xmartix Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ale co z ogłoszeniami Kuby? nie wiem czy je ma? szukamy mu domu? Quote
Bjuta Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Przepraszam, że offuję, ale Kuba się nie obrazi, bo chodzi o jego koleżankę ze schroniska... Całe życie tam spędziła, a teraz straciła wzrok... [url]http://www.dogomania.pl/threads/136821-Kropka-nigdy-nie-miaA-a-domu-od-szczeniaka-w-schronisku-Dramat-straciA-a-wzrok/page17[/url] Quote
gonia66 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 xmartix napisał(a):ale co z ogłoszeniami Kuby? nie wiem czy je ma? szukamy mu domu?NO szukamy, szukamy ale szczerze mowiac nie wiem co z ogloszeniami...jesli ktos zrobilby Kubusiowi piekne, wypasione Allegro- moge przeslac 20 zł z jego funduszy dodatkowych na oplate za Allegro...tylko potrzebne ladne fotki, ale zdaje sie, ze chlopak ma ladne..a Donka obiecala na dniach kolejne:) Quote
xmartix Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ja moge zwykłe allegro zrobić za darmo ale piszę suche teksty, jakby ktoś jakiś tekst napisał to mogę zrobic Quote
dorota1 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 xmartix napisał(a):ja moge zwykłe allegro zrobić za darmo ale piszę suche teksty, jakby ktoś jakiś tekst napisał to mogę zrobic Skleciłam taki tekst, może się przyda?. Jeżeli brakuje w nim jeszcze jakiś innych ważnych informacji o Kubie, to można by je tam dopisać. Kuba, to kolejny piesek skrzywdzony przez człowieka. Od urodzenia skazany na schronisko, w którym przebywał 12 lat. Przez wszystkie te lata Kubuś z nadzieją czekał na dom i swojego człowieka, patrzył jak inne psy opuszczały schronisko w towarzystwie swoich nowych opiekunów, czekał i pomału tracił nadzieję, że jemu też się poszczęści. Stał się osowiały i smutny. 12 lat w schroniskowym boksie, brak codziennego kontaktu z człowiekiem, zrobiły swoje. Kuba chciał już tylko umrzeć. I wtedy wolontariusze postanowili znaleźć mu tymczasowy dom na ostatnie chwile życia. Znalazł się wspaniały domek i stał się cud. Kuba odżył, ze smutnego, apatycznego psa, zmienił się w radosnego, pełnego życia i chętnego do zabawy pieska. Uwielbia dzieci i inne psy oraz ciągle szuka kontaktu z człowiekiem, pragnie pieszczot, uwielbia spacery. Jeżeli szukasz prawdziwie oddanego przyjaciela, który pokocha Cię całym swym psim serduszkiem, odwdzięczając się za dom i ciepło, jakie mu ofiarujesz, zadzwoń. Kubuś czeka może właśnie na Ciebie. Tel…….. Quote
xmartix Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 pasuje tekst? tak? niech potwierdzą osoby co znają Kubunia Quote
Bjuta Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 xmartix napisał(a):ja moge zwykłe allegro zrobić za darmo ale piszę suche teksty, jakby ktoś jakiś tekst napisał to mogę zrobic Zwykłe nie ma najmniejszego sensu - wyróżnienie kosztuje 12 zł i dopiero takie allegro się liczy! (Bardziej wypasione mniej podnoszą "oglądalność" wyróżnione wystarczy - skoro Gonia66 ma fundusze na ten cel, to koniecznie trzeba robić wyróżnienia! Quote
gonia66 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Oczywiscie- ma wiec jesli bedziecie wyrozniac- prosze o numer konta- przesle to 12 zł:) Quote
ana666 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 jezu, teraz zajrzałam na moje konto i patrze że Ketunia przelała do mnie 300zł za hotelik Kubusia 23 listopada. Ma ktoś numer konta Donki zebym przelała to do niej albo Ty donko podaj mi ten numer. Quote
gonia66 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ale czemu do Ciebie?????TAk sie umawialyscie ze najpierw na twoje a Ty na domki konto bedziesz przelewala??? DONECZKO....KOCHANA CIOTECZKO- DLACZEGO SIE NIE UPOMINASZ O WPLATE???LADNIE ETRAZ WYGLADAMY:/..Ty nas tu pilnuj prosimy, bo widzisz jakie my zabiegane...pieniadze leza prawie miesiac a Ty czekasz spokojnie i cierpliwie:)PRZEPRASZAMY.....:):):) Quote
