ketunia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='agusiazet']Dziwne, bo inna z tego dnia dotarła! sprawdzę po 12.00 Przepraszam Kubusiu za off`a. Dziewczyny pomocy:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13166241#post13166241 Quote
Donka5 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Jestem.Melduje się.Ja i Kubuś:loveu:.Nie pisze często,bo nie zawsze działa mi dogo:shake:.Dzwoniłam do wet.w sprawie Kubusia. Też powiedział,że trzeba zrobić badania.Ustalić jaka jest jego kondycja zdrowotna.Jeśli uda mi się wybiorę się z nim w tym tyg. lub następnym. Z moich opserwacji wynika,że Kubuś w młodości musiał być mega żywiołowym i energicznym psem.Widać,że jest szczęśliwy na spacerze. Biega,węszy,interesuje się tym co znalazła jego przyjaciółka.W domu też jest aktywny.Jeśli nie śpi raczej woli chodzić za domownikami,niż leżeć. Obiektem porządania Kubusia są wszystkie łóżka:diabloti:. Quote
dorota1 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Donka, ale Kubuś ma u Ciebie dobrze. Ogromne dzięki za to, co dla niego robisz:loveu: Quote
ketunia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='magda z.']ketuniu to ja tez się zapytam, czy przyszła wpłata z mojego bazarku od Wiedźmy? nie mam już jak szukać:oops:[/QUOTE] Tak, dzisiaj dotarła:) 20 zł jaki z Kubusia dziarski chłopak jest :) Quote
gonia66 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='Donka5']Jestem.Melduje się.Ja i Kubuś:loveu:.Nie pisze często,bo nie zawsze działa mi dogo:shake:.Dzwoniłam do wet.w sprawie Kubusia. Też powiedział,że trzeba zrobić badania.Ustalić jaka jest jego kondycja zdrowotna.Jeśli uda mi się wybiorę się z nim w tym tyg. lub następnym. Z moich opserwacji wynika,że Kubuś w młodości musiał być mega żywiołowym i energicznym psem.Widać,że jest szczęśliwy na spacerze. Biega,węszy,interesuje się tym co znalazła jego przyjaciółka.W domu też jest aktywny.Jeśli nie śpi raczej woli chodzić za domownikami,niż leżeć. Obiektem porządania Kubusia są wszystkie łóżka:diabloti:.[/QUOTE] SUper wieści i prosimy o foteczki..jak najwievej foteczek chlopaka, bo tak sie troszkę tęskni- a fotki to takie jakieś bliższe....jakby co- moj mail doneczko masz:loveu::loveu::loveu: Quote
ketunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='agusiazet']Dziwne, bo inna z tego dnia dotarła![/QUOTE] Wpłaty nadal nie ma. Quote
ketunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Cioteczki, chciałam Kubusiowi zamówić jedzonko ale nie wiem, które puszeczki i w jakiej ilości:oops: Dajcie mi proszę znać to szybciutko zrobię zamówienie.:) Quote
Agnieszka103 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Bardzo się cieszę, że Kubuś jest już w domku :) Quote
Agnieszka103 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='ketunia']Doszła wpłata od wirualnych opiekunów Kubusia. Za dwa miesiące łącznie 80 zł:) Serdecznie dziekujemy[/QUOTE] Ketuniu, dziękuję za info. Przekazałam zainteresowanym, że pieniążki dotarły Quote
ketunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 doszła wpłata od Doroty1 10 zł dziękujemy:loveu: Nie gniewajcie się, że codziennie nie zdaje relacji z finansów Kubusia ale nie wyrabiam przy 3 psach i 3 bazarkach. Mam mały młyn na koncie:) Błagam poradźcie co Kubusiowi kupić i ile sztuk. Ja się na tym zupełnie nie znam. Quote
