Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no wlasnie dziewczyny -sa schrony i schrony, tak jak i hoteliki i hoteliki.
Dawac psa do kojce do hoteliku, gdzie siedzi zamkniety i wychodzi 2razy na spacer, a jeszcze kasują za to duże pieniądze - to co to da? Oczywiscie jesli sunia miala by szanszę na takie domowe miejsce to pewnie, ale jak z kojca schroniskowego do kocja hotelowego tez nie widzę sesnu wydawac. Jesli teraz w schronisku jest otoczona opieką.
Czy sunia miala moze robione badanie krwi? Myslę, ze procz dobrej karmy to odzywki , witaminy, preparaty wzmacniające itd.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoskaGoska napisał(a):
no wlasnie dziewczyny -sa schrony i schrony, tak jak i hoteliki i hoteliki.
Dawac psa do kojce do hoteliku, gdzie siedzi zamkniety i wychodzi 2razy na spacer, a jeszcze kasują za to duże pieniądze - to co to da? Oczywiscie jesli sunia miala by szanszę na takie domowe miejsce to pewnie, ale jak z kojca schroniskowego do kocja hotelowego tez nie widzę sesnu wydawac. Jesli teraz w schronisku jest otoczona opieką.
Czy sunia miala moze robione badanie krwi? Myslę, ze procz dobrej karmy to odzywki , witaminy, preparaty wzmacniające itd.

Sunia była teraz na antybiotyku ale z tego co wiem to już dzisiaj będzie miała zrobione badanie krwi.

Posted

U nas w schronisku warunki też nie są suuuuuuper ale do puki pies jest w szpitaliku pod okiem Luizy możemy na spokojnie szukać DT.
W momencie kiedy pies będzie podleczony i trzeba go będzie przenieść na boksy ogólne oczywiście sprawa staje sie bardzo pilna

Posted

Według mnie w każdym (przynajmniej mi znanym) hoteliku, pies ma dużo większy kontakt z człowiekiem i dużo lepszą opiekę niż w jakimkolwiek, nawet najlepszym, schronisku :roll:

Posted

Właśnie rozmawiałam z Luizą
-sunia czuje się lepiej,
-na widok Luizy zaczyna się już cieszyć,
-rany powoli ale zaczynają się goić
-dzisiaj miała pobrana krew do analizy
-POTRZEBNA JEST DOBRA KARMA bo sunia jest słaba
-mamy ok tygodnia aby na spokojnie znaleźć dla suni DT lub hotel ale tylko taki z dobra opieką

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Bico prosiłaś mnie o banerek :cool3:
Już Go zrobiłam jakiś czas temu;)

Dzięki Paulinka-banerowa cioteczko:loveu: Ja jak zwykle zakręcona jak ruski termos:evil_lol: i nie zauważyłam:oops:

Posted

agata51 napisał(a):

Koralików ci u mnie zatrzęsienie. Mogą być bursztyny i korale? Kamienie, ceramika?

Agata, wszystko się przyda, jak nie Kodince, to innej bidzie:cool3:
A zuzlik, to wiadomo, na dogo specjalistka od rękodzieła artystycznego:loveu:

Posted

[quote name='bico']Agata, wszystko się przyda, jak nie Kodince, to innej bidzie:cool3:
A zuzlik, to wiadomo, na dogo specjalistka od rękodzieła artystycznego:loveu:

Zuzlik to robi takie cudenka ze powinna juz sklepik otworzyc, tylko cos marnie sie stara z bransoletkami dla ciotki Maszaberli :mad:
Udalo mi sie na szczescia wyrwac pare ale i tak woli kolczyki :cool3:

Ciapuś - moze wpisz w 1 poscie podsumowanie ile mamy zabrane z deklaracji (laczna kwota) i ile lacznie jednorazowo
Latwiej bedzie zorientowac sie ile jeszcze brakuje

Posted

bico napisał(a):
Zuzliku kochany:loveu: odpalaj narzędzia, bo ja też paczuszkę z koralikami i drobiazgami przydatnymi w biżuterii wyskrobię i Tobie prześlę:cool3:

Prócz tego wpłacam 50 zł na sunieczkę jednorazowo.

Czekają...narzędzia!:cool3:...ja też!:evil_lol:

Posted

[quote name='agata51']Hotelik!!! Natychmiast! W hoteliku dojdzie do siebie i bez specjalistycznej karmy. Te rany trzeba leczyć - tu na pewno woda utleniona nie wystarczy!

