Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ra_dunia']Kodi, słuchy mnie dochodzą, że nie polubiłaś się z nową hotelowiczką :mad:
Po pierwsze - bądź grzeczna.
[/QUOTE]

Kodinka polubiła się z nową htelowiczką tylko nie mogły dogadać się między sobą która jak ma się opiekować dzieciakami .Kodi chciała matkować dzieciakom a Sara na to nie chciała się zgodzić .

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam dziś przyjemność poznać Zuzkę i choć trochę wymiziać Kodinkę. I zrozumieć nie mogę, jak to możliwe, że takie cudo tak długo domu znaleźć nie może. Jest przepiękna. Wydaje się łagodna, spokojna, zrównoważona. I strasznie przytulaśna i spragniona człowieka.

Domki, bić się o Kodinkę, ale już!

Posted

[quote name='agata51']Miałam dziś przyjemność poznać Zuzkę i choć trochę wymiziać Kodinkę. I zrozumieć nie mogę, jak to możliwe, że takie cudo tak długo domu znaleźć nie może. Jest przepiękna. Wydaje się łagodna, spokojna, zrównoważona. I strasznie przytulaśna i spragniona człowieka.

Domki, bić się o Kodinkę, ale już![/QUOTE]
Też bym sobie Kodinkę poprzytulała, że też w moich rejonach nie ma dogomaniackich piesków :roll:

Posted

Kurcze musimy się zabrać do roboty i porozsyłać wątek Kodinki do większej liczby osób i poprosić o bazarki dla niej bo inaczej nie wiem co z nią będzie.:placz::placz::placz:

zapłaciłam 150zł za DT od 27.10 do 06.11
ale co dalej!!!!!!

Posted

Proponuje nowy tekst do ogłoszeń. Nie dlatego broń boże że aktualny jest zły.

Osoby doświadczone w temacie zawsze powtarzają:

Jeżeli z jakimś tekstem pies nie przyciąga uwagi to trzeba napisać nowy.;)
Kodi jest już w sieci od dawna i trzeba ją zareklamować od nowa, bo te ogłoszenia się już ludziom opatrzyły ;)

Potrzebny chyba taki tekst, w którym wyraźnie będą widoczne zalety Kodi.

Posted

FANTASTYCZNIE!!!:loveu:

[SIZE="3"]Dziś w programie "pytanie na śniadanie" (w tvp2) u p. Michała Olszańskiego był Pan z fundacji "(zapomniałam)", były z nim dwa psiaki - bernardyn i mała kundelka Malinka, rozdzwoniły się telefony i po godzinie psy miały nowych właścicieli!!! Jakiś czas temu tu na dogo znalazłam pieska który też był w tv2, tzn tylko jego zdjęcie bo bidulek bardzo zalękniony był czy chory już nie pamiętam ale wracając do meritum sprawy... może to jest szansa dla KODINKI????

ostatnio znajoma ogłosiła "swoją" Kore w łódzkiej gazecie i też nie mogła sięopędzić od telefonów, niebawem suczka jedzie do nowego domu w Sieradzu, będzie mieszkała w domu a do dyspozycji będzie miała ogród...

nie wciskam się tu ze swoimi mądrościami bo robicie dużo ale może ktoś o Olszańskim mógł poprostu nie pomyślec:oops:

Posted

[quote name='NusiaiJa']FANTASTYCZNIE!!!:loveu:

Dziś w programie "pytanie na śniadanie" (w tvp2) u p. Michała Olszańskiego był Pan z fundacji "(zapomniałam)", były z nim dwa psiaki - bernardyn i mała kundelka Malinka, rozdzwoniły się telefony i po godzinie psy miały nowych właścicieli!!! Jakiś czas temu tu na dogo znalazłam pieska który też był w tv2, tzn tylko jego zdjęcie bo bidulek bardzo zalękniony był czy chory już nie pamiętam ale wracając do meritum sprawy... może to jest szansa dla KODINKI????

ostatnio znajoma ogłosiła kodi w łódzkiej gazecie i też nie mogła sięopędzić od telefonów, niebawem suczka jedzie do nowego domu w Sieradzu, będzie mieszkała w domu a do dyspozycji będzie miała ogród...

