Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ok, Gonia, dobrze, ale to musi być w 1 poście, więc będą 2 rozliczenia, 1 skarpeta Kubusia, i skarpeta nr 2, i tam wpływy i wydatki i na co, ketunia widzę bo przeleciałam wątek stara się wklejać wszystko, tylko ana666 nie przekleja tego od listopada w 1 post, czy nie lepiej zrobić tak, żeby ktoś inny "operował" wątkiem? może ketunia? chyba że ana666 się "nawróci" bo jak nie to ja uważam że to nie jest odpowiednia osoba do prowadzenia wątków... mam nadzieję że nam się wytłumaczy jakoś

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja juz rozliczenia za swojej skarpety zrobilam- tzreba je tylko wkleic w pierwszy psot..poki co nic sie u mnie nie zmienilo...ketunia- nie sadze ze bedzie chciala sie podjac, bo jest naparwde zajeta...ja tez nie dam rady absolutnie tego zrobic...no ale moze Anna666 jednak poprowadzi watek??To mloda osoba i moze jeszcze nie jest wprawiona, wiec trzeba Jej po prostu napisac co i jak byc powinno:)Ale najpierw to rozliczenie musi zrobic ketunia- bo tego nie wiemy:)

Posted

widzę, że piszesz że wpłacają, ale nie było rozliczenia po 1.12 o wypłatach, a była kupiona karma (kwoty nie było podanej), chyba że przyjmujemy opcję że robisz to co miesiąc? ja tylko chcę żeby wszytsko było przejrzyście, bo zdziwiłam się 2-ma skarpetami Kubusia, możemy się umówić że będziesz pisać raz na miesiąc takie rozliczenie, co? ale widzicie lepiej omówić taką sprawę a nie potem się martwić :)

gonia jedno rozliczenie napisała ketunia 1.12 i ana666 nie przekleiła tego.. ani każdych wpłat potem wpisanych przez ketunię

Posted

xmartix napisał(a):
widzę, że piszesz że wpłacają, ale nie było rozliczenia po 1.12 o wypłatach, a była kupiona karma (kwoty nie było podanej), chyba że przyjmujemy opcję że robisz to co miesiąc? ja tylko chcę żeby wszytsko było przejrzyście, bo zdziwiłam się 2-ma skarpetami Kubusia, możemy się umówić że będziesz pisać raz na miesiąc takie rozliczenie, co? ale widzicie lepiej omówić taką sprawę a nie potem się martwić :)

gonia jedno rozliczenie napisała ketunia 1.12 i ana666 nie przekleiła tego.. ani każdych wpłat potem wpisanych przez ketunię

Dzisiaj postaram się wstawić rozliczenie:)
karma Kubusia co miesiąc kosztuje 148,50 zł

Posted

Finanse Kubusia:

Gonia 66 10 zł ( X ,XI, XII)
Mikoada 20 zł ( X, XI )
Bumel 25 zł ( X, XI, XII)
SBD 5 zł ( X, XI, XII )
Darunia_Puma 10 zł ( X ) 15 zł ( XI )
Dorota1 10 zł ( X, XI, XII )
Ihabe 10 zł ( X, XI, XII )
Bjuta 5 zł ( X, XI, XII)
Agnieszka103 15 zł ( X, XI, XII )
Asia 300 zł ( X, XI, XII )
Wirtualna adopcja 40 zł ( X, XI )
Xmartix 10 zł ( X, XI, XII )

Wpłaty jednorazowe:
Wiedźma 20 zł ( bazarek Magdy Z.)

