon w Twoja stronę za serduszko i miłośc do naszych milusińskich:):):)

Posted

jak pisałam, kwota ta zostanie odesłana do goni66 z powrotem

to co zrobiła gonia66 (rozporządzanie nie swoimi pieniędzmi) jest niezgodne z prawem więc mam nadzieję Donka że nie dasz się w to wciągnąć, bo to Ty realnie masz te pieniążki, a nie gonia66

a innych przestrzegam przed współpracą z gonią66

Donka5, tak jak napisałaś tak zrób, całą kwotę odeślij i niech się inni martwią, Ty będziesz rozliczona ;)

Posted

[quote name='xmartix']jak pisałam, kwota ta zostanie odesłana do goni66 z powrotem

to co zrobiła gonia66 (rozporządzanie nie swoimi pieniędzmi) jest niezgodne z prawem więc mam nadzieję Donka że nie dasz się w to wciągnąć, bo to Ty realnie masz te pieniążki, a nie gonia66

a innych przestrzegam przed współpracą z gonią66

Donka5, tak jak napisałaś tak zrób, całą kwotę odeślij i niech się inni martwią, Ty będziesz rozliczona ;)
..Pozostawię ten wpis bez komentarza, a zacytowałam, zeby nie zginął...jest najlepszym swiadectwem Twojej miłości do zwierząt...To juz nawet nie jest smieszne...
Gwoli informacji dokladnej- bo cos z tym czytaniem kulejesz...
Donka zrobiła rozliczenie, napisała wyraźnie, że odesle pieniazki do ketunii...i tak ma byc..Ja wg Twojej sugestii, wpłaciłam pieniazki dla Maksia-zrobiłam to ze swojej kieszeni, nie z jakiejkoliwek innej kwoty, wiec nie rozporzadzalam niczyimi pieniedzmi...oprocz swojego wlasnego portfela.Co Ci strzeliło do głowy???:crazyeye: Zrobilam tak dlatego, ze Maksik(szczeniak) byl zostawiony na moją prośbe i kilku darczyncow się tu wypowiedziało i wyraziło zgodę- Ty tez sie wypowiedziałaś w tym temacie...i wlasnie Twoją deklaracje z tych 30 zł zapłaconych u Donki za Maksia(z pieniazkow Kubusia) odesłałam z wlasnej kieszeni, bo nie wyraziłas zgody na opałate dla Maksia....TYle mi chyba wolno- i prosze Cie Marta- opanuj sie, bo wstyd przynosisz..zalogowali się tu nowi ludzie- wspaniali wlasciciele Kubusia..Kubus znalazł nowy domek..wszyscy sie cieszą...NAparwde chcesz tak bardzo to zepsuć..??:o
czy o Twoje 7 zł teraz zrobisz wojnę na watku, gdzie było tak miło, przyjemnie i radośnie..??:o Przeciez to juz zakrawa na jakąs mała paranoje...

Posted

Witam serdecznie nowych właścicieli Kubusia!!!!
Bardzo się cieszymy, że okazaliście Państwo serce staremu psu. Na pewno odwdzięczy się wierną psią miłością! Proszę go wysmerać za uszkiem od nas!
I proszę się nie zrażać wpisami finansowymi - wdarło się tu na chwilę napięcie z całkiem innego wątku - mam nadzieję, że nikt już tego tematu nie będzie podejmował.
Kubuś jest w czepku urodzony! Cieszymy się jego szczęściem! Długo na nie czekał!

Posted

gonia66 napisał(a):
..Pozostawię ten wpis bez komentarza, a zacytowałam, zeby nie zginął...jest najlepszym swiadectwem Twojej miłości do zwierząt...To juz nawet nie jest smieszne...
Gwoli informacji dokladnej- bo cos z tym czytaniem kulejesz...
Donka zrobiła rozliczenie, napisała wyraźnie, że odesle pieniazki do ketunii...i tak ma byc..Ja wg Twojej sugestii, wpłaciłam pieniazki dla Maksia-zrobiłam to ze swojej kieszeni, nie z jakiejkoliwek innej kwoty, wiec nie rozporzadzalam niczyimi pieniedzmi...oprocz swojego wlasnego portfela.Co Ci strzeliło do głowy???:crazyeye: Zrobilam tak dlatego, ze Maksik(szczeniak) byl zostawiony na moją prośbe i kilku darczyncow się tu wypowiedziało i wyraziło zgodę- Ty tez sie wypowiedziałaś w tym temacie...i wlasnie Twoją deklaracje z tych 30 zł zapłaconych u Donki za Maksia(z pieniazkow Kubusia) odesłałam z wlasnej kieszeni, bo nie wyraziłas zgody na opałate dla Maksia....TYle mi chyba wolno- i prosze Cie Marta- opanuj sie, bo wstyd przynosisz..zalogowali się tu nowi ludzie- wspaniali wlasciciele Kubusia..Kubus znalazł nowy domek..wszyscy sie cieszą...NAparwde chcesz tak bardzo to zepsuć..??:o
czy o Twoje 7 zł teraz zrobisz wojnę na watku, gdzie było tak miło, przyjemnie i radośnie..??:o Przeciez to juz zakrawa na jakąs mała paranoje...