gonia66 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='ketunia']doszła wpłata od Doroty1 10 zł dziękujemy:loveu: Nie gniewajcie się, że codziennie nie zdaje relacji z finansów Kubusia ale nie wyrabiam przy 3 psach i 3 bazarkach. Mam mały młyn na koncie:) Błagam poradźcie co Kubusiowi kupić i ile sztuk. Ja się na tym zupełnie nie znam.[/QUOTE] Kasiu..blagam kupuj cokolwiek, bo KUbus zostanie bez jedzonka:cool3::cool3:...Oczywiscie nie byle co takie tylko cos lepszego, na co nas stac..nie wiemy tak naprawde ile mamy obecnie w skarpetce Kubusia zgromadzonej kasy po oplaceniu hoteliku..to wazne- jesli mamy wybierac karme:loveu::loveu:Gdybys mogla pisac co jakis czas jaki jest obecnie stan konta Kubusia- bedzie latwiej rozeznac sytuacje:) Quote
ketunia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='gonia66']Kasiu..blagam kupuj cokolwiek, bo KUbus zostanie bez jedzonka:cool3::cool3:...Oczywiscie nie byle co takie tylko cos lepszego, na co nas stac..nie wiemy tak naprawde ile mamy obecnie w skarpetce Kubusia zgromadzonej kasy po oplaceniu hoteliku..to wazne- jesli mamy wybierac karme:loveu::loveu:Gdybys mogla pisac co jakis czas jaki jest obecnie stan konta Kubusia- bedzie latwiej rozeznac sytuacje:)[/QUOTE] Zaraz Wam wszystko napiszę Kubuś miał na koncie 550 zł. Jeszcze dzisiaj wstawię szczegółowe rozliczenie:oops: Już nie mogę połapać się na koncie i probuję to ogarnąć:) Idę zamówić Kubusiowi puszki. 15 wystarczy? Edit: Zamówiłam mu 15 puszek Hills`a. Quote
gonia66 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='ketunia']Zaraz Wam wszystko napiszę Kubuś miał na koncie 550 zł. Jeszcze dzisiaj wstawię szczegółowe rozliczenie:oops: Już nie mogę połapać się na koncie i probuję to ogarnąć:) Idę zamówić Kubusiowi puszki. 15 wystarczy? Edit: Zamówiłam mu 15 puszek Hills`a.[/QUOTE] Spokojnie Kasiu...wie co znaczy jak sie prowadzi tyle finansow...najwazniejsze ze wiemy, ze kaska jest(spora nawet) wiec stac nas na dobre zarelko- i chyba Hiklls jest dobry z tego co slyszalam a 15 puszek wystarczy jesli to sa duze puszki-ale kurcze moze lepiej od razu zamowic wiecej zeby za przesylke potem znow nie placic????tak sobie glosno mysle..bo nie wiem ile za przesylke- czasem jest gratis:lol:Ile te puszeczki kosztuja??? Quote
ketunia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='gonia66']Spokojnie Kasiu...wie co znaczy jak sie prowadzi tyle finansow...najwazniejsze ze wiemy, ze kaska jest(spora nawet) wiec stac nas na dobre zarelko- i chyba Hiklls jest dobry z tego co slyszalam a 15 puszek wystarczy jesli to sa duze puszki-ale kurcze moze lepiej od razu zamowic wiecej zeby za przesylke potem znow nie placic????tak sobie glosno mysle..bo nie wiem ile za przesylke- czasem jest gratis:lol:Ile te puszeczki kosztuja???[/QUOTE] Zamówiłam w Krakvecie i przesyłka była gratis. Wydałam 148,50 zł Zamówilam takie: HILL'S SP Canine Senior Chicken - puszka 370g (15 sztuk) Zaraz wstawię dokładne rozliczenie:) Quote
ketunia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [B][COLOR=royalblue]Październik[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Mikoada 20 zł [/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Bumel 25 zł [/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Gonia66 10 zł [/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Sbd 5 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Darunia_Puma 10 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Asia 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Dorota1 10 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Ihabe 10 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Bjuta 5 