Wydatki:
- 300 zł dt pierwszy miesiąc
- 300 zł dt drugi miesiąc
- 148,50 zł karma listopad
- 148,50 zł karma grudzień

Kubuś ma na koncie 438 zl

Posted

Właśnie przelałam pieniądze na kolejny miesiąc w dt.
Czyli Kubuś ma na koncie 138 zł

Finanse Kubusia:

Gonia 66 10 zł ( X ,XI, XII)
Mikoada 20 zł ( X, XI )
Bumel 25 zł ( X, XI, XII)
SBD 5 zł ( X, XI, XII )
Darunia_Puma 10 zł ( X ) 15 zł ( XI )
Dorota1 10 zł ( X, XI, XII )
Ihabe 10 zł ( X, XI, XII )
Bjuta 5 zł ( X, XI, XII)
Agnieszka103 15 zł ( X, XI, XII )
Asia 300 zł ( X, XI, XII )
Wirtualna adopcja 40 zł ( X, XI )
Xmartix 10 zł ( X, XI, XII )

Wpłaty jednorazowe:
Wiedźma 20 zł ( bazarek Magdy Z.)

Wydatki:
- 300 zł dt pierwszy miesiąc
- 300 zł dt drugi miesiąc
- 300 zł dt trzeci misiąc
- 148,50 zł karma listopad
- 148,50 zł karma grudzień

Kubuś ma na koncie 138 zl

Posted

przepraszam że nie uzupelnielam pierwszego postu, ale to mój pierwszy psiak w płatnym DT a na innych watkach gdzie ja sie udzielam też nigdy nie były na bieżąco wpisywane wpłaty, nikt nie ma tam pretensji wiec nigdy nie sądziłam ze takie coś potrzebne
http://www.dogomania.pl/threads/141008-zbieramy-na-emeryturAE-dla-bardzo-starej-Gabi-pomA-A-daj-jej-spokojnAE-staroA-AE

http://www.dogomania.pl/threads/138828-Poczciwa-Onkowata-staruszka-DA-ina-biega-szczAE-A-liwie-za-TAE-czowym-Mostem
na na wątku Aramisa Wiosna przez cały czas nic nie dopisywała -to co napisała na początku to zostało do teraz a pies już od kilku tyg w domu http://www.dogomania.pl/threads/138687-MA-ody-wesoA-y-i-przyjacielski-aramis-z-uszkodzonym-oczkiem-szuka-staA-ego-domku

jeżeli jeszcze macie jakieś sugestie co do pierwszej strony prosze pisać :)

Posted

Ana666, wkej do pierwszego postu również to rozliczenie Gonii66, w miarę robienia ogłoszeń i ich wyróżniania, będziemy wiedzieć, ile ubywa na to funduszy.

Proponuję również zamieścić w pierwszym poście tekst do ogłoszeń, który napisałaś wraz z osobą do kontaktu no i jak już ruszy akcja ogłoszeniowa i więcej osób się w to zaangażuje, to dobrze będzie tam też aktualizować listę stron, na kórych Kubuś został ogłoszony.

Jest sporo fotek w pierwszym poście, również tych z nowego domu. Mam nadzieję, że żaden mod nie wypatrzy, że jest ich ciut za dużo. Ale kolejne wklejaj już np. do 3 postu:-)

Jednocześnie prośba do Donki, żeby oczywiście w miarę możliwości i czasu próbowała robić Kubusiowi nowe fotki. Prawda jest taka, że im lepsze zdjęcia będzie Kuba miał w ogłoszeniach, tym jego szanse na dom też bedą większe.

Aha, czy ktoś się orientuje, czy Kuba miał już w ogóle jakiekolwiek ogłoszenia?

Posted

co do ogłoszeń ja mu robiłam ale dawno temu
to strony na których w najbliższych dniachi mu moge zrobić ogłoszenia:
e-zwierzak
adopcjepsow.org
przygarnijzwierzaka
adopcje.org
cafeanimal.pl
kupiepsa.pl
nasipupile.pl
mojpupil.pl
adopcjapsa.pl

jak zrobie te ogłoszenia wkleje linki w pierwszym poście

Posted

[quote name='bumel']Ana666, wkej do pierwszego postu również to rozliczenie Gonii66, w miarę robienia ogłoszeń i ich wyróżniania, będziemy wiedzieć, ile ubywa na to funduszy.