Koralików ci u mnie zatrzęsienie. Mogą być bursztyny i korale? Kamienie, ceramika?[/quote]

Pytaaaaanie?:crazyeye:...bursztyny...i wszystkie inne!:multi:
Słać adres?...no i co...słać?:oops:...no to ślę!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='ciapuś']U nas w schronisku warunki też nie są suuuuuuper ale do puki pies jest w szpitaliku pod okiem Luizy możemy na spokojnie szukać DT.
W momencie kiedy pies będzie podleczony i trzeba go będzie przenieść na boksy ogólne oczywiście sprawa staje sie bardzo pilna[/quote]

...i co wtedy?...jeśli teraz nie zabezpieczymy jej nawet hoteliku(a zgadzam się,że hotelik lepszy od najlepszego schronu!), a domku nie bedzie?...albo pieniedzy na hotelik też nie będzie? Kodunia jest większym pieskiem i koszty będą większe.
Na ten moment mamy łącznie...deklaracje 237zł,w tym deklaracji stałych 55zł!
Nic nie słychać o allegro cegiełkowym,ani o bazarkach...:shake:
Czas określiłyście na tydzień.
Na dzień dzisiejszy ,to ja się obawiam o sunię.Wyleczymy,odkarmimy i...wyślemy do boksów ogólnych?:-(

Potrzeba szybko podjąć konkretne kroki eliminujące wszelkie zagrożenia dla Kodi.Ustalić konkretny plan działania...robimy tak i tak,a jeśli pojawi się...taka sytuacja ,to tak...

Koniecznie trzeba ściągnąć więcej ciotek na wątek suni...trzeba nam bazarków dla niej...napiszcie do Isadory z prośbą o allegro cegiełkowe!Ona jest świetna!I zmieńcie tytuł...zbieramy jak widzę na karmę i hotel!

...pieniędzy nam potrzeba,a one mogą przyjść tylko z nowymi cioteczkami!...z bazarkami...z konkretnym planem!

Posted

[quote name='zuzlikowa'][quote name='ciapuś']U nas w schronisku warunki też nie są suuuuuuper ale do puki pies jest w szpitaliku pod okiem Luizy możemy na spokojnie szukać DT.
W momencie kiedy pies będzie podleczony i trzeba go będzie przenieść na boksy ogólne oczywiście sprawa staje sie bardzo pilna[/quote]

...i co wtedy?...jeśli teraz nie zabezpieczymy jej nawet hoteliku(a zgadzam się,że hotelik lepszy od najlepszego schronu!), a domku nie bedzie?...albo pieniedzy na hotelik też nie będzie? Kodunia jest większym pieskiem i koszty będą większe.
Na ten moment mamy łącznie...deklaracje 237zł,w tym deklaracji stałych 55zł!
Nic nie słychać o allegro cegiełkowym,ani o bazarkach...:shake:
Czas określiłyście na tydzień.
Na dzień dzisiejszy ,to ja się obawiam o sunię.Wyleczymy,odkarmimy i...wyślemy do boksów ogólnych?:-(

Potrzeba szybko podjąć konkretne kroki eliminujące wszelkie zagrożenia dla Kodi.Ustalić konkretny plan działania...robimy tak i tak,a jeśli pojawi się...taka sytuacja ,to tak...

Koniecznie trzeba ściągnąć więcej ciotek na wątek suni...trzeba nam bazarków dla niej...napiszcie do Isadory z prośbą o allegro cegiełkowe!Ona jest świetna!I zmieńcie tytuł...zbieramy jak widzę na karmę i hotel!

...pieniędzy nam potrzeba,a one mogą przyjść tylko z nowymi cioteczkami!...z bazarkami...z konkretnym planem![/quote]

Brawo Zuzliczku:loveu:

Lepiej bym tego nie ujela, ja jestem gotowa do dzialania
Znajdka/Kajtka mialysmy odeslac do schroniska bo nie bylo... niczego a pozniej?
Nie dosc ze pieniadze w pare dni, lawina bazarkow to i dom sie trafil !

Ale jedyne rozwiazanie to MASOWE dzialanie
Dzialamy cioteczki?

I jak z tymi bazarkami?

Posted

Ja nie neguje tego że hotel jest potrzebny bo jest i to bardzo,chodzi mi tylko że musi to być hotel w którym ktoś pracuje z psami lub DT bo inaczej to nie ma sensu.Co do karmy to już jej zamówiłam , bo niestety jedzenie schroniskowe jej nie służy.

Posted

ciapuś napisał(a):
Ja nie neguje tego że hotel jest potrzebny bo jest i to bardzo,chodzi mi tylko że musi to być hotel w którym ktoś pracuje z psami lub DT bo inaczej to nie ma sensu.Co do karmy to już jej zamówiłam , bo niestety jedzenie schroniskowe jej nie służy.

Ale my to wiemy doskonale ze potrzebny jest hotel taki szczegolny a nie alternatywa dla schroniska

Karma zamowiona czyli deklaracje zmalaly?
Pytam bo to wazne na czym stoimy i ile mamy/bedziemy miec pieniedzy

Jesli widze tytul watku "zawalczmy o nia" i widze tego psa na zdjeciach - to dla mnie jest to rownoznaczne z tym ze trzeba ja przeniesc w takie warunki gdzie poswieci jej sie wiecej czasu
Ale bez pieniedzy mozemy jedynie o tym pomarzyc

Posted

Maszaberla napisał(a):
Zuzlik to robi takie cudenka ze powinna juz sklepik otworzyc, tylko cos marnie sie stara z bransoletkami dla ciotki Maszaberli :mad:
Udalo mi sie na szczescia wyrwac pare ale i tak woli kolczyki :cool3:

Cudeńka Zuzlikowej są fakt :).
A ja się znowu za wisiorkami oglądam.