Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero wpadłam na ten wątek - ale cudak! Psina jest po prostu czadowa! Eurydyka - nie martw się, na pewno kogoś znajdziesz, bo psiak jest nieprzeciętny :)
A czy on będzie się dobrze czuł sam w domu? Na początku prawie na pewno nie - bo będzie zagubiony w nowym otoczeniu i bez człowieka, który go pogłaszcze i uspokoi na pewno będzie czuł niepokój - dlatego najlepiej, żeby ktoś go wziął przed weekendem - wtedy sobota i niedziela będą na przystosowanie do nowego miejsca i poniedziałek nie będzie już taki straszny :)
Trzymam kciuki, żeby się udało!

PS. Chrupek - jesteś :lilangel:

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi sie wydaje ze nie bedzie problemu z zostawianiem go w domu!

Jest przeciez młodziutki! Dostosuje sie! Pierwsze dni moga byc ciezkie, ale potem nie sadze, zeby to mogloby byc problemem!

Posted

mamy to juz w planach, tez sprawdzalam dzis godzine i faktycznie 9:00 w niedziele

mam prosbe do osob, ktore przegladaja net w miare na biezaco.
dajcie prosze znac, gdzie sa jeszcze mozliwosci umieszczenia ogloszenia a nie ma nic o Irokezie. przegladam takie ilosci netu, ze sie mi juz wszystko miesza

a moje jamnice znowu sie wsciekaja, ze Irokez zabiera im pancia i pancie

rzadko na codzien widuje Niki z mina "widzisz wszystkie moje zeby"? Irokez widzi je co chwila:)

Posted

juz dodalam

dzis zrobilismy male doswiadczenie, zeby sprawdzic jak pies reaguje na starsze dzieci

Chrupek ma malutka coreczke i wiemy, ze bezproblemowo sie Irokez zachowuje wobec bobasa

Moj maz poszedl odwiedzic z Irokezem nasze sasiadki, sa tam dwie dziewczynki, ktore zreszta chodza do szkoly na ulicy, na ktorej mieszka CHrupek (stad od razu wiedzialam gdzie ta ulica jest w Wawie). Dziewczynki maja 11 i 12 lat. Psiak do doroslych jest otwarty, do dzieci mniej ufny, ale po chwili juz pokazal dziewczynkom brzuszek do poglaskania.

Pokazano mu tez zolwia zywego i podszedl go powachac, a potem cofnal sie szybko za mojego meza :)

Doswiadczenie pokazalo, ze dzieci tez lubi, chociaz mogl miec jakies przezycia z dziecmi zwiazane, bo mniej im ufa w pierwszym kontakcie. Ale spokojnie daje sie ze soba bawic i glaskac a to chyba najwazniejsze.

Zolwiom natomiast nie ufa... :) :)

Posted

mam fotki z dzisiejszego wieczora z moimi jamnikami, bo wszyscy mysla ze on jest wiekszy. postawilam obok jamniczki i sami ocencie ze jest sredniego wzrostu ten przemily kawaler

Irokez z Niki strachajla

najwiekszy to Irokez, z przodu Ciri, NIki z tylu schowana

Irokez patrzy w obiektyw

i co tam maja dla nas?... pelne zainteresowanie:

Posted

ale On cudny...tesknie za Nim okrutnie...ide spac to szybciej czas minie!Irokezku dobrej nocki...nie martw sie cos wykombinujemy...chyba mam juz nawet pomysł :wink:

Posted

ten psiak jest tak kochany, ze sie obie z CHrupkiem w nim zakochalysmy i jak zostaje u jednej to druga za nim teskni:)

ale wierze ze w koncu znajdzie finalny dobry domek, bo naprawde na to zasluguje

chyba Chrupek pies go dzis wykonczyl, bo spi grzecznie mi w nogach, a zaraz tez idziemy juz spac do lozeczka

Posted

Dodam jeszcze, ze Irokez ladnie jezdzi w samochodzie, rozglada sie dookola :)

dzis nocuje u CHrupka, wiec tym razem to ja za nim tesknie :) w przeciwienstwie do moich dwoch czarnych dziewczynek

Posted

hmmm....jakby tu zaczac... :wink:
a tam, nie bede zaczynac poprostu powiem ze piesio zostaje u Mnie tu jest Jego nowy dom!!!!!
ale błagam Was pomozcie Mi teraz znalezc dom dla Szpicbrodki z Jozefowa-ona musi miec cieply kacik a obok kochajacych ludzi..pomozecie?błagam!!
pozdrawiam serdecznie wszystkich a szczegolnie kochaną Eudydyke i Deszczowa ze zadzwonila wlasnie do Mnie!!! :angel: :angel: :angel:
ale jestem szczesciarą!!!!!!!
:laola:

Posted

ojojoj, dobre wieści się szybko rozchodzą :lol:

ja też chcę go odwiedzić :D .... i Chrupka :D ..........i Chrupkę......... :D

widzę niekąńczący się korowód wizyt i wielkiej miłości :D :D :D

Mogę się chyba nazwać chrzestną jak tak? :wink:

Chrupku, nie mogę się doczekać, żeby wyściskać caaaałą szczęśliwą gromadkę :angel:
:drinking: :drinking: :drinking: :BIG: :B-fly:

ps. no i stracilam niezłą metę na przechowania w potrzebie 8)

Posted

:( Irokez prawie cała noc stał przy królika klatce i szczekal :( przenioslam królika do innego pokoju-stal pod drzwiami i to samo... :shock:
na szczescie nie bylo mamy na noc...bo chyba spalabym z Irokezem na klatce...rany dziewczyny co ja mam robic?...chyba wie ze zostaje i dlatego pokazuje rogi...
zobaczymy jak bedzie dzisiaj :-?

Posted

a wczesniej na królika nie raegował?

musizz byc teraz stanowcza i tez pokazac 'rogi' ;)

To młody psiak i bedzie wariował, wiec musiz go ustawić.

Zbliża sie chyba najgorszy wiek - 1 rok, u psów chyba najwieksza glupawka i brak posłuszeństwa.

Chrpku kochany trzymam kciuki!!!!

Posted

chyba faktycznie poczul sie pewniej, bo u mnie szczekal tylko jak prowokowal moje dziewczyny do zabawy

wczoraj dlugo nie moglam jeszcze zasnac po tej informacji, bo chociaz mi ulzylo, ze w koncu gdzies Chrupek znajdzie dobry dom, to jakos to bylo wiele emocji

Posted

Chrupku, gratuluję decyzji i życzę Ci tyle radości ile ja mam za sprawą mojego Gawroszka! Cierpliwości, wwszystko się ułoży. Gawroszek początkowo w nocy rozpaczliwie wył, a teraz śpi jak aniołek i jest słodki!

Posted

och wredny Chrupku!!!! ogladalam ten topic od poczatku, i zakochalam sie ojojojoj... juz mialam dzwonic do mamy i mowic ze natychmist musze wziac psa!!!!!!
Ale i tak dobrze ze znalaz miluski domek!!!!!

A co tam u Irokeza ( jesli nadal sie tak nazywa? :-? )????