darunia-puma Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 jest jakiś domek tymcz. we wrocławiu może go weźmie ? Quote
Ekiana Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Hej, jestem tu trochę nowa, ale chciałabym też pomóc. Finansowo na razie nie mogę, ale mam inna propozycję. Może by mu zrobić taki filmik promujący, jaki zrobiłam mojej Stasieńce. Oczywiście w innym stylu - filmik proszący o dom, proszący o miłość. Tylko widzę tą ranę na grzbiecie... Co to jest? 14 lat dla pieska to sporo, a jednocześnie pewnie potencjalny właściciel może obawiać się kosztów z leczeniem. Czy jak ktoś bierze pieska do domu tymczasowego to też sam pokrywa koszty jego leczenia? Czy taka prywatna osoba może liczyć w tym na wsparcie? Pytam z ciekawości, a przy okazji wydaje mi się, że być może warto takie informacje zamieścić w filmiku, czy ogłoszeniach. Kubuś (śliczne imię) wygląda mimo wszystko dość żwawo, skoro wskakuje na budę. Myślę, że gdyby go poleczyć i zabrać w przyjazne, ciepłe kochające miejsce pies by odżył. Jest bardzo ładny. Co sądzicie o mojej propozycji z filmikiem? Quote
ana666 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 [quote name='Ekiana']Hej, jestem tu trochę nowa, ale chciałabym też pomóc. Finansowo na razie nie mogę, ale mam inna propozycję. Może by mu zrobić taki filmik promujący, jaki zrobiłam mojej Stasieńce. Oczywiście w innym stylu - filmik proszący o dom, proszący o miłość. Tylko widzę tą ranę na grzbiecie... Co to jest? 14 lat dla pieska to sporo, a jednocześnie pewnie potencjalny właściciel może obawiać się kosztów z leczeniem. Czy jak ktoś bierze pieska do domu tymczasowego to też sam pokrywa koszty jego leczenia? Czy taka prywatna osoba może liczyć w tym na wsparcie? Pytam z ciekawości, a przy okazji wydaje mi się, że być może warto takie informacje zamieścić w filmiku, czy ogłoszeniach. Kubuś (śliczne imię) wygląda mimo wszystko dość żwawo, skoro wskakuje na budę. Myślę, że gdyby go poleczyć i zabrać w przyjazne, ciepłe kochające miejsce pies by odżył. Jest bardzo ładny. Co sądzicie o mojej propozycji z filmikiem? Jeśli mogłabyś zrobić taki filmik bardzo byłabym wdzięczna. To zdjęci gdzie jest na budzie było robione dawno temu, teraz już nie wskoczy na budę:-(. A ta rana to od pogryzienia, niestety jest zadużo psów i pogryzienia są na porządku dziennym:-(. Quote
ana666 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 darunia-puma napisał(a):jest jakiś domek tymcz. we wrocławiu może go weźmie ? A co to za tymczas, płatny? Ja transport mam, moge zawiezc Kubę nawet gdzieś daleko tylko żeby coś znalezc, no i uzbierać kasę... Niedaleko mnie jest hotelik, nigdy nie byłam tam ale właścicielka ma b.dobrą opinie wśród okolicznych psiarzy, musiałabym zadzwonić i spytać o koszty oraz czy w oógle przyjełaby takiego psa. Quote
Ekiana Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 ana666 napisał(a):Jeśli mogłabyś zrobić taki filmik bardzo byłabym wdzięczna. To zdjęci gdzie jest na budzie było robione dawno temu, teraz już nie wskoczy na budę:-(. A ta rana to od pogryzienia, niestety jest zadużo psów i pogryzienia są na porządku dziennym:-(. Acha, rozumiem. Nie ma problemu, zrobię filmik. Tylko dobrze by było zamieścić w nim pewne informacje aby "zadziałał": 1. Numer konta i dokładne dane kto zbiera kasę. 2. Dokładny cel zbiórki 3. Czy można wirtualnie adoptować? I w ogóle, może Tobie coś jeszcze przyjdzie do głowy. Może wyczarujecie jakiś filmik z telefonu komórkowego pokazujący bieżący stan pieska, który mogłabym wykorzystać w materiale? Quote
ana666 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Narazie nie wiadomo na jakie konto wpłacać kase bo najpierw musiałybyśmy poszukać DT czy hotelik i wiedzieć ile trzeba, to może wstrzymajmy się narazie z tym filmikiem aż nie będzie wiadomo co dalej. Ja jutro zadzwonie do tego hoteliku o którym wcześniej pisałam może już coś więcej będzie wiadomo. Kuba ma wirtualnego opiekuna i z tego co wiem nie moze mieć drugiego:shake: Quote
