Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Pomocy - psiak wyraźnie chudnie ! To widać na zdjęciach !!!
I tak zrezygnowane oczy !!!!!
Przyjaciel koni - wiem, że piszesz to wszystko w naprawde dobrej wierze, że zależy Ci bardzo na domku dla Wikusia - i może stąd ten rosnący dramatyzm? Jednak pisanie, że Wiking "wyraźnie chudnie" w momencie gdy wygląda naprawdę fajnie - co można stwierdzić choćby na podstawie chronologii zdjęć - raczej w jego sytuacji nie pomoże...

Rezygnacja w jego przypadku to też niezbyt trafione określenie - musiałabyś zobaczyć jak bryka na spacerkach i jak ich wyczekuje.

Jego najbardziej zapracowaną fanką jest Wandzia :buzi: - jednak (choć ogłoszeń o nim umieściła już chyba setki) ani razu nikt nie zapytał o psisko... Ale co się dziwić - kto weźmie dużego staruszka?... :shake:

Posted

[quote name='MałGośka']Przyjaciel koni - wiem, że piszesz to wszystko w naprawde dobrej wierze, że zależy Ci bardzo na domku dla Wikusia - i może stąd ten rosnący dramatyzm? Jednak pisanie, że Wiking "wyraźnie chudnie" w momencie gdy wygląda naprawdę fajnie - co można stwierdzić choćby na podstawie chronologii zdjęć - raczej w jego sytuacji nie pomoże...

Rezygnacja w jego przypadku to też niezbyt trafione określenie - musiałabyś zobaczyć jak bryka na spacerkach i jak ich wyczekuje.

Jego najbardziej zapracowaną fanką jest Wandzia :buzi: - jednak (choć ogłoszeń o nim umieściła już chyba setki) ani razu nikt nie zapytał o psisko... Ale co się dziwić - kto weźmie dużego staruszka?... :shake:

Weźmie, weźmie. Zajrzyj na wątek "11 lat w schronisku". To wątek Bandiego. Gdybym tak myślała to wolałabym czytać książkę a nie klikać w klawisz i to wtedy jak dobry film leci lub czas spać.

Posted

Wiking potrzebuje nowego dobrego tekstu. Te ostatnie zdjęcia sa zdecydowanie lepsze. Będzie dobrze. Pocykajcie jeszcze jakieś fajne ujęcia psa. Z tamtego tekstu tylko ze dwa zdania moga być. Reszta jest nieaktualna, nic nie wnosi ni emocji ni wiadomości.
Tekst się przeterminował. Jak coś wykombinujecie to podeślijcie.
Małgosiu i jeszcze raz wracam do Twojego maila. Nie możesz załozyc nowej skrzynki, aby mail był jak najkrótszy . On tyle ma znaków, że z tekstu niewiele
zostaje jak w ogłoszeniu jest 230 znakow dozwolonych.
Ja mogę Cie zaprosić na gmaila . Duża , wręcz wielka skrzynka z wieloma udogodnieniami.Będzie gdaie gromadzić zdjęcia i cała dokumentację adopcyjną.

Posted

Wanda, przecież na podstronce Wikinga są nowe wieści, wystarczy zajrzeć -
http://www.schronisko.wielun.pl/wiking.html
Od dawna zajmuje się wystawianiem wieluńskich Ogonków na Allegro (i nie tylko) i uwierz - dostałam wiele maili od ludzi, którzy adoptować pieska nie mogli, ale byli pełni uznania właśnie dla tekstów MałGośki.
Tekst można skrócić jeśli sytuacja tego wymaga, ale zmieniać? Toż to profanacja ;) Wystarczy podać link do podstronki Wikinga.
Odnośnie adresu mailowego - po pierwsze - setki ludzi ten mail znają, po drugie - od razu widać kogo MałGośka reprezentuje.

Posted

[quote name='Mantis']Wanda, przecież na podstronce Wikinga są nowe wieści, wystarczy zajrzeć -
http://www.schronisko.wielun.pl/wiking.html
Od dawna zajmuje się wystawianiem wieluńskich Ogonków na Allegro (i nie tylko) i uwierz - dostałam wiele maili od ludzi, którzy adoptować pieska nie mogli, ale byli pełni uznania właśnie dla tekstów MałGośki.
Tekst można skrócić jeśli sytuacja tego wymaga, ale zmieniać? Toż to profanacja ;) Wystarczy podać link do podstronki Wikinga.
Odnośnie adresu mailowego - po pierwsze - setki ludzi ten mail znają, po drugie - od razu widać kogo MałGośka reprezentuje.

