Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę że Kodinka by sie nadawała ,ale musimy wiedzieć
z jakiego miasta jest Twój szef
czy zgadza się na wizytę przed i po adopcyjną
podpisanie umowy
i czy sunia będzie mogła wchodzić do mieszkania czy będzie tylko na dworze

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zofija napisał(a):
Mój szef wziął by psa do ogrodu. Ma duży ogród, dużą, solidną, ocieplaną budę. Ale tak to musi być: duży pies, nieagresywny i posłuszny. Pies, który umie chodzić na smyczy, nie ciągnie i jest karny. Chodzi o to,ze on miał już psa dużego huskiego, ale ten pies go nie słuchał, UCIEKAŁ przez płot i chodził do sąsiadów dusić kury. Znalazł mu inny dom. Ja też mam psa w hoteliku- Aramiska, ale Aramis , nie bardzo na smycz. Pan Edward czesto chodzi na długie spacery wiec chciałby towarzysza. Pomyślałam o Kodi - bo tak mi wyglada na karnego piesa. Co Wy myslicie???? Czy ktoś może sie na temat charakteru Kodi wypowiedzieć???????

Kodi jest u mnie na DT mogę powiedzieć że sunia sprawdziła się w różnych warunkach domowych to znaczy na działce jako pies pilnujący domu i pies chodzący na smyczy.Na działce nie próbowała przeskakiwać przez płot mimo że nie był bardzo wysoki.Kodi nie jest agresywna to słodki kochany przytulasek.

Posted

Szarotka napisał(a):
Kodi jest slodka i napewno nadawala by sie na dlugie spacerki :):)

Kodi bardzo lubi długie spacery bardzo ładnie chodzi na smyczy nie ciągnie się i nie rwie do przodu chodzi ładnie przy nodze.

Posted

No właśnie śledzę historię Kodi, bo też jakoś tak zapdał mi w sercu i jak mi powiedział o psie to zaraz o niej pomyślałam.
Mój szef jest z Brennej woj. śląskie. Do domu by raczej nie wchodziła, ale Kodi jest duża na pewno ma podsierstek,a buda to ponoć full wypas- porządna duża, ocieplana. Z tego co wiem dla duzych psów to nie jest problem. Mają duży ogród i na pewno by o nią dbali. Chodzi tylko o to, ze zrazili się po tamtym psie. Wiesz nie każdy jest dogomaniakiem:))))) . Mój szef lubi psy, ale może nie jest w nich tak bezgranicznie zakochany jak ja. Maja duuży ogród , buda stoi i pies by sie im przydał. Mówi mi, ze chce dużego, zeby ewentualnie wygladem odstraszał, no a przy tym karnego, bo chce z nim chodzić na długie spacery ( pomimo wieku -70 lat bardzo dba o kondycje). Poprzedni pies dał im w kość cały czas uciekał i zagryzał te kury noi i ich kompletnie nie słuchał. Ja mu mówiłam,z e trzeba zawsze czytac o rasie jaką sie bierze bo przecież huskie mają tendencje do ucieczek i do zjadania braci mniejszych. Obiecałam mu też pomóc znaleźć odpowiedniegho psa. Tak jak mówie mam mojego Aramisa w Hotelu, ale Aramis nie za bardzo na te spacery no i przejawiał tendencje do przeskakiwania przez płot. Wiec nie mogę mu go dac bo się facet kompletnie zrazi. Patrzac na Kodi i czytajac o niej to wydaje mi się idealna- duża, łagodna i posłuszna. Mysle, ze miała by fajnie. Goniła by po ogrodzie do tego wychodziła na spacery - długie spacery. Zapytam go o wizyte choć myśle, ze się zgodzi. Wytłumacze mu, z e to jest warunek.
Tylko tak jak mówiłam Kodi musi być karna i nie uciekac:). Ja mam też duzego psa ze schroniska i jak na niego spojrzałam to wiedziałam,z e bedzie karny:). Mieszkam na 32 metrach wiec musiał być. Z oczu jej to patrzyło i w sumie tak jest no i jest do tego mega pieszczoch. No i taki pies najlepszy dla mojego szefa:) W poniedziałek go o wszystko zapytam. Pokaze mu zdjęcia Kodi i zapytam kiedy byście mogły przyjechać.

Posted

A ja może wrzucę grosz od siebie w sprawie ewentualnej adopcji...;)

Czy Kodi będzie miała kontakt z rodziną, czy będzie mogła w chodzić do domu?

Czy będzie żyła tylko na podwórku i widywała rodzinę sporadycznie, gdy wchodzą i wychodzą z domu?

Pytam, bo uważam że Kodi nie powinna być tylko stróżem. Szkoda tej ślicznoty (każdego psa szkoda) do takiej roli.

Kodi powinna być członkiem rodziny ;)

Posted

Negri_2008 napisał(a):
A ja może wrzucę grosz od siebie w sprawie ewentualnej adopcji...;)

Czy Kodi będzie miała kontakt z rodziną, czy będzie mogła w chodzić do domu?

Czy będzie żyła tylko na podwórku i widywała rodzinę sporadycznie, gdy wchodzą i wychodzą z domu?

Pytam, bo uważam że Kodi nie powinna być tylko stróżem. Szkoda tej ślicznoty (każdego psa szkoda) do takiej roli.

Kodi powinna być członkiem rodziny ;)

Bardzo dobrze Cię rozumiem. Kodi musi mieć kochajaca rodzinę. Wiesz co ja z nim jeszcze pogadam. Ona na pewno by z nim chodziła codziennie na długie spacery, ale reszte musze dopytać.
Z tego co mówił, to wiem ze ma dużą ocieplaną budę, duży ogród. On potrzebuje psa i do stróżowania , ale też do towarzystwa

Posted

Zofija napisał(a):
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Kodi musi mieć kochajaca rodzinę. Wiesz co ja z nim jeszcze pogadam. Ona na pewno by z nim chodziła codziennie na długie spacery, ale reszte musze dopytać.
Z tego co mówił, to wiem ze ma dużą ocieplaną budę, duży ogród. On potrzebuje psa i do stróżowania , ale też do towarzystwa

Oj u Kodi jest dobrym stróżem nikt obcy niepostrzeżenie nie przeszedł koło furtki ona nie jest agresywna ale sama jej wielkość budzi duży respekt u osób których jej nie znają.Ona jest wielkim przytulasem i miziakiem uwielbiającym bliskość człowieka.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Zofija - dowiedz się wszystkiego dokładnie :) Nie można od razu skreślać tego potencjalnego domku. Ważne po prostu o co się pytać ;)

Pewnie że tak,
Jeśli są to osoby które kochają zwierzęta to Kodinka jest psem idealnym dla Nich

Posted

No to się już dowiedziałam , ze Pan chce, ale owczarka, albo psa w stylu owczarka- nie musi byc rasowy. Jak macie jakies posłuszne szukające domu to dawajcie. Przykro mi jeśli chodzi o Kodi, ale to widocznie nie był dom dla niej. Ona jest cuuudowna i potrzebuje takiej Panci, która ją będzie codziennie , jak ja moją Sambcie, całować i rozmawiać z nią. Moja Sambcia jak ją wziełam to tez nawet nie chciała patrzec na nikogo. A teraz, szkoda gadac. No , ale ja mam fioła jesli chodzi o piesy.

Posted

Kodi, słuchy mnie dochodzą, że nie polubiłaś się z nową hotelowiczką :mad:
Po pierwsze - bądź grzeczna.
Po drugie - pieniążki na ciebie dzisiaj poszły.
A po trzecie i najważniejsze - idź już wreszcie do domku!