Ekiana Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 ana666 napisał(a):Narazie nie wiadomo na jakie konto wpłacać kase bo najpierw musiałybyśmy poszukać DT czy hotelik i wiedzieć ile trzeba, to może wstrzymajmy się narazie z tym filmikiem aż nie będzie wiadomo co dalej. Ja jutro zadzwonie do tego hoteliku o którym wcześniej pisałam może już coś więcej będzie wiadomo. Kuba ma wirtualnego opiekuna i z tego co wiem nie moze mieć drugiego:shake: ooo, szkoda... Myślałam, że można mieć wielu... bo jak to mówią .. "sukces ma wielu ojców" :) Oki, to poczekamy z filmikiem na więcej informacji. Jak coś to czekam na sygnał do startu. Quote
siekowa Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 To czekamy na info czy Kubuś mógłby jechać do tego hoteliku. Wiadomo czemu on kilka razy wracał z adopcji? Czy chcecie zbierać pieniądze dla Kubusia na konto jakiejś fundacji czy prywatne? Do głowy przychodzi mi tylko fundacja AFN ale o ile dobrze pamiętam to tam 10% z wpłat idzie na ich fundację i potrzebne są faktury do rozliczeń. Nie wiem czy nie lepiej by było wpłacać na prywatne konto. Zaczynamy już zbierać stałe deklaracje na hotelik? Ja niestety nie mogę teraz pomóc finansowo, jestem na etapie szukania pracy. :( Postaram się pomóc w inny sposób. Kto może zrobić banerek? W ciągu dwóch dni dowiedziałam się o śmierci 4 starszych psiaków z dogo, zdołowałam się totalnie. Quote
gonia66 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Jestem...i teraz przed snemm ja sie zdolowalam...:shake:mysle, ze trzeba wyciagac staruszka na cito do hoteliku lub na DT...skoro ma wirtualnego opiekuna- to chyba finansowo bedzie pomagal w oplatach- moze napiszcie jaka kwota moze wspomagac...i wtedy zbierac deklaracje- niezaleznie, czy jest juz cos wolnego, czy nie- jesli beda deklaracje- zawsze latwiej jest cos znaleźć...bo najgorzej , jak sie zaklepei miejsce i nie mzna znaleźc deklaracji- bywalo tak..i wtedy mijesce trzeba oddać..a Kubuś z tego co czytam- nie ma za wiele czasu....tylko jeszcze jedna mysle uwaga- ten hotelik czy DT..musi byc wg mnie :domowy"..idzie zima- taki staruszek, schorowany nie ma szans w budzie- niech ostatnie lata(oby to byly lata) swojego zycia godnie spędzi w cieple domowego ogniska...KUbuś..piesku- bądź dzielny...nie daj sie i walcz..czekaj na dobrą i godną emeryturke..Tobie należy się WYJATKOWO..za wszystkie lata spedzone na wygnaniu-Twoja emeryturka powinna być najlepsza.....:loveu: Quote
gonia66 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Dobra- ja w takim razie robię początek- deklaruję 10 zł (tylko prosze o regularne przypomnienia)miesięcznie...prosimy o kolejne deklaracje....i szukamy w międzyczasie domowego DT lub hoteliku.....:loveu: Quote
Ekiana Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 W pierwszym poście opisującym pieska jest napisane, że jego wadą jest to, że przeskakuje płoty... Zaważając na to, że już nie wskakuje nawet na budę to chyba żadnego płotu już nie przeskoczy...? Ale dla niego to chyba taki dom tymczasowy lub stały co by mu podusie położyć, karmić pieścić i wyprowadzać. Może szukać takiego prywatnego domu tymczasowego, co by nie trzeba było płacić za obecność pieska, a tylko wspomagać karmą i leczeniem? I żeby był blisko aby łatwo ktoś z wolontariuszy mógł odwiedzać i dowiadywać się co u pieska? Piesek jest mały i już taki nie żwawy, więc może ma szansę na taki prywatny kącik w mieszkaniu i sercu? Quote
mru Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 on powinien iść do takiego domku, jak Mozart: na warunkach tymczasu dozywotniego. http://www.dogomania.pl/forum/f28/mozarcik-w-domu-tymczasowym-warszawa-30362/index34.html#post12352965 Quote
Bjuta Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 10 zł Gonia 66 5 zł Bjuta prosimy o składanie deklaracji, bo na razie mamy tylko 15 zł. Quote
sleepingbyday Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 mogę 5 zł zadeklarować, niewiele, ale zawsze cos. niestety 20 zł to dalej mało... Quote