Mantis widzę , że mnie w ogóle nie zrozumiałaś i napisałaś pod wpływem emocji
Ja nie neguję tekstów MałGosi. Ja nawet nie wiem które teksty sa jej.
Biorę do ogłoszenia pieska , gdzie widzę, że sytuacja jest trudna i staram się ogłosić jak najlepiej, żeby dom znalazł. Wyszukuję jak najwięcej stron ogłoszeniowych i żadną nie pogardzę, bo nie wiem na której z nich pojawi sie dom.Stronki nie znałam. Nawet gdybym znała to tylko zdjęcia bym ściągnęła. Szukać i pracować nad tekstem po prostu nie mam czasu. Może gdybym dawała jedno lub dwa ogłoszenia, ale ja daję 14 i nam inne też obowiązki, którym muszę sprostać. I tak ten tekst, który dostane to przerabiam i modyfikuję do potrzeb strony ogłoszeniowej .
Teksty skracam i zmieniam bo taka jest często konieczność, dostosowuję do potrzeb. Ale dla dobra ogłoszenia i psa chciałabym, aby ten tekst dawał maksimum informacji o psie i jakoś zatrzymał czytającego.
Przy Wikingu często pozostaje:
Wiking ma ok 10 lat. Jest radosny. Ma dużo energii. Zasługuje na spokojną starość. Czy potrafisz dać mu dom ?

Przyznasz, że to nie jest coś co zatrzyma. Więcej dodać nie mogę, bo resztę znaków zabiera kontakt.
Na pewno podpis jest fajny i znany wśród nas dogomaniaków, ale dla obserwatora mówi tylko, że MałGosia jest ze schroniska. Poza tym jest anonimowa.
Mówiłam o założeniu drugiej skrzynki tylko pod kątem adopcji i ogłoszeń.
Sama mam taką skrzynkę tylko do spraw związanych z ogłoszeniami.
Tyle tytułem wyjaśnienia.
Wierzę, że MałGosia nie poczuje sie moim postem obrażona tylko zrozumie, że był on podyktowany szczerą troską o dobro Wikinga.

Posted

MałGośka - jak widzę zerowe zainteresowanie zastanawiam się jaki jest powód. Tu wydało mi się, że Wiking nie jest dobrze opisany (w czym chyba jesteśmy nieco zgodne z Wandzią).

Streszczając wychodzi na to, że mu w schronie nie jest źle - a nie wydaje mi się to prawdą - sama napisałaś, że czeka na spacery i tam jest szczęśliwy, potem zaszywa się w budzie.
Dotychczasowa taktyka ogłaszania nie zdaje egzaminu - to widać po czasie jaki Wiking już spędził na tym forum.
Niewątpliwie psiak młody nie jest, dobrze, że nie jest już chory, to powinno wyłącznie cieszyć (i cieszy).
Wszystko można różnie napisać, nie ukrywając przy tym niczego.
Trzeba w przypadku Wikinga wymysleć nowy sposób zachęcenia ludzi do adopcji. Nie musisz się ze mną zgodzić - masz prawo mieć swoje zdanie, oczywiście dostosuję się, jeśli uważasz, że tak jak było jest w porządku.
Mnie tylko naprawdę szkoda psów, które tak długo czekają.
I jak Wandzia uważam, że starsze psy mają ogromne szanse na adopcję, ale mój sposób na zainteresowanie ludzi psiakiem jest właśnie taki jak w poście, który nie przypadł Ci do gustu. Przepraszam jeśli poczułaś się urażona. Nie było to moim zamiarem.

Posted

Cierpliwie rozmieszczanie ogłoszeń o Wikingu daje efekt - niestety dla psiaska mało wymierny: dzięki bytności w sieci po paru latach odnalazł mnie stary znajomy... Szkoda, że Wikusia jednak przygarnąć nie mógł, ale przynajmniej wiemy, że ogłoszenia są czytane... :roll: