Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja właśnie miałam się położyć spać, ale coś mnie tknęło i weszłam na wątek schroniska w Zabrzu jak zobaczyłam to ogłoszenie aż mi się słabo zrobiło...oby to nie był Kubuś...

Posted

Brak słów. Dlaczego nie dali znać, przecież już nie raz dogo pomagało w poszukiwaniu zaginionego świeżo adoptowanego psa. A to stało się przedwczoraj!
Kubusiu, oby ci się nic nie stało!

Posted

Właśnie dlaczego nie dali znać... a może chłopak się znalazł, próbuję się pocieszyć...Dziewczyny pewnie jutro będziecie dzwonić do Państwa, dajcie proszę znać co i jak. Ja wrzuciłam info na wątek schroniska w Zabrzu, że ten psiak to nasz Kuba :(

Posted

Kasia mówi, ze to Kubus na 1000%...:(:(
Napisalam smsa tam- bo nie wiem czy moge dzwonic o tej porze..:(
Siedze i rycze...jeśli to Kubus..to...Jezu...nie wiem co robic...:(

Posted

nie dali znać, bo może głupio było im się przyznać. W schronisku ludzie do mnie dzwonią od razu tylko wtedy gdy chipa jeszcze nie zarejestrowałam w bazie, w innym przypadku dopiero po fakcie się przyznają. Sami zobaczcie że nie czekają bezczynie, tylko rozwiesili ulotki, wyznaczyli nagrodę..jakoś działają.
pamiętam, że miałam kiedyś taką sytuację we Wrocławiu dzięki kontaktom z wrocławskim wolontariatem wiedziałam gdzie został znaleziony nasz pies. Wiecie jaki zaskoczony był facet kiedy do niego zadzwoniłam i powiedziałam, że właściciele psa zaraz odbiorą Nikę. Tydzień się zastanawiał skąd miałam jego numer:)
Myślę że właścicieli tego psiaka nie mamy co oceniać....widać że im zależy na psiaku i robią wszystko żeby go odnaleźć. Mam nadzieję że ta historia dobrze się zakończy

Posted

Mikoada..mam prośbę...ja moge jutro zadzwonic tylko do michala i madzi (tych od maxika)...ale na dogo wejde późnym popoludniem dopiero...czy moglabys dac znac dziewczynom z Zabrza...Bjutce, Mysi...Asi Klero...zeby wlaczyly się w pomoc szukania...ja nie mam do nich telefonu, wiec tylko tak można je poprosić...a ja poprosze Michala i Madzie...nie wiem co robic..liter nie widze...nie chce nawet myśleć, co on teraz robi..:(
Schroniska sa juz powiadomione wszystkie 3 na tym terenie..plakaty tez- ale moze trzeba wiecej plakatów..:(:(

Posted

Już napisałam na głównym wątku schroniska a tam dziewczyny zaglądają. Jutro zadzwonię jeszcze do Bjuty, przeglądam teraz lokalne portale, może akurat ktoś znalazł Kubusia...

Posted

ketunia napisał(a):

Na szybko zrobiony banerek.
DZięki Kasiu...
Wklejam ten banerek..ale z takim cięzkim sercem, ze az mi się ręce trzęsą...:(:(...nigdy nie pomyslałam,ze taki banerek bedę miala...nigdy...:(:(..
Kubuniu!!!!Blagam Cie wracaj do domku!!!!

Posted

Jezzzzzzzuuu..a na dworze tak pada i zimno...:(:(
Jak to możliwe..???:(:(
Nie moge uwierzyc..ciągle nie mogę...:(
NApisalam smski do Michała i Magdy..
kurcze..Kubus juz tak długo zył w pieleszach, ciepełku...a teraz taka zimnica...a on...on taki cichutki...:placz::placz:
Musi się znaleźc...ja zaraz na kolana padam...a jutro jak wrócę będę pisała, dzwonila- co powiecie...tylko niech się znajdzie....