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Agnieszka103 15 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Wirtualna adopcja 40 zł [/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Xmartix 10 zł[/COLOR][/B] [COLOR=deepskyblue] [/COLOR] [B][COLOR=royalblue]460 zł [/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]- 300 zł hotelik[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]zostało 160 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Listopad[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Asia 300 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Ihabe 10 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Bjuta 5 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Wirtualna adopcja 40 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Sbd 5 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]360 zł [/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]+ 20 zł (Magda Z.)[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]+ 160 zł (z października)[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]- 148,50 zł (puszki) [/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]zostało 391,50 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]Wpłaty jednorazowe:[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]Magda Z. 20 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]wydatki:[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]300 zł hotelik październik[/COLOR][/B] [B][COLOR=royalblue]148,50 puszki Kubusia[/COLOR][/B] [B][COLOR=deepskyblue]na koncie Kubusia jest[/COLOR] [COLOR=royalblue]391,50 zł[/COLOR] :)[/B] Quote
mru Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Uwaga! Ruszamy z akcją promującą [B]adopcje starszych psów[/B]! Nawiązaliśmy współpracę z fundacją, która jest skłonna nam w tym pomóc! [B]Potrzebujemy ZDJĘĆ:[/B] Waszych starszych adoptowanych psiaków lub starszych psiaków ze schronisk, abyśmy mogli użyć ich wizerunków [B]na ulotkach i plakatach promujących akcję![/B] [B]Jeśli posiadacie[/B] takie zdjęcia w DOBREJ JAKOŚCI - [B]przyślijcie je nam![/B] [B]Jeśli nie posiadacie, ale chcecie nam pomóc[/B] - zróbcie zdjęcia swoim staruszkom! [B]zdjęcie musi być W JAK NAJLEPSZEJ JAKOŚCI, [/B]róbcie zdjęcia jak "najcieższe" (4-5 Mb, formatu A3, jak najwieksza ilość pikseli!) (przy okazji mile widziane staruszkowe historie!) [B]ZDJĘCIA[/B] przysyłajcie na adres mailowy: [B][EMAIL="siwamordka@gmail.com"]siwamordka@gmail.com[/EMAIL][/B] do końca listopada! [B]UWAGA! prosimy o dołączenie oświadczenia o prawach autorskich [/B](abyśmy mogli użyć zdjęć na rzecz akcji): "Wyrażam zgodę na wykorzystanie zdjęć mojego autorstwa do celów promocji adopcji starszych psów, zgadzam się na ich publikowanie przez Organizatora akcji i oświadczam, że nie będę rościć praw do wynagrodzenia z tego tytułu." prosimy także o [B]podanie AUTORA każdego zdjęcia[/B]: sprzed oraz po adopcji! Zapraszamy na [B]wątek akcji[/B]: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f98/siwa-mordka-akcja-dla-starszych-psow-cos-sie-rusza-prosimy-o-wsparcie-134345/[/URL] oraz [B]na jej stronę[/B]: [url=http://psiegrane-marzenia.pl/]Adopcje starszych ps Quote
Donka5 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Kubuś miewa się dobrze.Bardzo lubi dotyk ludzkiej ręki:lol:.Po niedzieli wybieramy się do weterynarza. Quote
dorota1 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Donka5 napisał(a):Kubuś miewa się dobrze.Bardzo lubi dotyk ludzkiej ręki:lol:. No ja myślę, nadrabia zaległości;) Quote
