Cząsteczka Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 no to my jedziemy na pałę bierzremy książeczkę zdrowia i tyle, bejsbola nie mam :wink: ale moge wziść butelki z benzyną :wink: Quote
aniaDark Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Moje potwierdzenie zgłoszenia jest chyba jakieś wybrakowane. Nic nie pisze od której godziny zaczyna się sędziowanie na ringach, nawet nie mam napisane, na którym ringu są szetlandy, a nawet nic o katalogu nie pisze... :-? W zeszłym roku to jakoś lepiej wyglądało... Co do tego urzędowego zaświadczenia... yyych... Byłoby lepiej, gdyby powiatowi nie żądali specjalnego ekstra wystawionego świstka od weta :-? Quote
aniaDark Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Asiaczek napisał(a):Oczywiście, że takiego świadectwa nie będę mieć, bo moja pani wet. powiedziała, że obecnie po prostu takie świadectwa nie obowiązują. Od tego mamy paszporty, gdzie są wszystkie szczepienia psa. I nawet gdybym się bardzo uparła, to ona mi takiego "świadetwa" nie wyda, bo ono jest obecnie nieprawne. I to wszystko. Ja usłyszałam dokladnie to samo od mojego weta. Po to jest ten paszport a zaświadczenia nie są prawnie obowiązujące, bo na ich miejsce weszły paszporty. MZ głupota i niepotrzebny stres (ew. koszty bo 2x25 zł :roll: ), powinno wystarczyć, że pies jest zdrowy i zaszczepiony a nie czy teren "czysty". Quote
kasia_frodo Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 maga18 napisał(a):napisalam do nich meila, czy trzeba te urzedowe zasiwdczenia zdrowia i odpisali mi: "zaswiadczenie ma dotyczyć nie psa, a tego, że teren na którym Pani mieszka jest wolny od chorób zakaznych zwierzat, pozdrawiam" świetnie, to pies może być chory i zarażający itp., ale jeżeli będzie z miejscowości gdzie nie ma żadnej epidemii to i tak będzie mógł wejśc..... paranoja :roll: Quote
Asiaczek Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Prawdziwa paranoja. Tym bardziej zadziwiająca, że Opole "robi" tak dobrą wystawę. No cóż... Sprawę będę wyjaśniała na miejscu. Zobaczymy. Pzdr. Quote
Asdf Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 czy jedzie ktoś z trojmiasta lub okolic do opola?? Quote
Asiaczek Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Przykro, ale nie pomogę - Asiaczek jest w W-wy. Pzdr. Quote
musia Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Czy jeżeli oddział odpowiedział: "zaswiadczenie ma dotyczyć nie psa, a tego, że teren na którym Pani mieszka jest wolny od chorób zakaznych zwierzat, pozdrawiam" to jeżeli kilka psów z tego terenu się wystawia , to moje "zaświadczenie jest już niepotrzebne.??? Suczka kilka bloków dalej np. jedzie, to co czy potwierdzi , że na naszym terenie jest ok.? Quote
Asiaczek Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Cofnij się trochę (strona, dwie), a przeczytasz nasze zdanie na ten temat. Dyskusja na ten temat jest bezprzedmiotowa. Pzdr. Quote
Zeliika Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 musia napisał(a): "zaswiadczenie ma dotyczyć nie psa, a tego, że teren na którym Pani mieszka jest wolny od chorób zakaznych zwierzat, pozdrawiam" Jest taki druk z czasow Panstwowych Izb Weterynaryjnych, takiej mniej wiecej tresci: "zaswiadczenie do wwozu zwierzecia na wystawe w ..... zaswiadczam, ze pies przeszedl badanie kliniczne i jest zdrowy, szczepiony na wscieklizne i w okresie ilustam miesiecy na terenie powiatu czy gminy nie stwierdzono zadnego zachorowania na wscieklizne" Moja pani wetka akurat ma ma takie druki (wygladaja na leciwe) wiec z w takiej formie biore od niej zaswiadczenie na wystawe, ale biore tylko tam, gdzie wymagaja. Jedyna wystawa, na ktorej druk byl studiowany to w zeszlym roku we Wroclawiu. Quote
Aluzja Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Z tym dbaniem o zdrowie o naszych psow to bym nie przesadzala.Pod wystawa znowu beda stac handlarze psow typu ,pies w bagazniku ,zapijaczona baba oferujaca wsio ....i przechodzenie kolo nich akurat z punktu widzenia epidemiologicznego nie jest poprawne.Za to z uporem maniaka egzekwuje sie od nas glupie zaswiadczenia podwazajac sens np.paszportu. Najezdzilam sie po wystawach za granicami kraju i nigdzie nie ma paranoi z zaswiadczeniami ..tylko u nas.Czas to zmienic Quote