Posted

halbina napisał(a):
Nasza fundacja miała akcję w Platanie, wyszłyśmy na papierosa, zobaczyłam ogłoszenie... zrobiłam zdjęcie i na wszelki wypadek wkleiłam na wątek schroniska w Zabrzu...
Wielkie dzięki Halbinko...ja od rana mysle...zaraz dzwonię gdzie się da...pewnie dzis bysmy sie dowiedzieli telefonicznie...:(
To juz dwie noce poza domem...:(

Posted

Obdzwonilam, do kogo moglam...Donka podpowiedziala pomysl z listonoszem, inni lokalną gazete i więcej plakatów. Zadzwonilam tez do domku i poprosilam o realizacje tych pomysłow w miare molziwosci..Mam nadzieje, ze teraz dziewczyny z Zabrza i okolic jakoś będą mogly pomoc w konkretnych poszukiwaniach..a jesli listonosz dotrze do większej ilości ludzi, to tez byloby ważne...
Musi sie znaleźć...no musi i juz..
CZekam jeszcze na jeden telefon..
Teraz juz bede niedostepna (jestem w pracy), odezwe się późnym popoludniem..
Kubusiui!!!!!!!!!WRACAJ!!!!!

Posted

a tak a propo - jak to się stało że Kubuś zaginął?
Przecież wiadomo że psiaka świeżo po adopcji nie wolno puszczać luzem, nawet na ogrodzie...
Kubusiu kochany, wracaj... :(

Posted

Nie można obwiniać domku - to nie pierwszy i nie ostatni taki wypadek - nawet nam przy transportach zdarzają się wpadki, zawsze o to sie boję najbardziej, że mi pies zwieje. Mój Bismarck w kilka dni po adopcji tez dał drapaka, przestraszył ise piłki, która dzieciaki grały na boisku obok. Prezz pół miasta za nim leciałam, nie reagował na imię, a jak się zbliżałam, to on przyspieszał. Ostatecznie przeleciał prze korek na ulicy i usiadł zdębiały i to pomogło go złapać. często to jest ułamek sekundy i naprawdę nie da się za wiele zrobić. Trzymam kciuki za niuńka

Posted

oprócz naszego zabrzańskiego schroniska gdzie jeszcze było zgłoszone zaginięcie psiaka? Trzeba zgłosić do Rudy Śl., Gliwic, Bytomia - z tymi miastami bezpośrednio sąsiadujemy, ale też niedaleko jest np. do Chorzowa i Katowic (wystarczy, że wbiegnie do autobusu czy tramwaju),
Jakiej wielkości jest Kuba?
Martwię się trochę, bo to Centrum miasta, blisko ruchliwych ulic - sporo ludzi tam się kręci, ale niedaleko jest też las - jednak teraz cały przekopany, bo przebiega tam budowa DTŚki :roll:
Dam znać osobą z tych okolic :roll:

Posted

Akrum napisał(a):
a tak a propo - jak to się stało że Kubuś zaginął?
Przecież wiadomo że psiaka świeżo po adopcji nie wolno puszczać luzem, nawet na ogrodzie...
Kubusiu kochany, wracaj... :(

Nie byl puszczony luzem...wyrwal się z obrózki...nie winmy Domku- oni są juz dośc zdruzgotani...dzwonilam, dalam wskazowki oczywiscie chca wszystko zrobic, co trzeba...i co mozna...najwazniejsze, zeby się znalazł...

Posted

Mysia_ napisał(a):
oprócz naszego zabrzańskiego schroniska gdzie jeszcze było zgłoszone zaginięcie psiaka? Trzeba zgłosić do Rudy Śl., Gliwic, Bytomia - z tymi miastami bezpośrednio sąsiadujemy, ale też niedaleko jest np. do Chorzowa i Katowic (wystarczy, że wbiegnie do autobusu czy tramwaju),
Jakiej wielkości jest Kuba?
Martwię się trochę, bo to Centrum miasta, blisko ruchliwych ulic - sporo ludzi tam się kręci, ale niedaleko jest też las - jednak teraz cały przekopany, bo przebiega tam budowa DTŚki :roll:
Dam znać osobą z tych okolic :roll:

POwiadomione sa 3 schroniska..nie pamietam dokladnie jakie jeszcze...ogloszenia tez sa...ma byc wiecej...prosilam o ulotki dla listonoszy, Pan powiedzial, ze postara się to zalatwic...ogloszenie do gazety tez...
Teraz szukanie..tylko szkanie...tylko gdzie szukac po dwoch dniach..??:(