Proponuję również zamieścić w pierwszym poście tekst do ogłoszeń, który napisałaś wraz z osobą do kontaktu no i jak już ruszy akcja ogłoszeniowa i więcej osób się w to zaangażuje, to dobrze będzie tam też aktualizować listę stron, na kórych Kubuś został ogłoszony.

Jest sporo fotek w pierwszym poście, również tych z nowego domu. Mam nadzieję, że żaden mod nie wypatrzy, że jest ich ciut za dużo. Ale kolejne wklejaj już np. do 3 postu:-)

Jednocześnie prośba do Donki, żeby oczywiście w miarę możliwości i czasu próbowała robić Kubusiowi nowe fotki. Prawda jest taka, że im lepsze zdjęcia będzie Kuba miał w ogłoszeniach, tym jego szanse na dom też bedą większe.

Aha, czy ktoś się orientuje, czy Kuba miał już w ogóle jakiekolwiek ogłoszenia?DONKA ROBI ZDJĘCIA SYSTEMATYCZNIE I PRZYSYLA MI JE NA MAILA- JUZ O TYM PISALAM...OSTATNIE FOTKI MAM NA SNIEGU Z UBIEGLEGO CHYBA TYGODNIA ALE NIE UMIEM ICH WKLEIC I CHETNIE PRZESLE KOMUS NA MAILA- TEZ CHYBA PPISALAM...NO NIE UMIEM I JUZ:/..a fotki sa śliczne moim zdaniem:D

Posted

gonia66 napisał(a):
DONKA ROBI ZDJĘCIA SYSTEMATYCZNIE I PRZYSYLA MI JE NA MAILA- JUZ O TYM PISALAM...OSTATNIE FOTKI MAM NA SNIEGU Z UBIEGLEGO CHYBA TYGODNIA ALE NIE UMIEM ICH WKLEIC I CHETNIE PRZESLE KOMUS NA MAILA- TEZ CHYBA PPISALAM...NO NIE UMIEM I JUZ:/

Ana666 proponowała Ci 2 strony wcześniej, żebyś podesłała zdjęcia do niej na maila. Jak są takie śliczne, to warto je użyć do ogłoszeń.

Xmatrix, zrób koniecznie wyróżnione na tych portalach:-) te strony mają spora skuteczność. Ja dorobię na jeszcze kilku innych.

Posted

ok, myślałam o zwykłych ale mogę zrobić wyróżnione, Kuba ma jakiś tam fundusz to poproszę o zwrot tej kasy, bo ja sama nie mam, tż nie wiadomo czy będzie miał robotę od stycznia i musimy oszczędzać

Posted

Podaję przykładowe koszty wyróżnianych ogłoszeń:

alegratka na 7 dni - 10,98 (wyróżnienie za 9 pkt, płaci się smsem)
allegro na 14 dni - 12,50 (podstawowe wyróżnienie)
gumtree na 10 dni - 15 zł (można płacić kartą albo korzystając z systemu PayPal)

Za taki pakiet wychodzi prawie 40 zł.

Posted

ZDJ ECIA WYSLALAM xmatrix:):)Nie widzialam wczesniejszej propozycji Ani, podobnie jak Ty bumel nie widzialas ze napisalam, iz donka wysyla zdjecia wiec spokojnie- bez nerwow..
MAm nadzieje, ze ze zdjęc wybierzesz te najpiekniejsze i najwyraźniejsze:) I prosze bardzo, zebys wkleila je tu na wątek jesli potrafisz:):)
MOim zdnaiem bardzo wazna informacja wypnikajaca ze zdjec i obserwacji jest ta, ze KUbus bardzo kocha dzieci:):) i inne zwierzeta rownież:D

Posted

A..jesli chodzi o pakiety wyrożnien- to jak zrobisz ogloszenia xmatrix i wyróznisz(Ty będziesz wiedziala ktore i za ile) to napisz mi kwote i numer konta- przesle oczywiscie od razu pieniazki:)

Posted

ile Kuba ma lat???? 7??

