AniaRe Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 To tylko 55 km. Ale my nie mozemy podjechać, bo do osiemnastej mamy zajęcia i nie damy rady odebrać suki ze schroniska - to można zrobic do 17.00. Quote
Doda_ Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Dzisiaj raczej nie dam rady, właśnie za chwilę rodzice wychodzą, a obecnie w tym domu to tylko tata ma prawko... Quote
diabelkowa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 do kiedy suczka najpozniej moglaby byc wzieta? bo ja prawdopodobnie 22 czerwca jade do wawy ale pociagiem... Quote
Daria_13 Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 kurcze kto z was się orientuje czy schronisko jest dzisiaj czynne? Quote
Daria_13 Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 napisałam do jotki i czekam na odpowiedź Quote
Doda_ Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Daria, chyba do 16 ale nie jestem pewna. Mozesz zadzwonic lub zapytac jotke (moze wie?). A ja sie zapytam Avilie, czy moglaby zabrac sunke jak pojedzie do Wawy. Quote
Daria_13 Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 collie już bezpieczny, okazał się psem, jedzie już do DT Quote
Kolia Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Co za ekspresowa akcja!!! :D Dziękuję dziewczyny :D Jak tylko pojawią się zdjęcia z DT i opis psiaczka to zabieram się do ogłoszeń :) Jak tam stoicie z imieniem dla szczęśliwca? :D Quote
kmonika Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 psiak jest sliczny:loveu:przepiekny:loveu:do jutra byl na kwarantannie, ale pan ze schronu byl bardzo miły:loveu:i wydal pieska dzisiaj, przeciez do jutra to raptem pare godzin zostalo;) super spokojny, jak wyszedl z boksu to wysikał chyba wiadro:p na oko ma około 5, 6 lat, ale moze sie mylę.. wskoczyl slicznie do autka, usiadl z tylu i pojechal do Krakowa z panem, ktory przekaze go dalej.. jechalismy za nimi autem, piesio siedzial spokojnie i wygladal przez szybe, kochany:loveu: jak wyszedl z boksu i przed schron to zaczal posikiwal pod siebie ze szczescia:p a moj maz sie poplakal ze szczescia, ze piesio taki zadowolony i ze mu sie tak fartło.. powodzienia:loveu: Quote
Kolia Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Czy mogłabym prosić o telefon kontaktowy i maila do domku tymczasowego? :) Ach uwielbiam takie szybkie i efektywne akcje :D Teraz jeszcze szybciutko DS niech się znajdzie :D Quote
Hania Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Młoda suczka okazała się panem w słusznym wieku. Trochę trudno ocenić dokładnie w jakim bo brakuje mu wielu zębów. Dostał na imię Wally. Podróż zniósł bardzo dobrze. Od rana biega z naszymi psami i wygląda na zadowolonego. Mam nadzieję, ze jutro go wykąpiemy i wtedy porobię fajne fotki do ogłoszeń. Quote
AniaRe Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Witajcie, Wally jest u nas dzięki pomocy całej masy osob, którym chciałysmy tutaj podziękować, zwłaszcza Kmonice i Beacie z naszego kursu COAPE i jej mężowi Piotrowi, za gotowść pomocy i błyskawiczną akcję, dzieki której Wally nie musiał ani dnia dłużej siedzieć w schronisku. Dziękujemy!! Quote
Daria_13 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 To ja dziękuję za uratowanie pieska :loveu: Quote
AniaRe Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Mam przy okazji pytanie: czy macie mozliwość zwrócenia Beacie kasy wydanej na wykup psa (50zł)? Macie jakieś fundusze na takie wydatki? Quote
Daria_13 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 My nie mamy funduszy na takie wydatki... Quote
AniaRe Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Trzeba bedzie pomysleć. My dajemy mu tymczas w nas w hoteliku-bezpłatny, wyżywienie, podstawową opiekę weterynaryjną, transport udał sie bez dodatkowych kosztów. Ale Beata nie jest zaangażowana, a dzieki jej pomocy sie udało- jej mąz go przywiózł. Nie miałysmy mozliwości oddania im kasy. Im te kaske jakoś trzeba zwrócić. Quote
AniaRe Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Już sie udało! Dzięki pomocy naszej koleżanki- Aniu! wielkie dzięki- jest kasa na zapłacenie kosztów wykupu Walliego :multi: Quote
AniaRe Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Wally sie aklimatyzuje. Jest przemiły, łagodny, spokojny,. Przed praniem wygląda tak: Liczymy na Waszą pomoc w szukaniu dobrego domu :) Quote
Daria_13 Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 AniaRe napisz mi coś o stosunku pieska do psów, kotów, dzieci? czy umie zostawać sam w domu? Quote
Kolia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Poproszę o krótki tekst do ogłoszeń - wrzucę go na portale adopcyjne :) Quote
Hania Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Co już wiemy o Wallym: - bardzo lubi dzieci - jest dobrze wychowany - czyściutki w domu, spokojny, pozwala się czesać, nie ciągnie na smyczy, reaguje na komendy "siad", "leżeć", "daj łapę" (może inne też zna, ale jeszcze nie odkryłyśmy) - koty traktuje jak naturalne wyposażenie domu - świetnie dogaduje się z innymi psami - zarówno z sukami jak i z psami - zostawiony sam popiskuje, czasem szczeka i po chwili się uspokaja - nie niszczy i nie brudzi Quote
Daria_13 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 czyli psiak zupełnie bezproblemowy. A ile ma mniej więcej lat, po sprawdzeniu stanu uzębienia ? Quote
Kolia Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Wrzuciłam go tutaj: darmobranie.pl adopcjapsa.pl polskastrefa.eu/ogloszenia/ ogloszenia.aleokazja.pl dwukropek.pl/ autogielda.pl ogloszeniasuwalki.pl neeon.pl psy.low.pl eoferty.com.pl izg.pl rozglos.net ale.gratka.pl zwierzeta.hiperogloszenia.pl gumtree.pl kupsprzedaj.pl Quote
Recommended Posts