Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc Zara znalazła od wczoraj tymczasowe schronienie u przesympatycznej Ani. Zara praktycznie od razu zaklimatyzowała się a i co najważniejsze z Anią ma dobry kontakt no i z Sabinką (malutka słodka sunia Ani) dogadują się świetnie.
Z tego co mówiła Ania Zara nie okazywała specjalnie za mną tęsknoty:evil_lol:

Oczywiście Zara pierwszą noc przespała w łóżku:eviltong: ...jak by inaczej.
Pojawił się znów problem z niesiusianiem, ale to pewnie objaw stresu.

Jestem bardzo wdzięczna Ani, że zgodziła się przyjąć Zarunię...ale oczywiście Zara to wszystko zawdzięcza monia3a :loveu:

Guest monia3a
Posted

Oj tam zaraz tam zawdzięcza, jakby Ania się nie zgodziła to byłoby kiepsko z DT.

Zara ma jednego obserwatora na allegro :roll:

Posted

1 lipca (środa) obchodzimy światowy dzień psa z tej okazji zapraszam wszystkich którzy chcieli by poznać osobiście Zarę oraz inne pieski szukając domu do galerii Alfa do sklepu Kakadu w godz.10:00 - 18:00 -
Zara będzie tam ok 16. Bursztynek tez się wybiera;)

Zapraszamy

Posted

To u mnie zamieszkała Zarunia :lol:. Jest cudowną, kochaniutką sunieczką. Tak jak lubię, typowy kanapowiec i pościelowiec :eviltong:. Śpi oczywiście ze mną i moją Sabinką, z którą świetnie się świetnie dogaduje. W tej chwili sobie się bawią, uprawiając psie zapasy :diabloti:.

Co prawda był jeden problem, gdyż Zarcia dopiero godzinę temu się załatwiła. Mimo, że normalnie jadła i piła, nie było siku ani koopy. Wychodziłam z nią na smyczy mimo, że mnieszkam w domku z ogródkiem. Dopiero ok 20 postanowiłam puścić ją luzem i się udało :multi::multi:. Jak zaczęła siusiać to końca nie było, chyba z 5 minut sikała. Dziwię się, jak jej pęcherza nie rozerwało. Po sikaniu była ogromna koopa. Normalnie kamień z serca, bo myślałam, że już się nie załatwi, a ona po prostu potrzebowała wolności sama znaleźć sobie miejsce na załatwienie się.

Jestem zakochana w Zarci i jest to miłość od pierwszego wejrzenia :loveu:. Mam nadzieję, że to miłość odwzajemniona.

Martwi mnie też, że Zarunia ma momentami takie smutaśne spojrzenie, że aż serducho się kraje. Mam nadzieję, że z czasem uwierzy jednak w człowieka.

Pozdrowienia dla wszystkich od Zary :loveu::loveu::loveu:.

Posted

[quote name='anna0211']a ona po prostu potrzebowała wolności sama znaleźć sobie miejsce na załatwienie się.[/quote]

Moja sunia też się załatwia dopiero jak ją ze smyczy puszczę;) Przez to mój tata nie może z nią na spacerki chodzić, bo sunia nie wraca do niego :evil_lol:

[quote name='anna0211']Martwi mnie też, że Zarunia ma momentami takie smutaśne spojrzenie, że aż serducho się kraje.[/quote]

Może ona chce żebyś ją miziała :lol: Moja sunia też tak robi, aż mi się serce kraje a ona tak wymusza głaskanie :evil_lol:

Ucałować proszę Zarunię ;)

Posted

Aniu miłość jest z pewnością to odwzajemniona
Zara pięknie okazuje miłość miałam okazje sie o tym przekonać:loveu:
I jestem pewna , że bardzo pokocha swego nowego właściciela na dobre i złe.

Co za szczeście, że Zara nie boi sie burzy:cool3: bo inaczej....:evil_lol:

Posted

asika5 napisał(a):
Co za szczeście, że Zara nie boi sie burzy:cool3: bo inaczej....:evil_lol:

Szkoda, że ja takiego szczęścia nie mam, bo wczoraj siedziałam całe popołudnie pod stołem i uspokajałam swoją sunię... Wszystko mnie boli teraz :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Co tam u Zaruni ?? Martwa cisza zaległa :evil_lol:

Posted

Zarcia ogólnie ma się dobrze. Czuje się u mnie jak pani na włościach i jest bardzo niegościnna. Wczoraj była u mnie koleżanka z Kamą to Zara warczała na nią, gdy Zarkę zbeształam za to, to rozłożyła się w fotelu i chociaż pokazywała kły już nie warcząc.

Tak w ogóle to kochana z niej psinka, tak bardzo się cieszy gdy wracam do domu, nawet jeżeli jest to tylko wyjście do pobliskiego sklepu. Straszna też z niej pieszczocha, na dobranoc musi mieć wydrapany brzuszek, chociaż w te upały to moje dziewczyny spać przenoszą się na kołderkę, którą rozłożyłam obok łóżka.

Jest tylko problem zdrowotny :placz:. Zarunia ma robaki, które żyją w błonie śluzowej żołądka (zapomniałam jak się nazywają ). Jutro Iwonka przywiezie tableteczki i zaczniemy kurację coby dziewczynka była zdrowa.

Pozdrowienia od Zaruni dla wszystkich cioteczek :loveu:.

Posted

Zarunia to fantastyczna sunia:loveu::lol:.Jak ona się cieszy na mój widok, jak brzuchol wywala do miziania i łapką zachęca do nieprzerwanego głaskania.Pieszczoch z niej wielki! Jak Ania się odwraca i idzie do domku, to Zara natychmiast leci za nią.Z sunią Ani w doskonałej harmonii/ przynajmniej na zewnątrz:evil_lol:/. Kochana psinka a nie może znaleźć domku stałego....Gdzie on jest??????
Zarcię gryzł tęgoryjec, ale leczenie wdrożone.Ania to załatwi.

• 2 weeks later...
Posted

Asika5 dzwoniła do Pani, która była "zdecydowana" na Zarę, ale Pani nie miała czasu z nią rozmawiać i była zdziwiona,że asika5 do niej dzwoni i skąd ma jej telefon....Nie wiemy o co chodzi...ale na pewno nie o ...psa:shake:.

Guest monia3a
Posted

Znajdziemy lepszy :)

Dziś była Pani zainteresowana Kamą u Ani i z charakteru bardzo spodobała jej się Zarcia ale jest niestety za duża, Ania proponowała.