flashka-g Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 W czechach fakt sprawdzali doklandie..ale od tego moentu jak sa paszporty to tylko paszporty..ja takze biore paszporty..i na psiaki opolskie jak i za opolskie i rybka mi...jak nikogo nie wpuszcza to co to za wystawa bedzie;] Quote
Złośnica Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 ale ja nie mam żadnego zakichanego paszportu :evil: i co...mam jechać na pałę z książeczką tylko ??? Quote
flashka-g Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 to dajez z książeczką;] ale paspzort moze sie przydac wyrobic keidys...nie znasz dnia ani godizny keidy bedzie naprawde potrzebny. Quote
Asiaczek Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Nie wiem, jak to będzie z książeczkami zdrowia psa, ale ja biorę TYLKO paszporty moich basków. I liczę na to, że wejdę na wystawę i zaprezentuję moje psiaki. pzdr. Quote
flashka-g Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Asiaczek od Ulicy wodociągowej jest fajny płot;] baksi na pewno przejda z łatwościa;] nie wiem jak tam z Toba;p ale przez płot mozna..to juz zacznij ciwczyc skakanie przez płot z całym ekwipunkiem;]Albo przemyc baski pod bluzką;] Quote
cockermanka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Złośnica&LUGER napisał(a):ale ja nie mam żadnego zakichanego paszportu :evil: i co...mam jechać na pałę z książeczką tylko ??? Ooo...widzę,że nie jestem osamotniona w braku psiego paszportu :roll: Cóż..mam dość innych kłopotów ,nie mam ochoty się wykłócać przy wejściu...chyba trzeba się rozejrzeć za tym świstkiem... :evil: :evil: :evil: Quote
flashka-g Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Jakos nie wiem keidys tych zaswiadczen nie było na wystawy i był swiety spokoj i nic sie nie działo..a teraz? Quote
Asiaczek Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 flashka-g napisał(a):Asiaczek od Ulicy wodociągowej jest fajny płot;] baksi na pewno przejda z łatwościa;] nie wiem jak tam z Toba;p ale przez płot mozna..to juz zacznij ciwczyc skakanie przez płot z całym ekwipunkiem;]Albo przemyc baski pod bluzką;] Ja jestem w miarę sprawną osobą, ale z tym skakaniem przez płot - to już przesada. W moim wieku... :lol: Ale mam inny sposób na wejście na wystawę bez świstka. Otóż wystarczy panom przy wejściu powiedzieć, że idę do sekretariatu, bo nie dostałam potwierdzenia. A jak nie mam potwierdzenia, to niby skąd mam wiedzieć, że potrzebne jest takie zaświadczenie, prawda? I tak trzeba będzie zrobić. Pzdr. Quote
maga18 Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 ja tez nie mam paszportu, jade na same ksiazeczki i nie obchodzi mnie to, poniewaz w ksiazeczkach tez mam dowód na to, ze moje psy sa szczepione!!! Quote
Złośnica Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 cocermanka jako że wspólny rejon mamy to słuchaj... :D Bylam wczoraj w naszym ZK czyli Bielsko - Biała, dodatkowo na sekscji terrierów i powiedzieli, żeby się nie szczypać i wchodzić na książeczkę lub na paszport. A zaświadczenia od powiatowego weta NIE DOSTANE !!! bo na wystawy w kraju ma wystarczyć wpis ze szczepienia w książeczce , a na zagraniczne paszport. I w zasadzie powtórzę też to, co ktoś inny już napisał : nie mają prawa żądąć od nas dodatkowych zaświadczeń !!! 0X Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 No Opole się zblirza a ja się modle tylko o ładną pogode... ;) Quote
Ka-Vanga Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 A wie ktos moze, czy sznaucery miniaturowe bede w hali czy na zewnatrz? Quote
flashka-g Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 sznaucery na dworze...tak zwykle bywało;] Quote
Ka-Vanga Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Dzieki Flasheczko. Haha ja sie pytam, bo ja zawsze olbrzymy wystawialam, a one z reguly sa na dworze. No i w zeszlym roku miniorki byly na hali, bo kumpela to zalatwila. Quote
Recommended Posts