Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ciapuś']Właśnie wróciłam od Kodinki.
Zawiozłam cały pakiet witamin (tabletki i zastrzyki) oraz karmę dla naszej królewny.Niestety jest mały problem z zachowaniem suni zaczyna ustawiać psy Zuzki. Jak na razie jest to straszenie ale nie mam pojęcia czy to jeszcze ze stresu czy już dlatego że sunia zaczyna się coraz pewniej czuć w domu.Jeśli jej zachowanie się nie zmieni to trzeba będzie pomyśleć o zabraniu jej do hoteliku.Oczywiście decyzja będzie należała do Zuzki bo to Ona widzi na co dzień co sie dzieje i czy jest poprawa czy sytuacja staje się napięta.

Oj nieciekawie
Ale mysle ze to stres i moze ta agresja to swiadoma obrona z gory przed ewentualnym atakiem, biedna psina, dajmy jej moze troche czasu

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maszaberla napisał(a):
Oj nieciekawie
Ale mysle ze to stres i moze ta agresja to swiadoma obrona z gory przed ewentualnym atakiem, biedna psina, dajmy jej moze troche czasu

Ja też tak myślę i dlatego daje jej jeszcze czas .Mam wielką nadzieje że dogada się wreszcie z resztą psiaków które są u mnie.Ja tak szybko się nie poddaje.

Posted

[quote name='ciapuś']Właśnie wróciłam od Kodinki.
Zawiozłam cały pakiet witamin (tabletki i zastrzyki) oraz karmę dla naszej królewny.Niestety jest mały problem z zachowaniem suni zaczyna ustawiać psy Zuzki. Jak na razie jest to straszenie ale nie mam pojęcia czy to jeszcze ze stresu czy już dlatego że sunia zaczyna się coraz pewniej czuć w domu.Jeśli jej zachowanie się nie zmieni to trzeba będzie pomyśleć o zabraniu jej do hoteliku.Oczywiście decyzja będzie należała do Zuzki bo to Ona widzi na co dzień co sie dzieje i czy jest poprawa czy sytuacja staje się napięta.

Bądźmy dobrej myśli ;) Kodi to nie dominantka ale mądra sunia.
Czas wszystko wyrówna, załagodzi.

:multi::multi::multi:
Mamy kolejne wpłaty:

Agata51 - 20 zł deklaracja:loveu:
Fona 220 zł z bazarku :loveu:

Jak dotąd do mojej kasy wpłynęło 600 zł

wydałyśmy 150 zł\

Ciapuś, czy jest potrzeba zwrócić Ci za te witaminki? Pisz....

Cioteczki, mamy w kasie trochę kasy fakt, ale musimy zbierać deklaracje :cool1:

Porozsyłajmy wątek do znanych sobie dobrych dusz ;) Tylko tak uzbieramy deklaracje:lol:

Posted

[quote name='Negri_2008']Bądźmy dobrej myśli ;) Kodi to nie dominantka ale mądra sunia.
Czas wszystko wyrówna, załagodzi.

:multi::multi::multi:
Mamy kolejne wpłaty:

Agata51 - 20 zł deklaracja:loveu:
Fona 220 zł z bazarku :loveu:

Jak dotąd do mojej kasy wpłynęło 600 zł

wydałyśmy 150 zł\

Ciapuś, czy jest potrzeba zwrócić Ci za te witaminki? Pisz....

Cioteczki, mamy w kasie trochę kasy fakt, ale musimy zbierać deklaracje :cool1:

Porozsyłajmy wątek do znanych sobie dobrych dusz ;) Tylko tak uzbieramy deklaracje:lol:
Super
dziękujemy za wpłaty
za wszystkie wydatki płacę z pieniędzy zebranych na koncie fundacji
na tą chwile wydałam 92 zł

Posted

O kurcze, to się porobiło! Rozumiem, że zuzka ma teraz stresa, bo trzeba mieć oczy nie tylko z przodu ale i z tyłu... pewnie Kodinka poczuła się już u siebie i próbuje pokazać kto tu rządzi. Nie jest dobrze, bo to duża sunia i szkód może narobić.
Nie będę się wymądrzać i dawać rad, bo od wczorajszego wieczoru mam taką samą sytuację ze swoimi psami i też jestem w lekkim stresie.
Zuzka, trzymam kciuki, abyś dała radę opanować towarzystwo

