zuzka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='Szarotka']Zuziu ta cioteczka chce wplacic pieniazki na Kodinke: ankekoval - Dzisiaj Podaj ni prosze nr konta chce wpałcic pieniążki na Kodinke! A z kąd Ty cioteczko wynalazłaś tą dobrą duszyczkę. Dziękuje.Już wysłałam . Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 zuzka napisał(a):A z kąd Ty cioteczko wynalazłaś tą dobrą duszyczkę. Dziękuje.Już wysłałam . Sama nie wiem, zostawila mi wiadomosc w profilu :):) Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Kodinka do gory. Mam nadzieje, ze masz troche na jedzonko. Quote
zuzka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Oto najnowsze fotki Kodinki zrobione przez Cioteczke NusiaiJa Quote
oska1983 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ale ona jest śliczna:) taki pycholek, do domku z ogródkiem mogłaby trafić Quote
zuzka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Zobaczcie jaka piękna sunia zrobiła się z naszej Kodinki Quote
zuzka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Tylko brać i kochać takiego wielkiego ślicznego przytulasa Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ona jest naprawde piekna. I ogromna :):) ile ona moze wazyc ?? jest napewno wieksza od mojej Mayi. Maya wazy 43 kg. Ona chybe jest zmiksowana z beniem, ale co jeszcze tego nikt nie wie. Piekna i taka dostojna. Jak Atos u Jamora. Jak by ktos mial dwa takie psy to by nikt do ogrodu nie wszedl, a co ciekaw one obydwa takie lagodne :):) Quote
agata51 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Może i nie lubi pozować, ale nieźle jej to wychodzi. Albo ktoś jest fotogeniczny, albo nie. Quote
zuzka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Jak robi jej się zdjęcie to zawsze odwraca pychol w inną stronę udaje że akurat coś innego ją zainteresowało. Na tej fotce ładnie widać całego pysiola Quote
szajbus Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [FONT=Verdana]Słuchajcie, od początku chce zaznaczyć, że w mojej wypowiedzi nie ma krzty złośliwości. Tak siedzę i zastanawiam się czy problem braku domku dla Kodinki nie tkwi w tym, że w sumie nie wiadomo o jaki domek chodzi. Może warto się zastanowić co dla Kodinki jest dobre, bo jak zaczniemy eliminować domki, w których nie będzie traktowana jak księżniczka to obawiam się, że nigdy go nie znajdzie. Ze zdjęć widać, ze to puchata, wielka sunia i dałaby sobie rade chyba lepiej na zewnątrz niż na kanapie. Wiemy, że Kodi wróciła z nieudanej adopcji, gdzie załatwiła nowej pani okno, żeby wydostać się na zewnątrz. Kiedy we wrześniu na wątku Baranka pojawiła się propozycja domu dla suki pomyślałam o Kodince. Powiadomiłam dziewczyny, bo wydawało mi się, że jest szansa dla Kodi, że można by sprawdzić co to za domek itd. Opis domku post 842 http://www.dogomania.pl/threads/140828-A-A-dA-Baranek-juA-w-nowym-domku-na-ktA-ry-tak-dA-ugo-czekaA/page85 . Niestety miałam sobie to wybić z głowy to wybiłam post 851 a także 853 Wydaje mi się, ze należy sobie zadać pytanie czy wchodziłyby dla suni dom z ogrodem, kojcem i budą czy tylko dom z kanapą. Miesiąc temu miałam propozycje sprawdzonego, naprawdę fajnego domku dla psa ( u siostrzenicy teściów): ogród, zadaszony i osłonięty na zimę kojec, ocieplana buda z podwójnymi ściankami między którymi jest gruba warstwa styropianu. Buda ma nawet izolowany dach z dachówką. Wiedziałam o domu, o tym, że szukają dużego, młodego psa, ale nie śmiałam w takiej sytuacji zaproponować Kodi. Siostrzenicy teściowie zaadoptowali około 2 letniego, chorego Onka. Ze względu na tak silne mrozy i to, że pies jest w trakcie leczenia zabrali go tymczasowo do domu. Wiem, bo znam tych ludzi, że psina będzie miała u nich jak pączek w maśle, nie tylko z prawidłowym wyżywieniem, dobrym traktowaniem, ale także opieką weterynaryjną. Dla niektórych ludzi buda i kojec to coś bardzo złego. [/FONT] [FONT=Verdana]Uważam, że warto się zastanowić nad tym czy Kodi jest faktycznie potrzebny dom z kanapą i ogrodem czy może być tez buda z kojcem . Musimy sobie koniecznie odpowiedzieć na takie pytania, bo wkrótce może okazać się, że Kodi będzie miała naprawdę problemy ze znalezieniem domu.[/FONT] Quote