nie wciskam się tu ze swoimi mądrościami bo robicie dużo ale może ktoś o Olszańskim mógł poprostu nie pomyślec:oops:

a czy ten zalekniony piesek to przypadkiem nie Igor? :evil_lol:

http://www.dogomania.pl/forum/f85/igor-znalazl-dom-w-ktorym-uczy-sie-zycia-od-nowa-126503/

a tak poważnie - jakaś lokalna gazeta byłaby faktycznie szansą

Posted

a chyba przypadkiem to był Igor :p

U nas w Tomaszowie też psy są ogłaszane w gazecie, wkońcu są umieszczane zdjęcia ze spacerów + imię + krótki opis. bo wcześniej to było tylko zdjęcie psiaka z za krat i tel do schronu. bezsensu było i nikomu się to nie podobało.
Nie wszyscy mają dostę do internetu a gazety dużo osób kupuje.
to ogłoszenie o Korze w łódzkiej gazecie umieściła (chyba ma taki nik: ) asik007.
A jak jeszcze dobrze pogadacie to może ogłoszenie będzie za friko ale to wiadomo kazda gazeta rządzi się swoimi prawami.

trzymam kciuki i dajcie znak co tam postanowiłyście

Posted

pewnie!!! tym bardziej, że naprawdę duży odzew był a Kora to nie maleństwo jest. Więc napewno tak i z KODI będzie!

jak dobrze pójdzie to po naszego schroniskowego psiaczka Pani z Gdańska przyjedzie... ogłoszenie też w gazecie było! tylko, że w Warszawskiej - "metro"

Posted

[quote name='NusiaiJa']pewnie!!! tym bardziej, że naprawdę duży odzew był a Kora to nie maleństwo jest. Więc napewno tak i z KODI będzie!

jak dobrze pójdzie to po naszego schroniskowego psiaczka Pani z Gdańska przyjedzie... ogłoszenie też w gazecie było! tylko, że w Warszawskiej - "metro"[/QUOTE]
Jeżeli powiesz w jaki sposób spowodowałyście, że w metrze ukazało się Wasze ogłoszenie, to Cię ozłocę ;):evil_lol:

Posted

już mówię, znalazłam wątek suni "Pralinki" i pozwoliłam sobie wstawić "naszą" tomaszowską "Bajkę" zaznaczając, że wyglądają niemal jak siostry:p i tam jedna kochana cioteczka sama zaproponowała, że najpierw ogłosi Pralinkę a potem Bajeczkę. Jak obiecała tak zrobiła i koleżanka której podany był telefon w ogłoszeniu nie mogła się odpędzić od dzwoniących w sprawie adopcji.
A ta cioteczka to "PapryczkaChili"

Posted

no to już(przepraszam za taki styl) kontaktować się z Papryczką Chili, może nie od razu ogłoszenie będzie bo psiaków jest dużo ale może jeszcze w tym miesiącu, warto spróbować, a zapytać się nie zaszkodzi, ludzie chętnie adoptują, może nawet za często pod chwilowym impulsem ale zdażają się i tacy z domem i ogrodem a nawet tacy którzy Caipulkę będą na rękach nosili aby tylko z nimi zamieszkała......:oops: zresztą nie musze Wam tego mówić, bo co Ja tam wiem:oops:

oto strona Bajeczki i na stronie 2 jej wątku jest link to "metra", tam w gazetce z dnia 21.10.br. na stronie 6 jest z nią ogłoszenie.
http://www.dogomania.pl/forum/f1159/bajeczka-z-tomszowa-spraw-aby-jej-zycie-bylo-bajka-149222/

Posted

dokładnie - psiaki do Metra są losowane z cafe...
Fundacja, która była w TVP2 to azyl pod psim aniołem (z tego co pamiętam).
Maszy długo już nie ma na dogo, a to dzięki niej nasz Igor trafił do programu (no dobra - jego zdjęcie ;) ).
Też jestem za ogłoszeniem papierowym - nie każdy ma internet...

Posted

Tak, za cefe tylko jaka jest metoda, żeby z tego cafe tam trafiły? Odnawianie ogłoszenie jakos się nie sprawdza.
Chyba losowo albo wg uznania redakcji. :-(

Ciapuś - może jakoś zrobimy to ogłoszenie w Waszej lokalnej gazecie w łódzkim? :lol:

Posted

witaj Negri - sory że tu u Kodi , ale dogo chodzi jak chce i trudno mi sie dostać w niektóre miejsca - mam twoje bazarkowe kolczyki - które krążyły wokół twojego domku i wróciły , zapłaciłam listonoszowi za powrót , ale dalej nie wiem co z kolczykami , i dlaczego nie dotarły do ciebie - jest napisane że podwójnie awizowane - nie wiem czy znowu ci wysyłać , bo to już będzie trzecia opłata pocztowa, a nie wiedząć czemu nie odebrane nie wiem czy znowu do mnie nie wróci - to był chyba bazarek Kodinki

ps . kiedy Kodi będzie w swoim własnym domku ? zima idzie - święta... a pies bez swojego człowieka ...