Posted

[quote name='zuzia63']O kurcze, to się porobiło! Rozumiem, że zuzka ma teraz stresa, bo trzeba mieć oczy nie tylko z przodu ale i z tyłu... pewnie Kodinka poczuła się już u siebie i próbuje pokazać kto tu rządzi. Nie jest dobrze, bo to duża sunia i szkód może narobić.
Nie będę się wymądrzać i dawać rad, bo od wczorajszego wieczoru mam taką samą sytuację ze swoimi psami i też jestem w lekkim stresie.
Zuzka, trzymam kciuki, abyś dała radę opanować towarzystwo
Staram się jak mogę

Posted

[quote name='zuzka']No niestety nadal ustawia :shake: chłopaki boją się jej jak ognia :placz: .

to się Kodince rządzić zachciało!:mad:

możesz opisać co ona dokładnie robi względem reszty psów i jak się zachowuje względem Ciebie i w Twoje obecności? Ile jest reszty innych psiaków? Jakie to psy(wiek, rasa itp)?
Popytam moją znajoma treserkę czy można wybrnąć z tej sytuacji i jak to zrobić:roll:

Zuzka, nie dawaj się! Kodinka musi widzieć, że to Ty jesteś przywódca tego całego "stada" i że ona nawet nie ma co się wychylać, bo może "dostać po uszach":cool1: Tu chodzi o siłę charakteru, pies ją czuje, trzeba wykorzystać czas, gdy ona jeszcze się nie zadomowiła, bo teraz buduje w domu swoją pozycję, oczywiście chce mieć ją jak najlepszą, dlatego nie wolno jej na to pozwolić:shake:

Zaczyna inne psy ustawiać, stań między nimi, nad nią, popatrz na nią i głośno "NIE!" Nie pomoże, Kodinke odstaw do osobnego pokoju, niech ochłonie, ignoruj ją. Przyprowadź z powrotem, gdy zachowa się grzecznie, będzie spokojna, lub nawet zignoruje pozostałe psy, nagrodź ją smakołykiem, jeśli znów porządzi, do pokoju - można tak robić całe dnie, ale zazwyczaj to odnosi skutek, bo psy kojarzą swoje zachowanie i kodują naszą reakcję, na to co, zrobiły i jaki był tego skutek.
Kodinka to pies pokrzywdzony przez los, chcemy jej wynagrodzić wszystkie koszmarne chwile, rozpieszczać ją, ale nie można pozwolić jej wejść na głowę, bo w ten sposób robimy jej krzywdę - jak ona potem dom znajdzie, gdy będzie próbować zdominować inne psy, a potem ludzi?:roll: To zawęzi krąg osób, którzy by mogli się Kodinką zainteresować.
Takie jest przynajmniej moje skromne zdanie, oczywiście dopuszczam, że mogę się w tych powyższych kwestiach mylić;)
Takie jest przynajmniej moje skromne zdanie

Posted

Cioteczki Kodinka już wie kto w tym domu jest przywódcą i że musi sobie odpuścić terroryzowanie innych psiaków.W piątek rzepłaciłam to lekcje niegroźnym chapnięciem w nogę i przez upadek kontuzją prawej ręki (dlatego mało pisze ) ale mam nadzieje że było warto i teraz już jesteśmy na prostej drodze.

Posted

[quote name='zuzka']Cioteczki Kodinka już wie kto w tym domu jest przywódcą i że musi sobie odpuścić terroryzowanie innych psiaków.W piątek rzepłaciłam to lekcje niegroźnym chapnięciem w nogę i przez upadek kontuzją prawej ręki (dlatego mało pisze ) ale mam nadzieje że było warto i teraz już jesteśmy na prostej drodze.[/quote]
O kurcze :angryy:
Zuzka gdyby sie nie poprawiło dawaj znać będziemy szukać hoteliku