gonia66 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 A ja mam cudne fotki KUbusia od Donki, ale wkleje je dopiero jutro w domku, bo tu mam laptopa i net chodzi bardzo wolno...ale zareczam- warto poczekac- zdjecia śliczne a Kubus na nich to juz w ogole...:loveu::loveu::loveu::loveu:Dzięki Donko za domek dla Kubusia i ciesze się ze jedziecie do weta na badania- podaj potem koszty. Napisz prosze czy puszeczki doszly i jesli tak to czy smakuja chlopakowi:lol::lol::lol: Quote
Donka5 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Puszki jeszcze nie doszły .Może jutro?Oczywiście po wizycie u wet.zdam relacje:p Quote
bumel Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 gonia66 napisał(a):A ja mam cudne fotki KUbusia od Donki, ale wkleje je dopiero jutro w domku, bo tu mam laptopa i net chodzi bardzo wolno...ale zareczam- warto poczekac- zdjecia śliczne a Kubus na nich to juz w ogole... chętnie bym zobaczyła te fotki. Quote
Donka5 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Byłam wczoraj z Kubusiem u wet. Ma pobraną krew do badań.Poziom cukru wykonany odrazu - 76 ,a więc norma :p. Reszta wyników po niedzieli.Lekarz powiedział,że Kubuś wizualnie (zewnętrznie) - wygląda dobrze.Jeszcze musi zobaczyć wyniki badań po niedzieli. Kubuś ma jakąś zmiane na jednym oku.Dostał krople z antybiotykiem(podaje ). Skóra mogłaby być w lepszym stanie,ale na to potrzeba czasu po schronisku.Wróci do normy.Mam nadzieje ,że reszta wyników też będzie w normie;). Jedzenie doszło.Dziękuje w imieniu Kubusia:loveu:.Napisze jak tylko będzie reszta wyników badań.Czy są ewentualnie jakieś zalecenia wet.i jaki koszt badń,wet.i kropli. Quote
gonia66 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Donka5 napisał(a):Byłam wczoraj z Kubusiem u wet. Ma pobraną krew do badań.Poziom cukru wykonany odrazu - 76 ,a więc norma :p. Reszta wyników po niedzieli.Lekarz powiedział,że Kubuś wizualnie (zewnętrznie) - wygląda dobrze.Jeszcze musi zobaczyć wyniki badań po niedzieli. Kubuś ma jakąś zmiane na jednym oku.Dostał krople z antybiotykiem(podaje ). Skóra mogłaby być w lepszym stanie,ale na to potrzeba czasu po schronisku.Wróci do normy.Mam nadzieje ,że reszta wyników też będzie w normie;). Jedzenie doszło.Dziękuje w imieniu Kubusia:loveu:.Napisze jak tylko będzie reszta wyników badań.Czy są ewentualnie jakieś zalecenia wet.i jaki koszt badń,wet.i kropli. Obudziłam sie dzis rano i jedna z pierwszych mysli jakie mi przyszly do mojego zkutegpo łba bylya ta, ze obiecalam wkleic fotki Kubusia od Ciebie Donko...no i na obietnicy sie niestety skonczylo:oops::oops:Wtedy bylam we Wrocku, mialam wolny net a potem niestety ....wiadomo:cool3:Zaraz postaram sie nadrobioc zaleglosci. FAjnie ze kUbus ma weta za soba , wiec teraz czekamy na wyniki i koszty leczenia. Na pewno skóra się "naprawi" u Ciebie..w ciepełku, w czystym poslanku...A jak jedzonko??Smakuje Kubusiowi????napisz Donko posimy na ile taka ilosc puszek satrczy, bo dobrze byloby wysylac na miesiac chocby, zeby nie placic niepotrzebnie za koszty przesylki kilka razy.... No to o Kubusia jestem spokojna..i chyba my wszytskiew do tego stopnia, ze mało kto tu zagląda....ja nawet nie wiem czy Kubolinek jest oglaszany jeszcze gdzies..choc pamietam, ze poczatkowo szukalysmyy mu DT dozywotniego...no ale chlopak tak fajnie wyglada, ze moglby cieszyc czyjes serduszko na stale.... Dobrze, zaraz wklejam fotki, bo znow zapomne..:oops: Quote
Recommended Posts