Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pIENIĄŻKI DLA kUBUSIA WPŁACIŁAM OCZYWIŚCIE za 2 miesiące- i patrze, ze mam na koncie zrobiony "staly wpis" w dane....no ale coż..jak skleroza...:(:) teraz myśle o karmie...Ketunia pewnie juz zamowila i poszlo to " w eter"....DDoneczko..napisz jaką tą sucha trzebaby kupic i makaron???Gdzie sie takie cosik kupuje...???Trzeba będzie zakupic więcej i już wyslac "na zapas", zeby co miesiac nie placic za przesylke dodatkowo...MAm nadzieje, ze Ketunia tu wejdzie(bardzo ma duzo pracy ostatnio- bidulinka i nie wyrabia)..i dokupi- tyolko fajnie byloby napisac konkretnie...:)JA sie np na karmie nie znam w ogole..kompletnty laik jestem..zreszta prawie na niczym sie tu nie znam- wszystkiego sie ucze...:)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

darunia-puma napisał(a):
jeśli chodzi o karmę to za jakiś miesiąc będę miała sklep zoologiczny więc karma będzie małym zmartwieniem

Chociaz widze, ze zapasu to raczej nie musimy robic..darunia jest z nami:D:D Dziękuuemy cioteczko..bedziesz naszym "pokarmowym" ekspertem i nie tylko..i wreszcie wyslesz mi jakas super karme dla mojej Salmuni...to wydra mala ....pies cale zycie na dzialkach chowany i w schronie- a wybredna księżniczka..ja za nią nie nadążam....co juz n ie cuduje- zeby jadla..najlepsze bylo to, jak wyslalam syna do sklepu weterynaryjnego, zeby kupil jakas dobra sucha karme(zeby miala zawsze cos w miseczce)....tylko powiedzialam- ze ma byc najlepsza- taka ekstra.zeby choc to jada..wiecie co mi przyniósł od weta??????:/pedigree...dla juniora.....no myslaam, ze mnie skręci....leża kulki w misce....no i co??I nic.....:/Taka ze mnie znawczyni i z naszych wetów tez...:(

Posted

oo ja też nie wpłaciłam za listopad, a mam Kubusia zapisanego w stałych deklaracjach.. właśnie zapłaciłam za grudzień a tu kurcze na listopad widzę nie mam, już dopłacam, przepraszam

Posted

U Kubusia wszystko dobrze. Lubi wchodzić na kolana. Zdaża się ,że warczy na szczeniaka kóry też w tym momencie pakuje się na kolana. Jest zazdrosny o moje względy.Pieszczoch:-)

Posted

[quote name='Donka5']U Kubusia wszystko dobrze. Lubi wchodzić na kolana. Zdaża się ,że warczy na szczeniaka kóry też w tym momencie pakuje się na kolana. Jest zazdrosny o moje względy.Pieszczoch:-)[/QUOTE]
Też bym byla na jego miejscu zazdrosna o taka super panią:D..a zwlaszcza o Jej względy- czyt- kolanka:)

Posted

gonia cieszę się że będę mogła pomóc zaraz jak ruszę ze sklepem podasz mi adres a ja wyślę Ci wszystkie karmy jakie będę miała na spróbowanie dla księżniczki ;-) a Kubuś dostanie smaczki od cioteczki

Posted

[quote name='darunia-puma']gonia cieszę się że będę mogła pomóc zaraz jak ruszę ze sklepem podasz mi adres a ja wyślę Ci wszystkie karmy jakie będę miała na spróbowanie dla księżniczki ;-) a Kubuś dostanie smaczki od cioteczki[/QUOTE]
Serio???Aż mi si e wierzyc nie chce....bede bardzo wdzięczna, bo ja naprawde mam problem...w domu na mnie krzycza ze wymyslam, ze gdyby byla glodna to by jadla co ma..ale ja nie moge patrzec jak nie je nic caly dzien...:(:(wiec podtykam jej pod nos jedzonko z lodowki....a i to zalezy czy zje...:(....gotowalam juz miesko z ryzem...bbbbeee.....wątrobki- to jeszcze jej smakują..ale ilez moze jesc watrobki drobiowe?????wwwrrrrr..a jak czytamz e wasze psy wcinaja suche..jedza dwa razy dziennie albo i trzy..to mnie zazdrosc "zżera":)

Posted

goniu ja mam problem bo mój Seth je wszystko od chleba który kradnie po warzywa, owoce...........jezu i tyje niemiłosiernie..........i co z tego że jest na light-ie ja już w łazience jem bo on stoi nade mną i mu gluty wiszą, Shilla jest bardzo opanowana i nie podchodzi do mnie jak jem tylko grzecznie leży z glutem wiszącym na pysku, nie muszę mówić że koty bez skrupułów wchodzą mi na głowę ........... nawet śmieci rano muszę codzinnie wyrzucać bo potrafią je rozwalić i zjeść opakowania.....rany boskie nie mam do nich sił
a jeszcze jak będę miała sklep zoologiczny one będą ze mną cały czas w nim

Posted

[quote name='ketunia']Cioteczki,
moja siostra od lutego będzie mogła przeznaczać na Kubusia tylko po 200 zł miesięcznie.[/QUOTE]
A ile do tej pory przeznaczala????