ana666 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 bo pierwsza wpłata była na moje konto bo ja wtedy zaproponowałam ze jak bede u Donki razem z Kubusiem do dam jej, i Ketunia moze temu drugą wpłate też na moje konto dała :) jak tylko dostane numer konta Donki natychmiast przeleje pieniążki :) Quote
ketunia Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 gonia66 napisał(a):Ale czemu do Ciebie?????TAk sie umawialyscie ze najpierw na twoje a Ty na domki konto bedziesz przelewala??? DONECZKO....KOCHANA CIOTECZKO- DLACZEGO SIE NIE UPOMINASZ O WPLATE???LADNIE ETRAZ WYGLADAMY:/..Ty nas tu pilnuj prosimy, bo widzisz jakie my zabiegane...pieniadze leza prawie miesiac a Ty czekasz spokojnie i cierpliwie:)PRZEPRASZAMY.....:):):) Dlatego na poprzednie konto bo tylko takie posiadałam:) W zeszłym tygodniu Donka wysłała mi namiary do siebie i teraz bezpośrednio do niej będę wpłacała. Quote
ketunia Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 ana666 napisał(a):bo pierwsza wpłata była na moje konto bo ja wtedy zaproponowałam ze jak bede u Donki razem z Kubusiem do dam jej, i Ketunia moze temu drugą wpłate też na moje konto dała :) jak tylko dostane numer konta Donki natychmiast przeleje pieniążki :) Zaraz prześlę Ci namiary na Donkę. Quote
ketunia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Doszła wpłata od Bumel 25 zł Dziękujemy:) Quote
bumel Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Najpierw była wzruszająca historia psa, który nie ma za wiele życia przed sobą, była wspaniała akcja zabrania Kubusia ze schronu dzięki ofiarności ludzi, a teraz uważam, że na wątku jest głównie chaos. I w kwestii ogłaszania Kubusia i w kwestii finansów. Rozumiem, że po wyciągnięciu ze schronu na szczęście okazało się, że z Kubusiem nie jest tak źle, jak się wydawało, że jest zdrowy, pełen radości życia, czyli rozumiem, że jest jak najbardziej adopcyjny. I bardzo dobrze, ze padło hasło ogłaszania psa i szukania mu DS, nie wyobrażam sobie tego inaczej (dzięki xmatrix, że zrobi allegro). Włączę się w ogłaszanie ale liczę, że inne osoby, obecne na wątku również się w to zaangażują. Czy dla dodania rozpędu akcji ogłoszeniowej ktoś mógłby zebrać dostępne zdjęcia Kuby w jedno miejsce (nowe, nie te ze schronu) lub chociaż dać jakieś odnośniki? Nie mam czasu przeszukiwać ponad 50 stron wątku. Dobrze, że Ketunia wpisuje na wątku poszczególne wpłaty, ale założycielka wątku również powinna zbierać to do kupy i umieszczać w pierwszym poście miesięczne zestawienie wpłat i poniesionych wydatków. Po drodze były jakieś wpłaty jednorazowe, wydatki na weta, Gonia66 pisze, że ma dodatkowy fundusz na Kubusia...czy to znaczy, że jest dodatkowy fundusz na wyróżnienie ogłoszeń? Na tę chwilę nie bardzo wiem, na czym stoi Kuba i my, osoby wpłacające pieniądze na jego DT. Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 NO wiec tak...dodatkowe fundusz ewziely sie stad, ze otrzymalam pieniazki na transport od anonimowych darczyncow i nie tylko:) ketunia zbiera na DT...no i poniewaz otrzymalam wiecej niz bylo potrzeba- pieniazki zostaly- to tak nazywamy te fundusze wlasnie...Oczywiscie jesli trzeba- chetnie przesle na wyroznienie ogloszen z tych wlasnie pieniazkow:) MAm rowniez nowe fotki (z dzis dokladnie) ale mam na maialu i nie umiem ich wstawic niestey po nowemu..:(...jesli ktos przesle mi maila i umie wkleic- przekaże te foteczki:) Quote
