Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak się chwalić, to się chwalić.Oto, co ugrały moje baski:
Gusio-pręgusio (Abotere's ADUNBI) - dosk., CWC (rozpoczety Championat Polski!), r.CACIB (rozpoczęty Interchampionat, bo r.CACIB po moim Interze!);
Farik (FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek) - dosk., CWC, CACIB NPwR,
Hipka (HERE AND THERE Asiaczek) - Zwyc. Młodzieży,
Felka (FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek) - dosk., CWC, CACIB, NSwR, BOB.

Poza tym, Felka startowała z Savannah w konkurencji Młody Prezenter. Savannah była zadowolona z umiejętności Felki, dobrze im się pokazywało i - prawdopodobnie - na najbliższych wystawach też będą stanowiły parę. Trzymam za Nie Kciuki.

Dalej, poznałam Króliczka (co nie jest bez znaczenia, bo razem jedziemy do Kaliningradu pod koniec maja) i jej sharpka NOBIS'a. Psiak ma rewelacyjne umaszczenie - wspólnie doszłyśmy do wniosku, że jest to "gorzka czekolada". Szukajcie tak umaszczonego psa rasy shar-pei na ringach wystawowych, a na pewno będzie to NOBIS!!!
Kolejny raz spotkałam się z Savannah - nieustająco zakochanej w
SH i basenji!!!
Poznałam (co prawda, tylko w przelocie) Flashkę! Myślałam, że jest nieco starsza...

Z przeczytanych postów wynika, że wielokrotnie "ocierałam" się o forumowiczów. Sorki, ale nie było żadnych znaków rozpoznawczych i przegapilismy tę okazję :cry:

Organizacja OK, nie licząc tej wstępnej wpadki ze "świstkami-zaświadczeniami wet.". Weterynarz na wejściu nawet słowem nie zająknął się o te zaświadczenie - tylko sprawdzał aktualną wściekłość! A więc, po co na potwierdzeniach znalazła się informacja, która wielu z nas wprowadziła w błąd lub wręcz naraziła do dodatkowe koszty?!
Jeszcze raz gratuluję osiągniętych wyników "tym, co w sobotę" i "tym, co w niedzielę"!!!!
Pzdr.

Posted

[quote name='kingula']Maga wspanialy debiut, naprawde to ogromny sukces :wink:

Wiem... i to doceniam :D tym bardziej ze mialam bardzoooo mocna stawke i dosc liczna jak na grzywacze :wink:

wygralismy klase i tym samym tytul: Najlepsze Szczenie w Rasie

zdjecie z medalem za wygranie BIS PUPPY jutro :D

Posted

PSYLLA napisał(a):
Mnie co prawda w Opolu nie było :cry: ale moja sunia była i przywiozła CWC i Res.CACIB (za Interchampionką) i tym samym rozpoczeła Interchampionat :D

grutulacje PSYLLA idziesz jak burza...a kiedy wyniki całej stawki posokowców u Ciebie na stonie???

Posted

flashka-g napisał(a):
a ja z moja grzywaczka Najlepszy Pies Opolszczyzny;]

po kolei..
BOG 1-Podhalan
BOG 2-Nowofundland
BOG 3-Yorkshire Terrier
BOG 4- Jmanik długowłosy starndardowy
BOG 5- samoyed
BOG 6.-beagle
BOG 7- seter irlandzki
BOG 8-springer spaniel
Bog 9- Chiński Grzywacz
Bog 10- Greyhound

BIS 1-Podhalan
BIS 2-Chiński grzywacz
BIS 3- Seter Irlandzki

Bardzo mnie to cieszy, że Seter był 3 na BISie tylko z jego urodą powinien być wyżej ;) Ma ktoś może zdjęcia z BISa?

Posted

@ maga 18

MOJE GRATULACJE!!!

...a ja tez w Opolu byłam i doopy... nie zgadałyśmy się, ze Ty tez jedziesz. Ja nawet szwędałam się po hali, gdzie było dużo „golasków”. Pomyślałam nawet czy może tam jesteś ale do katalogu nawet nie zaglądnęłam... dopiero w domu...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Może mnie ktoś widział bo łaziłam z torebką o kształcie czarnej owieczki z długimi nogami vel. zdechły pies i czapeczce z daszkiem. Inny znak rozpoznawczy to kaszel ... :wink:

Posted

Wtam kochani .Dopiero teraz mam siłę coś z siebie wykrzesać :wink:
Nobis przwiózł z Opola CWC i res.CACIB.Skomentuję to w temacie "skandale sędziowskie" :lol:
W Opolu była piękna pogoda i miła atmosfera .Już Asiaczek napomknął ,że doszło do" spotkania na szczycie ",z czego bardzo się cieszę.Poznałam Jej Baseczki ,o których zawsze tylko czytałam.Są urocze i taaaaakie grzeczniutkie.Słodkości.
Zaczepiłam jeszcze G.Wysłannika ,ale był w trakcie wystawiania -więc nul kontakt :wink:

Posted

seter nie był taki efektowny...moim zdaniem na bisie na lokacie powinien byc równiez Nowofundland.

