ASA Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Przedstawiam zdjecia panow Ca de Bou ktorzy pojawili sie w Gdańsku Moje ukochane serduszko Ares Ling Thao Che Guevara Ca De Bou Animus Fortis Ikar Chevalier Osanna Jonny Good Boy Osanna Pozdawiam Quote
ajka Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 Na molosach nie byłam, tyle mojego, co sobie teraz pooglądam. Quote
ajka Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 A z CDB były tylko chłopaki? Nie macie fotek żadnych dziewczyn? @ Gorzała Ja w niedzielę przyszłam też oglądać głównie bulowate. A moja sympatia ostatnio od buli skłania się do SBT. Niestety były tylko dwa :evil: Co do handlu pod wystatwami, ogromnie mnie to dziwi, bo przecież absolutnie nikomu nie jest to na rękę, pomijam,że wygląda wsiowato. Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 gorzała napisał(a):@Ajka Jedyna kiepska sprawa to sprzedaż szczeniąt pod wystawą - pierwszego dnia tego nie było, a drugiego zleciały się handlary z całego kraju...szkoda tylko, że jest to tolerowane - wystarczyłby jeden telefon do Straży Miejskiej, ale widocznie ktoś miał w tym interes żeby nie reagować...WSTYD :evil: :evil: :evil: Sprzedaż szczeniąt pod wystawą faktycznie jest zmorą organizatorów. Jest to powszechny proble wszystkich Oddz. w Polsce. Piszecie, że wystarczy jeden telefon. Bzdura!!! Straż Miejska nic więcej nie zrobi, najwyżej wlepi mandaty które handlarze płacą i dalej stoją. Jeżeli jesteście tak oburzeni a zwłaszcza członek naszego Oddziału to serdecznie zapraszam do współpracy w celu uzdrowienia tej sytuacji. W Sopocie pod wystawą handlarze ustawiają się już w piątek rano i życzę Wam powodzenia w ruszeniu tych ludzi. ________________ Pozdr.Violonczela Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Widzę, że mamy wspólne zdanie na ten temat. Taka rozmowa o odpowiedzialności nic nowego nie wnosi do rozwiązania istniejącego problemu. W Sopocie Straż Miejska na monity związku wzruszyła ramionami po wypisaniu kilku mandatów. Handlarze i hodoffcy stali już od świtu w piątek. Mam nadzieję że oprócz dobitnych słów i pisaniu o odpowiedzialności masz jakieś konkretne propozycji rozwiązania tego problemu, oczywiście w sposób taktowny i nie obraźliwy ale jednocześnie skuteczny. Co do hodoffców to wstyd że oni też się mianuja hodowcami tak jak my. Powinni pisać w swoich reklamach "handel obwoźny psów rasowych". Ja każdego ostrzegam przed kupnem szczeniaczka z pod wystawy, ale świadomość kupujących jest poprostu żenująca. ______________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 gorzała napisał(a):@All Już jest aferka na forum o Ast-ach w temacie sprzedaży szczeniąt z samochodu przed wystawą. Pisma poszły do odziału naszego i poznańskiego. Zobaczymy jaki będzie efekt...i czy będzie. Bardzo dobrze. Też mam nadzieję że co w tym temacie ruszy. Chcemy do Europy a psy rasowe sprzedajemy jak handlarze z łóżek polowych z samochodów :evil:. Szkoda że szczeniaki nie zawijają nowemu nabywcy w gazetę ale to juz byłby pewnie luksus :lol: . Może mi napiszesz jakie masz pomysły, a o tych odciskach to niestety będzie trudno bo jest tu taki tłok, że trudno tego nie zrobić. Przykro, że nie podpasował Ci sędzia ale trudno dopasować wszystkim mam nadzieję, że innym razem będzie lepiej. Życzę dużo sukcesów wojażach zagranicznych :thumbs: _____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Violonczela Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Gdyby się udało w Sopocie uniknąć tej sprzedaż to byłoby super. Oddział ma cały czas to na uwadze i jest to temat na topie. Rozmowy toczyły się przed wystawą jak i po wystawie ale jak widać nadal jest to problem. Chcielibyśmy uczulić nie tylko Straż Miejską ale i służbę weterynaryjną Pieski biorące udział w wystawie muszą mieć świadectwo zdrowia i szczepienia a te za bramą? Nikt tego nie sprawdza, tak więc trzeba uderzyć w służbę weterynaryjną może dzięki ich zarządzeniu Straż Miejska będzie skutecznie (będzie miała podstawy) działać. Jeżeli masz pomysły i chęci to zapraszam do współpracy, czas wreszcie się tym porządnie zająć. ____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
atosia Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Witam, Tak właśnie skarga poszła, a raczej email na jedenego z wystawców AST który handlował szczeniakimi w niedziele zaraz obok bramy głównej:evil: Dziś dostałam odpowiedź z ZK w Poznaniu., Mam do 7 marca wysłać tradycjną drogą list, do tego dodam wydruki z naszego forum. Piszą że sprawę poruszą na zebraniu Zarządu i że z "pewnością przekażą sprawę do Rzecznika Oddziałowego Sądu Koleżeńskiego" - no i zobaczymy czy to pierdu pierdu jest czy faktycznie coś się ruszy. Quote
atosia Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Tej z wystawy w Gdańsku też jest przykro i wogóle....biedactwo...i wszyscy tak robią ...i ona początkująca....no , no to nieźle zaczyna........ żenująca argumentacja; dam znać jak się coś ruszy, pozdrawiam Quote
Recommended Posts