Posted

[quote name='ketunia']do tej pory płaciła 300 zł[/QUOTE]
NO to od lutego wyglada na to ze bedziemy mieli problemik maly...trzeba szukac tej stowki gdzie sie da.....ile obecnie jest na koncie??Kiedy wplacasz ketunio za kolejny miesiac Kubusia????Bo z tego co pamietam, to Kubus nie mial zapasu za wielkiego....:(//w lutym jeszcze bedzie 300 czy ostatnie 300 w styczniu????tak- czy siak- musimy szukac deklaracji:) Nie wiem czy oglaszamy Kubusia..bo z tetgpo co pamietam- to mial byc tymczas "doczesny" chyba tak????

Posted

[quote name='gonia66']NO to od lutego wyglada na to ze bedziemy mieli problemik maly...trzeba szukac tej stowki gdzie sie da.....ile obecnie jest na koncie??Kiedy wplacasz ketunio za kolejny miesiac Kubusia????Bo z tego co pamietam, to Kubus nie mial zapasu za wielkiego....:(//w lutym jeszcze bedzie 300 czy ostatnie 300 w styczniu????tak- czy siak- musimy szukac deklaracji:) Nie wiem czy oglaszamy Kubusia..bo z tetgpo co pamietam- to mial byc tymczas "doczesny" chyba tak????[/QUOTE]

W lutym będzie już płaciła po 200 zł miesięcznie.
Kubuś ma na koncie 98 zł
Pobyt opłacony i puszeczki też kupione.
Na dt jest a na karmę zawsze można dozbierać bazarkami.
Wybaczcie Cioteczki ale mamy deklaracji miesięcznych na 1000 zł i na utrzymaniu Luckiego, który u Kasi zostanie już do końca.

Posted

Goniu, a moze jednak chłopaka poogłaszać, nasz Beethoven pojechał do domu kilkanaście lat temu, ma 13 lat, z czego 8 w schronie, przypadek prawie beznadziejny, po niecałym miesiącu w hotelu pojechał do domu. Trzeba próbować, a jak się uda to innego psa ratować

Posted

[quote name='magda z.']Goniu, a moze jednak chłopaka poogłaszać, nasz Beethoven pojechał do domu kilkanaście lat temu, ma 13 lat, z czego 8 w schronie, przypadek prawie beznadziejny, po niecałym miesiącu w hotelu pojechał do domu. Trzeba próbować, a jak się uda to innego psa ratować[/QUOTE]

Masz rację Magda. Myślę, że trzeba szukać Kubusiowi domku. Psiak wcale nie ma zamiaru odchodzić za Tęczowy Most.
A co do Betusia to przecież nie wierzyłyśmy, że znajdzie domek. Cud się jednak zdarzył i po 3 tygodniach psiak pojechał to domku.

Posted

[quote name='ketunia']Masz rację Magda. Myślę, że trzeba szukać Kubusiowi domku. Psiak wcale nie ma zamiaru odchodzić za Tęczowy Most.
A co do Betusia to przecież nie wierzyłyśmy, że znajdzie domek. Cud się jednak zdarzył i po 3 tygodniach psiak pojechał to domku.
Dokładnie, a pani tylko jedno ogłoszenie obejrzała i od razu zadzwoniła, zaraz zresztą poszukam tej dobrej duszy co go na animal cafe umieściła:
http://www.dogomania.pl/threads/147736-13-letni-BethowenMA-DOM-dziAE-kuje-wszystkim-za-pomoc
schron:

hotel:

usmiech z rodzinką

a to tylko 3-4 tygodnie były;)

Posted

Az mi sie serducho uradowalo, jak zobaczylam fotki Betusia...:):) Ketunia- nie musisz się przecież nikomu tlumaczyc....no co TY...200 zł to bardzo duzo pieniazkow...a najwazniejsze, ze jestesmy uprzedzone wczesniej- jest sporo czasu na poszukiwanie..a kto wie??Moze rzeczywiscie i na domek....szczerze mowiac tez jestem za szukaniem domku...oglaszaniem Kubusia....Kubusie maja szczescie na dogo ("moje" wirtualne Kubusie), wiec i tym razem licze na cud..(zreszta juz sie dokonal, kiedy znalazlo się szybko mijesce u Donki i pieniazki tez)..no ale nieszczescia chodza parami, to dlaczego ze szczesciem mialoby tak nie byc????JA wierze, ze tak wlasnie jest- dlatego licze na kolejny cud w postaci domku stalego dla Kubusia(i od razu "zaklepuje" miejsce u Donki dla jakiejś kolejnej "naszej" bidulinki)...to co oglaszamy?/kto sie podejmie??????

Posted

Kubuś miewa się dobrze .Postaram się o zdjęcia przed świętami:-). Chyba czuje się szczęśliwy:-). Zna już wszystkie zakamarki domu. Czuje się pewnie:-)

Posted

[quote name='Donka5']Kubuś miewa się dobrze .Postaram się o zdjęcia przed świętami:-). Chyba czuje się szczęśliwy:-). Zna już wszystkie zakamarki domu. Czuje się pewnie:-)[/QUOTE]

Pozdrowienia dla Kubunia i dla Ciebie :)

Posted

[quote name='Donka5']Kubuś miewa się dobrze .Postaram się o zdjęcia przed świętami:-). Chyba czuje się szczęśliwy:-). Zna już wszystkie zakamarki domu. Czuje się pewnie:-)[/QUOTE]
SUper wiesci czekamy z utesknieniem na fotki:)JA tez bym sie pewnie u Ciebie czula szzcesliwa....takie domki jak Twoj to cenny skarb na dogo...:)