Negri_2008 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Skoro chłopak płoty przeskakuje a raczej przeskakiwał to powinien mieć mieszkanko w bloku. Ja do hotelu nie mogę dołożyć, ale jeżeli uznacie że przyda mu się allegro - to zrobię Quote
Bjuta Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 10 zł Gonia 66 5 zł Bjuta 5 zł Sleepingbyday czyli 20 Czekamy na kolejne deklaracje!! :loveu: Quote
Agnieszka103 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Kochani! nawet nie wiecie jak się cieszę, że tyle osób się tu pojawiło :loveu: Oczywiście też deklaruje stałą wpłatę 15 zł (niezbyt dużo, ale mam również inne psiaki, które wspieram finansowo co miesiąc) Najważniejsze znaleźć jak najszybciej jakieś lokum dla Kubusia Quote
Negri_2008 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Przepraszam z góry, że się wtrące.....ale czy jesteście pewne, że temu psu potrzebny jest hotel? Jak rozumiem, macie na myśli hotel z kojcami zewnetrznymi czy nawet wewnętrznymi? To moim zdaniem niepotrzebna zmiana miejsca dla tego psa. On potrzebuje domu, ciepła, stałego kontaktu z rodziną. Jeżeli wyląduje w kojcu pośród gromady innych psów co tak na prawdę zmieni się w jego życiu? Osoby prowadzace hotel nie będą miały dla niego zbyt dużo czasu na indywidualne zajęcie się psem. Najlepszy byłby dt domowy, nawet płatny ale w domu :shake: Quote
dorota1 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ja mogę zadeklarować 10 zł, ale też myslę, że lepsze byłoby miejsce w domu niż w hotelu. Może ktoś da płatny tymczas? Quote
ihabe Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Siekową to ja kiedyś uduszę:evil_lol: Ja już nie dam rady więcej wątków takich staruszków co bym je wzięła od razu w ramiona i nigdy juz nie wypiuściła:-(:-(:-( Ja mogę ( albo i nie mogę) ale raczej mogę jakieś 20zł ? Quote
__Lara Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Mi się też wydaje, że dla niego największą radością będzie ciepło domu. Inne psy, które idą do hotelu, są najczęściej niezsocjalizowane, albo wymagające przejścia "remontu", ale Kuba taki nie jest, jedyne co mu najbardziej brakuje to człowiek. Quote
gonia66 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='Negri_2008']Przepraszam z góry, że się wtrące.....ale czy jesteście pewne, że temu psu potrzebny jest hotel? Jak rozumiem, macie na myśli hotel z kojcami zewnetrznymi czy nawet wewnętrznymi? To moim zdaniem niepotrzebna zmiana miejsca dla tego psa. On potrzebuje domu, ciepła, stałego kontaktu z rodziną. Jeżeli wyląduje w kojcu pośród gromady innych psów co tak na prawdę zmieni się w jego życiu? Osoby prowadzace hotel nie będą miały dla niego zbyt dużo czasu na indywidualne zajęcie się psem. Najlepszy byłby dt domowy, nawet płatny ale w domu :shake:Caly czas jest mwa tylko o takim tymczasie..kojec w ogole nie wchodzi w rachube da dziadziusia!!!!!szukamy tymczasu domwego...platnego czy nie.....obojetne(wiadomo ze najlepiej bylby darmowy z ewentualną pomocą w karmieniu i leczeniu)- byleby to byl domek..i dlatego deklaracje sa potrzebne na CITO!!!!!Blagamy o pomoc wszytskie cioteczki:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Bjuta Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jak jakiś pies spędził 12 lat w schronisku to mu się na koniec należy dom jak psu micha!!!! Zbieramy. Proszę się nie krępować, że ktoś może dać malutko. Potrzebujemy "dużo razy po malutko"! I nazbieramy! 10 zł Gonia 66 5 zł Bjuta 5 zł Sleepingbyday 15 zł Agnieszka103 10 zł Dorota1 20 zł Ihabe czyli 65 !!! Czekamy na kolejne deklaracje!! :loveu: Quote
Agnieszka103 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Mocno wierzę w to, że Kubusiowi możemy pomóc. Pięknie witam wszystkie cioteczki, które się tu pojawiły i którym los Kuby nie jest obojętny :loveu: Quote
darunia-puma Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ana666 czy juz coś wiadomo o tym hoteliku czy przyjmą naszego chłopca- dziadziusia? Quote
Recommended Posts