Szarotka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 O ile pamietem to Kodinka byla w tym nowym domu tylko jeden dzien :( ludzie wzieli psa, zostawili w domu samego i oczekiwali, ze bedzie wszystko cacy ...... Ogolnie psy typu Kodi lubia siedziec duzo na zewnatrz, ale dobrze jest jak maja od czasu do czasu szanse na wejscie do domu, zeby miec kontakt z czlowiekiem. Mnie sie wydaje, ze to, ze pies mieszka na dworze, pod warunkiem, ze nie jest mu zimno i nie jest uwiazany, jest ok. \ Moja psica czasami siedzi przed domem na dlugim lince, bo nie ma plotu, nie siedzi za dlugo, bo lubi szczekac, wiec przewaznie dluzej jak pol godziny nie posiedzi, bo nie chce narazac sasiadow na koncerty :):) Quote
Szarotka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 O ile pamietem to Kodinka byla w tym nowym domu tylko jeden dzien :( ludzie wzieli psa, zostawili w domu samego i oczekiwali, ze bedzie wszystko cacy ...... Ogolnie psy typu Kodi lubia siedziec duzo na zewnatrz, ale dobrze jest jak maja od czasu do czasu szanse na wejscie do domu, zeby miec kontakt z czlowiekiem. Mnie sie wydaje, ze to, ze pies mieszka na dworze, pod warunkiem, ze nie jest mu zimno i nie jest uwiazany, jest ok. \ Moja psica czasami siedzi przed domem na dlugim lince, bo nie ma plotu, nie siedzi za dlugo, bo lubi szczekac, wiec przewaznie dluzej jak pol godziny nie posiedzi, bo nie chce narazac sasiadow na koncerty :):) Quote
zuzka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/178457-KOLCZYKOWE-SZALEA-STWO-I-COA-JESZCZE-BAZAREK-TRWA-do-01-02-godz-24-00?p=13963789#post13963789 Quote
zuzka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Szarotka napisał(a):Zuziu nie dziala :( Dzięki Szarotko już poprawiłam. Quote
bico Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Cioteczki, dam znać kiedy ma się ukazać ogłoszenie o Kodi, bo jest tam ogłoszeniowa kolejka, ale nie zbyt duża;) Będę pilnować tej kwestii i dam Wam znać na wątku co i jak, jak tylko ama się dowiem czegoś więcej. Kodi ma super fajne to nowe foty, wezmą albo jedną z nich albo ten mix-foto autorstwa ciapuś:cool3: wg mnie, Kodi nadaje się do domu z ogrodem, do solidnej, dużej, ocieplanej budy i kojca, nie na łańcuch. W mrozy musi być raz dzienie cieple jedzonko i dostęp do zabezpieczonej przed zamarzaniem wody, w upał ma być dostęp do cienia i trawki. Kodi ma być zadbana i kochana zarówno w kojcu na zewnątrz, jak i w domu na kanapie. A ludzie i tak muszą być sprawdzeni i muszą podpisać umowę;) Quote
zuzka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Świetnie ,bardzo dziękujemy za ogłoszenie . Zaciskam kciukasy żeby ogłoszenie było dla Kodinki szczęśliwe . Jasne że Kodi musi być zadbana i kochana przez człowieka ,to jest najważniejsze. Quote
MyrkurDagur Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Chcę wpłacić Kodince miesięczną deklarację i poproszę jeszcze raz o konto, bo wiem, że było zmieniane - bardzo przepraszam za to opóźnienie, ale przez poszukiwania Anioła z mojego podpisu, wszystko inne przestało dla mnie istnieć... Quote
NusiaiJa Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 FILM http://www.youtube.com/watch?v=nB6ejDQal6E KODINKOWE ZABAWY PATYCZKIEM Quote
Ra_dunia Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Niestety wszędzie na adopcjach zastój. Chyba nikt nie odrzucał domu z ogrodem, ale wiadomo, że wszyscy woleliby widzieć Kodi na kanapie. Wszystko zależy od ludzi, którzy zechcieli by Kodinkę adoptować... Quote
zuzka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Najgorsze jest to że nie ma żadnego telefonu w sprawie adopcji Kodi Quote
Szarotka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Nic sie nie martw Zuziu wyadoptuje sie pieknie :):) trzeba sie pozytywnie koncentrowac, bardzo pomaga :):) Wyglaszcz i wytarmos Kodi ode mnie :):) Quote
Recommended Posts