:) no to dobrze, to Maxio dostał pieniążki od goni,
a Donko te moje pieniążki przekaż na innego potrzebującego pieska

Posted

[quote name='Bjuta']Witam serdecznie nowych właścicieli Kubusia!!!!
Bardzo się cieszymy, że okazaliście Państwo serce staremu psu. Na pewno odwdzięczy się wierną psią miłością! Proszę go wysmerać za uszkiem od nas!
[...]:);)
Kubuś jest w czepku urodzony! Cieszymy się jego szczęściem! Długo na nie czekał!OOoooo...tak, włąśnie!!W czepku urodzony- to Bjutko pewne:):) Dobrze, że to czekanie Kubusia na nowy domek , nie musialo byc juz od dawna w schronie...dośc sie chłopak nasiedział od maluszka...i przyszła pora...wyczerpal się limit samotności..ale żeby na "stare" lata "jedynakiem" w dodatku zostać..??:);) NAwet "najstarszym góralom sie nie sniło":):);)

[quote name='xmartix']:) no to dobrze, to Maxio dostał pieniążki od goni,
a Donko te moje pieniążki przekaż na innego potrzebującego pieskaHehehehehhe:pNo i o tym własnie dokładnie pisze od wczoraj..:);)

Posted

Akrum napisał(a):
a kiedy zobaczymy zdjęcia zadowolonego Kubusia??
i co w ogóle u niego?
Też czekam na fotki, jak na zbawienie:) W dodatku zmienilam telefon i gdzies mi zagineły numery..nie moge odnaleźc nr do Domku:(..Moze ketunia wejdzie, to nam cos napisze:)bo do ketunii tez mi nr przepadl..:(
Tak w ogole, to sie naszukalam watku- bo zmylil mnie zmieniony, cudowny zreszta tytuł:)
A weszlam tu po to, zeby napisac, ze skoro nikt na watku ani na PW nie wnios żadnego sprzeciwu co do mojej propozycji przekazania 40 zł dla Spajkusia a 30 dla Alfika, to chcialabym juz moc doliczyc te pieniazki do skarpety chlopakow i przelac na hotelik:)
ZOstanie jeszcze 40 zł do dyspozycji, ale nikt nie podal tu propozycji, dla jakiego psiaka przelac te pieniazki...proponuję więc przesłać po 20 zł na psiaki:
http://www.dogomania.pl/threads/193217-Karmi%C4%85cy-szkielet...-ju%C5%BC-nawet-nie-prosi-o-pomoc...
oraz dla Czarnuszka- psiaka z Mysowic- umieralni...:(
http://www.dogomania.pl/threads/188219-M%C5%82ody-%C5%BCywio%C5%82owy-Czarnuszek-k%C5%82apouszek-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-domu!-Pszczyna
Jesli do jutra nikt nie wniesie sprzeciwu, uznam, ze mogę te pieniazki tez juz wysylac dla podanych psiakow..:):)
BArdzo dziękuję za wszystko, co każdy z was osobno i wszyscy razem zrobiliśmy dla Kubusia:):)
POstaram się dotrzec jakos do numeru Domku i zadzwonic. Jesli sie uda- napisze od razu wszystko:):)

Posted

gonia66 napisał(a):
Też czekam na fotki, jak na zbawienie:) W dodatku zmienilam telefon i gdzies mi zagineły numery..nie moge odnaleźc nr do Domku:(..Moze ketunia wejdzie, to nam cos napisze:)bo do ketunii tez mi nr przepadl..:(
Tak w ogole, to sie naszukalam watku- bo zmylil mnie zmieniony, cudowny zreszta tytuł:)
A weszlam tu po to, zeby napisac, ze skoro nikt na watku ani na PW nie wnios żadnego sprzeciwu co do mojej propozycji przekazania 40 zł dla Spajkusia a 30 dla Alfika, to chcialabym juz moc doliczyc te pieniazki do skarpety chlopakow i przelac na hotelik:)
ZOstanie jeszcze 40 zł do dyspozycji, ale nikt nie podal tu propozycji, dla jakiego psiaka przelac te pieniazki...proponuję więc przesłać po 20 zł na psiaki:
http://www.dogomania.pl/threads/193217-Karmi%C4%85cy-szkielet...-ju%C5%BC-nawet-nie-prosi-o-pomoc...
oraz dla Czarnuszka- psiaka z Mysowic- umieralni...:(
http://www.dogomania.pl/threads/188219-M%C5%82ody-%C5%BCywio%C5%82owy-Czarnuszek-k%C5%82apouszek-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-domu!-Pszczyna
Jesli do jutra nikt nie wniesie sprzeciwu, uznam, ze mogę te pieniazki tez juz wysylac dla podanych psiakow..:):)
BArdzo dziękuję za wszystko, co każdy z was osobno i wszyscy razem zrobiliśmy dla Kubusia:):)
POstaram się dotrzec jakos do numeru Domku i zadzwonic. Jesli sie uda- napisze od razu wszystko:):)
Nie ma sprzeciwu, więc napisze na watkach podanych, ze w imieniu naszego Kubolinka przesyłam po 20 zł dla tych bid:)
BArdzo wszystkim cioteczkom dziekuję.Niestey dzis mialam dośc malo czasu i troche sparw do załatwienia, nie dotarłam wiec do numerów...jutro tez mam "zawrót głowy" i wyjazd, bede w domku wieczorkiem...
Moze ketunia tu wejdzie..mozze juz dzwonila w tym czasie i cos napisze:):)
Jesli nie to postaram się w wekend zadzwonic:)

Posted

ketunia napisał(a):
Zadzwonię do domku Kubusia w tygodniu.
Czekam na pieniążki od Donki i zrobię rozliczenie.

A ja juz mam Twoj numer- dzis wszystko wlasnie naparwilam:) Myslalam jutro zadzwonic, ale nie bedę wychodziła przed orkiestre;):D
W takim razie czekamy na wieści:):)