Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ingi napisał(a):
@ maga 18

MOJE GRATULACJE!!!

...a ja tez w Opolu byłam i doopy... nie zgadałyśmy się, ze Ty tez jedziesz. Ja nawet szwędałam się po hali, gdzie było dużo „golasków”. Pomyślałam nawet czy może tam jesteś ale do katalogu nawet nie zaglądnęłam... dopiero w domu...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Może mnie ktoś widział bo łaziłam z torebką o kształcie czarnej owieczki z długimi nogami vel. zdechły pies i czapeczce z daszkiem. Inny znak rozpoznawczy to kaszel ... :wink:

DZIEKI!!!

Niestety Cie nie widzialam. Ja non stop biegalam kolo ringu 14 - z grzywaczami, ale bylam tak pochłonięta wystawa, ze swiata poza nia nie widzialam ;) Pierw mialam treme przed wejsciem na ring, a pozniej cieszylam sie sukcesem i czekalam na BISa :lol:

Bede jeszcze w J.Gorze i Walbrzychu... 8)

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aluzja napisał(a):
mni enauczono ,ze koziniec u psa to charakterystyczne wygiecie kosci powyzej nadgarstka >powoduje to tak jakby pies mial kosc ramieniowa w postaci luku.

Aluzja, nie dociekam gdzie Cię tego nauczono i porzućmy tą dyskusję bo topik jest niewłaściwy, ale o ile koziniec może mieć kilka przyczyn to NIE JEST WYGIĘCIEM KOŚCI POWYŻEJ NADGARSTKA. I oczywiście może być następstwem nie tylko nieodwracalnego przykurczu ścięgien jak napisałam wcześniej (skrót myślowy).
Pozdrawiam

Posted

TANANA napisał(a):
:lol: Witam!
To my się tez pochwalimy
Unkasik kolejny raz CWC, CACIB, NPwR, BOB
szkoda ze to nie było 3 maja bo juz by skonczył INTERKA !!!

Na INTERKA przyjdzie czas,jak to mówią co sie odwlecze...

GRATULUJEMY Unkasowi kolejnego zwycięstwa!

pozdrawiam iwona

Posted

annaszustakiewicz napisał(a):
grutulacje PSYLLA idziesz jak burza...a kiedy wyniki całej stawki posokowców u Ciebie na stonie???

Aniu bardzo dziękujemy za gratulacje :D A wyniki mam nadzieję, że dzisiaj już będą

Posted

golden_owner napisał(a):
Mlodziez wygral Hazard Staszel

A nie ma tu jakiejś pomyłki? Ten pies urodził się w maju 2003 i jeszcze kwalifikuje się do młodzieży?

Za bardzo się na tym nie znam. Oświećcie mnie, proszę!

Posted

Ten pies w maju skonczy dwa lata wiec nie moze w kwietniu byc wystawiany w klasie mlodziezy poniewaz ta klasa obejmuje pieski w wieku od 9-18 miesiecy.Powinien isc w posredniej lub otwartej.Gratki dla wszystkich!!!

Posted

Nitencja napisał(a):
a czy juz ktos wie jakie psy byly na BIS ??

BiS Dziadków to chyba też BiS, prawda....? :roll:
No, to i my się pochwalimy :splat:
Wygraliśmy Best in Show Weteranów w niedzielę :laugh2_2:
Dziadek Bursztynek spisał się bardzo dobrze i spodobał się sędziemu ze Słowacji.
Jesteśmy bardzo bardzo hepi tym bardziej, że wczorajszy dzień zaczął się tak sobie raczej średnio.
Moja sunia, Jagienka Nieznośna, postanowiła, że strajkuje. Dwa razy weszła na ring i dwa razy wyczyniała na nim jakieś niecodzienne rzeczy :-?
W efekcie dostała srebro (nie mamy co narzekać, bo bądź, co bądź wygrała suczka bardzo piękna :roll: ).
Szkoda.... No, ale to widocznie nie był dzień Jagny. W Łodzi będzie może okazja, żeby się poprawić....

No i oczywiście, wszystkim szczęśliwym po wystawie w Opolu gratulujemy sukcesów, a tym mniej szczęśliwym życzymy powodzenia przy najbliższej okazji.
Będzie dobrze! :wink:

Posted

Nie znam tego psa, ale w katalogu z Opola było sporo błędów, łacznie z wpisaniema psa do klasy suk, jedna suka widniała w innej rasie !!!

My mamy brazik, ale nie uważam tego za wielka przegrana, raczej jestem zadowolona z wyniku i opisu.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Z przeczytanych postów wynika, że wielokrotnie "ocierałam" się o forumowiczów. Sorki, ale nie było żadnych znaków rozpoznawczych i przegapilismy tę okazję :cry:

:megagrin:
Bo czasem dobrze jest pozostać anonimowym :D
Z tego miejsca dwa rude futrzaczki i ich pańcia pozdrawiają Asiaczka, co wyprzedzając, w drodze powrotnej do domku, wołał nam "helo" przez szybę samochodu :wink:

Posted

Ja dostalam w skore. Bylam w kingach jako jedyny przedstawiciel rasy i dostalam ocene bardzo dobra. :evil: W buldozkach tez bylo kiepsko. Jeszcze miejsce IV na 12 mozna uznac za wynik do przelkniecia. Natomiast drugim buldozkiem bylam IV na 5. Z tego wyjazdu do Opola jedyny sukces to ze na klubowce zdobylam Ml. Zw. Klubu.

Posted

jita napisał(a):
golden_owner napisał(a):
Mlodziez wygral Hazard Staszel

A nie ma tu jakiejś pomyłki? Ten pies urodził się w maju 2003 i jeszcze kwalifikuje się do młodzieży?

Za bardzo się na tym nie znam. Oświećcie mnie, proszę!

a czy to nie byl przypadkiem Hazard Goldi?
bo wiem ze Hazard Staszel jest urodzony 6.05.2003 a Hazard Goldi 8.12.2003

Posted

kattka napisał(a):
Czy wogóle jest ktos przegrany oprócz mnie? :(

A to zależy jak traktować przegraną. 8)
Jak sie jedzie w śliskich butach - jak ja - biegać po trawie i suka nie biega tak jak zawsze - to się ląduje na 2 lokacie i przegrywa z inną psicą. Tak na miedzynarodowej.
A na klubowej - jak się ustawia tak psa,że ma nasadę ogona na wysokości głowy :wink: to też sie nie ma tytułu Zw.Klubu i już, tylko 2 miejsce.
Ale czy to przegrana? Nie można sie przyzwyczajać tylko do 1 lokat , bo potem sie ciężko spada :wink:

A już tak poważnie- na klubowej byl teren przypominający "pogórze", ale jakoś inni dali sobie z nim radę , a my nie do końca.

I jeszcze jedno - gdzie wyście wszyscy byli - dosłownie z kilkoma osobami sie widziałam , a innych dalej nie poznałam, choć pewnie obok niejednego z Was przechodziłam.

Gratuluję osiagnięć !!!!!!!!!