Podhalan-Czarodziejka Catonium Wł.Kasia Szlachcikowska
Grzywacz-Int.Ch.Zw.Św. NABAB Germanika wł.Adam Ostrowski
seter-Ch. O`ceallaigh`s YOLOOKATME wł.Ljuba J & J-Chorwacja

Posted

[quote name='flashka-g']seter nie był taki efektowny...moim zdaniem na bisie na lokacie powinien byc równiez Nowofundland.

Podhalan-Czarodziejka Catonium Wł.Kasia Szlachcikowska
Grzywacz-Int.Ch.Zw.Św. NABAB Germanika wł.Adam Ostrowski
seter-Ch. O`ceallaigh`s YOLOOKATME wł.Ljuba J & J-Chorwacja

Powiem tak w postawie on tak sobie wygląda, ale w ruchu wygląda rewelacyjnie. I zasłużył sobie na III lokatę w BISie.

O to jego zdjęcie:

Posted

Marta widziala lepsze w ruchu..moze dla handlera tego setera ring był za mały...ale mogł z nim szybciej pobiec.
Orsini na Bis były chyba 2 puchary..ten co stoi przy lokaice to tesh za BIS...tak mi sie wydaje.A najsmiejszniejsze to ze Lidka ufundowała puchar dla Zw.BOB PONa to był wiekszy niz za BIS całej wystawy:p hehehe;]

Posted

Aluzja napisał(a):
Co do setera ..sadzac po fotce ma paskudny front.to sie nazywa koziniec :-(( Podejrzewam ,ze w ruchu lokcie musza mu uciekac na boki.

na seterach się nie znam, ale ten ze zdjęcia kozińca raczej nie ma :o . Koziniec to przypadłość ścięgien i powoduje coś w rodzaju cofnięcia kończyny przedniej poniżej nadgarstka a co za tym idzie większe obciążenie nadgarstka właśnie i stawów poniżej. W ruchu na pewno nie wywołuje wyrzucania łokci na boki bo staw łokciowy nie ma tu nic do rzeczy. I z reguły to schorzenie dotyczy zwierząt kopytnych.
Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Aluzja']Co do setera ..sadzac po fotce ma paskudny front.to sie nazywa koziniec :-(( Podejrzewam ,ze w ruchu lokcie musza mu uciekac na boki.

W ruchu jest napewno dużo dużo lepszy niż w postawie. Ale trzeba przyznać, że seter nie jest jakimś przykładem piękności.

Tak wyglądała klasa championów:

Lokata I:

Lokata II:

Czy tak powinno być... Hmm.... No już sędzie wybierał ;)

Posted

Amokk, juz tu Dorota pisala, ze jej Fisz (Funt Gordius) wzial CACIB, res. CACIB Carlos z Zaglebia. Mlodziez wygral Hazard Staszel (II. Abide by Danako, III. Terra Antyda Sani Bicco), posrednia Astral Passion Goldy Forever (II. Cheek to Cheek Underground Velvet), otwarta Bold Sunny z Lesnych Ostepow (II. Estro Euro Plus, III. ? IV. Agent Lorwet), uzytkowa Karol (II. Ashbury Touch the Sky, III. Akim z Kralovskych Teras, IV. Va Banque Kwintesencja), championow Fisz (II. Chivas Regal z Zaglebia, III. Chequer Golden Erinor, IV. Barbo Scandinavia Finland).

BOB wziela American Beauty Brama Slonca.

Posted

A my mamy zwycięstwo młodzieży i II miejsce na bisie juniorów :D A najlepsze było to jak się wywaliłam na ringu :oops: moja mama się śmiała, że teraz wszyscy będą się przewracać 8) To było wejście...

Posted

Gosiak napisał(a):
Aluzja napisał(a):
Co do setera ..sadzac po fotce ma paskudny front.to sie nazywa koziniec :-(( Podejrzewam ,ze w ruchu lokcie musza mu uciekac na boki.

na seterach się nie znam, ale ten ze zdjęcia kozińca raczej nie ma :o . Koziniec to przypadłość ścięgien i powoduje coś w rodzaju cofnięcia kończyny przedniej poniżej nadgarstka a co za tym idzie większe obciążenie nadgarstka właśnie i stawów poniżej. W ruchu na pewno nie wywołuje wyrzucania łokci na boki bo staw łokciowy nie ma tu nic do rzeczy. I z reguły to schorzenie dotyczy zwierząt kopytnych.
Pozdrawiam.

mni enauczono ,ze koziniec u psa to charakterystyczne wygiecie kosci powyzej nadgarstka >powoduje to tak jakby pies mial kosc ramieniowa w postaci luku.