łooo to się wzięłam z opóźnieniem za ogłoszenia a tu się okazuje że z 1 postu info mam tyle tylko:

Kuba to mały piesek, bardzo kochany i przyjazny. Lubi inne psy i dzieci.

….
[FONT=&quot]
kontakt w sprawie adopcji
605 112 881[/FONT]

czy ktoś może mi napisać jaki jest Kubuś czy mam wertować strony wątku???

Posted

kuba trafił do schronu w 1997 roku jako szczeniak, wiec będzie miec z 13 lat. Jest napisane że mały??? on jest średni.
Ja już kilka ogloszeń zrobiłam zaraz wpisze na pierwszej stronie w 3 poscie strony gdzie już ma.

A to tekst który ja daje w ogłoszeniach:
[FONT=Times New Roman]"Kubuś- starszy, średniej wielkości psiak, który całe życie spędził w schronisku.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Trafił tam w 1997 roku jako szczeniak, był kilkakrotnie adoptowany - niestety nie były to odpowiedzialne domy i Kuba wracał do schroniska, mijały dni, miesiące, lata Kuba stracił nadzieje, bardzo schudł, unikał ludzi, już nie cieszył się na widok wolontariuszy, już nie prosił o zabranie na spacer, zaczął gasnąć na naszych oczach…[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jedynym wyjściem było zabranie go do domu tymczasowego w październiku 2009 roku. Kuba zaskoczył nas bardzo- odżył, odzyskał młodzieńczą energie, lubi spacery razem ze swoją opiekunką. Okazało się że to kanapowiec -uwielbia leżeć na miękkim łóżeczku i być głaskany, kocha dzieci zgadza się z innymi psami.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mimo iż spędził kilkanaście lat w schronisku wie jak zachować czystość i załatwia swoje potrzeby na zewnątrz.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kubuś ma aktualne szczepienia- nie ma żadnych problemów zdrowotnych, mimo to nie wiadomo ile życia przed nim, miesiące, może lata? Czy jest ktoś kto przygarnąłby go i pokochał? Po 12 latach w schronisku należy mu się dom taki prawdziwy, nie tylko tymczasowy.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kuba przebywa w okolicach Warszawy.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli chcesz pomóc temu psiakowi zadzwoń:[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Tahoma]661 941 076"[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]w ogloszeniach podaje moj numer bo Donki nie wiedze na dogo, nawet jakby ktoś dzwonil to by nas nie poinformoawął czasem.[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

dorota1 napisał(a):
Skleciłam taki tekst, może się przyda?. Jeżeli brakuje w nim jeszcze jakiś innych ważnych informacji o Kubie, to można by je tam dopisać.

Kuba, to kolejny piesek skrzywdzony przez człowieka. Od urodzenia skazany na schronisko, w którym przebywał 12 lat. Przez wszystkie te lata Kubuś z nadzieją czekał na dom i swojego człowieka, patrzył jak inne psy opuszczały schronisko w towarzystwie swoich nowych opiekunów, czekał i pomału tracił nadzieję, że jemu też się poszczęści. Stał się osowiały i smutny. 12 lat w schroniskowym boksie, brak codziennego kontaktu z człowiekiem, zrobiły swoje. Kuba chciał już tylko umrzeć. I wtedy wolontariusze postanowili znaleźć mu tymczasowy dom na ostatnie chwile życia. Znalazł się wspaniały domek i stał się cud. Kuba odżył, ze smutnego, apatycznego psa, zmienił się w radosnego, pełnego życia i chętnego do zabawy pieska. Uwielbia dzieci i inne psy oraz ciągle szuka kontaktu z człowiekiem, pragnie pieszczot, uwielbia spacery.
Jeżeli szukasz prawdziwie oddanego przyjaciela, który pokocha Cię całym swym psim serduszkiem, odwdzięczając się za dom i ciepło, jakie mu ofiarujesz, zadzwoń. Kubuś czeka może właśnie na Ciebie.
Tel……..

tu jeszcze ten tekst teraz znalazłam