ana666 Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 przeslij mi na maila pypla1676@wp.pl dzis pierwszy raz na nowym dogo udało sie wstawić foty to może i kubusia wstawić mi sie uda :) Quote
ketunia Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Ja także uważam, że Kuba jest jak najbardziej adopcyjny i trzeba zacząć go ogłaszać. On ma jeszcze sporo zycia przed sobą. Ja zbieram miesięczne deklaracje. Gonia musi powiedzieć ile ma dodatkowych pieniędzy . Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 JU pisze ile mam pieniazkow: wpływy: Poker-20 zł agusia-zet- 50 zł dawca anonim- 200 zł bico- 50 zł Ewu- 70 zł Ukryty Smok- 200 zł Sabinka- 200,01 zł RAZEM WPŁYWÓW : 790 ZŁ WYDATKI: TRANSPORT + ŁÓŻECZKO- 420 ZŁ BADANIA WET+LEKI- 90 ZŁ RAZEM WYDATKI: 510 ZŁ POZOSTAŁA KWOTA- 280 ZŁ:):) Quote
__Lara Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Cioteczki, pomożecie? brakuje nam na transport http://www.dogomania.pl/threads/1758...ANSPORT-pomocy Quote
xmartix Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 właśnie rozliczenia są po części, ale po części nie... nie ma podsumowań ile ma tak naprawdę Kuba na koncie!! chodzi o 1 post a wiecie że nawet nie wiem w jakim dt tzn gdzie i u kogo jest Kuba... może się pogubiłam lub nie doczytałam, więc napiszcie mi proszę... i kto zbiera kase- ketunia? Quote
bumel Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Widzę, że są całkiem spore fundusze na wyróżnianie ogloszeń Kubusiowi. Super. Po świętach trzeba koniecznie ruszyć ze zmasowaną akcja ogłoszeniową. Dalej czekamy na: - podsumowanie dotychczasowych rozliczeń w pierwszym poście; - nowe zdjęcia; - odnośniki do starszych; Quote
xmartix Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 ana666 była na dogo dzisiaj i nic tutaj nie napisała, nie odpisała mi na pw nawet, ana a może tak przeniesiesz wszystkie wpłaty do 1-postu????? kiedy to zrobisz? ketunia i gosia nie możecie się określić że jedna zbiera pieniądze??? jedna powinna bo się chaos zrobił ketunia - potrzebujemy rozliczeń pełnych, kiedy to zrobisz? ile na karmę, ile zostało, widzę że na bieżąco wpisywałaś co wpłynęło na konto, ale nie piszesz ile wypłynęło....!!! napisałam do ketuni pw gonia te fundusze własne to są tylko na Kubusia?? Quote
gonia66 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Nie nie....nie mozemy, bo my sie tu okreslalysmy- te pieniazki ktore mam ja- to sa pieniazki ktore byly zbierane na transport..poniewaz na moje konto przyszly spore kwoty od anonimowych darczyncow(ktorych jA TYLKO ZNAM) i od innych osob- postanowilysmy ze tak zostanie. deklaracje stale i oplaty za hotelik oraz karma wykonywać ketunia..ja natomiast, ponieważ udalo mi sie zebrac wiecej pieniazkow, niz wydalismy na transport(a nie wiedzialysmuy ile bedzie kosztowal, poniewaz podroz byla dluga), placilam za weta i ewenttualne oplaty ddatkowe(łożeczko, obroża)....pozostale pieniazki trzymam wlasnie na ten cel- czyli ogloszenia czy weterynarz, czy jakies dodatkowe, nieprzewidziane wypadki, ktore moga się zdarzyc...ketunia jest rzadziej na dogo, dlatego taka nasza wspolna decyzja i juz niech tak zostanie- uwazam ze nie ma haosu, bo na moje konto juz nikt na Kubusia pieniazkow nie wplaca....:) Quote
gonia66 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 xmartix napisał(a):właśnie rozliczenia są po części, ale po części nie... nie ma podsumowań ile ma tak naprawdę Kuba na koncie!! chodzi o 1 post a wiecie że nawet nie wiem w jakim dt tzn gdzie i u kogo jest Kuba... może się pogubiłam lub nie doczytałam, więc napiszcie mi proszę... i kto zbiera kase- ketunia?kUba jest u DOnki5 pod Warszawą w domku, koszt pobytu to 300 zł plus karma a deklaracje na hotelik i karme zbiera ketunia i ona sie zajmuje tymi rozliczeniami..:) Quote
Recommended Posts