Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy wychodziłyśmy na spacer, moja suka zaczęła się dziwnie zachowywać. Chwiała się, powłóczyła nogami, chodziła "jak kaczka", ślina leciała jej z pyska. Podejrzewam, że stanęła jej kość w przełyku, wcześniej znalazła jakąś kostkę, nie zdążyłam jej odebrać. Wiem, to nie powinno się stać ale już tego nie zmienię. Masowałam ją i teraz jest już lepiej.
Co dalej dzieje się z taką kością i czy dalej zagraża ona psu?

Posted

To ja nie wiem, jakim cudem mój pies jedzący prawie codziennie kości, jeszcze w ogóle żyje - pewnie już ma same krwawe strzępki w brzuchu :roll:

Suciune, jedź do weta, żeby sprawdził, czy kość na pewno przeszła dalej, ale bez paniki... Jeśli pies je i wydala normalnie, to nie ma powodu do obaw. Jeśli notorycznie zbiera śmieci na spacerach, polecam wygodny kaganiec plus RumenTabs do łykania - uzupelnia florę bakteryjną i zmniejsza apetyt na nadpsute paskudztwa.

Posted

Pies zachowuje się ok - wydala normalnie, więc myślę że kość poszła jednak dalej.

Martens, stosowałaś RumenTabs? Jeśli tak, jakie tabletki mają rozmiary? Moja suka jest mistrzem w odnajdywaniu ukrytych w mięsie leków - do tej pory musiałam wpychać je na chama do gardła.

Posted

Nie stosowałam, bo u mnie na zżeranie pomogła dieta barf - prawdopodobnie żywe kultury bakterii z kefirków, itp. ale zakup był już w planach.

RumenTabs stosowała WŁADCZYNI z tego co wiem - myślę, że podpowie ;)