asika5 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Dostałam wiadomość, że w lesie jest suka ze szczeniakami ...SZOK!!!! Las przy ruchliwej szosie, wokół tylko łąki i las. Jadę tam rowerem z dusza na ramieniu co zastanę i patrze a tu przy drodze w środku lasu w krzakach siedzą schowane sunia i 3 szczeniaki, hmm chciałoby się wierzyć że to "tutejsze" z pobliskich domów. Ale niestety po zachowaniu już widać, że ,,przyjezdne''. Pewnie jeszcze przed paroma dniami miała dom, miała swojego pana... Pocieszające, że jeszcze ich nie przywiązał gdzieś w środku lasu gdzie nikt nie chodzi. Sunia popatrzyła na mnie jak na wybawicielkę, sunia podeszła do mnie ale niestety szczeniaki trzymały się na dystans obszczekując mnie i warcząc. Wyłożyłam jedzenie nalałam wody, przytuliłam sunie powyciągałam jej kleszcze i pojechałam ... zastanawiać się co robić???? Powiadomiłam cioteczki i tak już codziennie jeżdziłyśmy na zmiany do lasu karmić pieski. Trwało to kilka dni zanim postanowiłyśmy połapać szczeniaki. A nie było to łatwe, gdyż dwa były bardzo nieufne i trzeba było je usypiać, żeby do nich się zbliżyć. A po podaniu tabletek trzeba było śledzić każdy ruch psów, żeby nie rozproszyły się o lesie.Dodam, że tabletki nie zawsze działały - to chyba przez stres jaki przeżyły. Kilka dni i wieczorów spędzonych w lesie przyniosły skutki szczeniaczki połapałyśmy. Niestety z braku możliwości szczeniaczki zostały oddane do schroniska. Widoku ich smutnych oczu błagających i patrzących głęboko, nie zapomnę długo......... Zara – tak ją nazwałyśmy Jest średniej wielkości w kłębie ok 50 cm, wagowo ok. 15 kg (ale sie odkarmi) Ma ok. 1,5 - 2 lat, jest wysterylizowana Niesamowicie radosna ( chociaż ma jeszcze smutek w oczach), czuła i bardzo opiekuńcza ( będąc młodą mamą poradziła sobie i w lesie z dziećmi) z wyjątkowo przyjacielskim usposobieniem do ludzi i innych zwierząt, uwielbia się przytulać i zachowuje się jakby nigdy nie miała dość czułości. W domu jest bardzo grzeczna, spokojna, nie szczeka, nie wyje, zachowuje czystość, lubi wylegiwać się na kanapie. Zara jest idealną kandydatką dla rodziny (lubi dzieci) lub dla osoby samotnej, bardzo chętnie do domku z ogrodem. w załączeniu zdjęcia Zary Zara bardzo pilnie prosi o odpowiedzialny dom! Więc jeżeli poruszyła cię historia Zary i jej dzieci i chciałabyś/byś im pomóc odezwij się!!! POMOGE W TRANSPORCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kontakt: 606965443 asika5@o2.pl w lesie w dniu znalezienia Zara teraz Quote
asika5 Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 banerek, banerek pomóżcie ja niestety nie potrafię jeszcze Quote
zachary Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Dzięki asika5 za wątek ocalonej od głodu i kleszczy, a więc od śmierci, psiej rodzince.Zara jest cudownym kanapowcem, szalenie spragnionym kontaktu z człowiekiem.Nie przestaje prosić o głaski i przytulanie.Kochana psinka. Quote
kamilawa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Niedługo porobię jakieś ogłoszenie, jeśli jeszcze nie mają. Super psiaki... Quote
Guest monia3a Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 asika5 napisz w tytule prośbę o banerek. Quote
kamilawa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 No to prośba wysłana :loveu: Teraz czekamy... ;) Miłego wieczoru :loveu: Quote
asika5 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 kamilawa tobie również miłego wieczorku;) Quote
asika5 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 A wylegiwanie mniej więcej tak wygląda;) Quote
zachary Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Uwielbiam to zdjęcie! :lol: A jak wspomnę sobie tę przerażoną sunię biegnącą z nadzieją w oczach do mojego samochodu, tam w lesie... samą w te chłodne, mokre, burzliwe dni... z trzema szczeniakami...:shake::-( Quote
kamilawa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 No i banerek będzie ! :multi: Selenga, od razu wielkie dzięki :loveu::loveu::loveu: Quote
Selenga Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 banerki dla suni i chłopaczków, podlinkowane: Quote
asika5 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Selenga jakie śliczne:loveu: już wstawiam Quote
Marlenuś91 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Wstawię banerek w podpis. Tylko tyle mogę pomóc Quote
kamilawa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 A ja postaram się jutro porobić jakieś ogłoszenia dla całej rodzinki, dziś juz próbowałam, ale strasznie Net mi zamula... :shake: Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku. ;) Quote
zachary Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 O rety!!! Asika5 dostała 48 godzin na znalezienie nowego domu tymczasowego dla Zary!!!!.W obecnym dt wynikły jakieś rodzinne komplikacje i absolutnie sunię trzeba zabrać...A niech to wszystko....Przecież dt w naszym Białymstoku przepełnione...Wszystkie telefony wykonane w sprawie poszukiwania dt dla suni -bez efektu...:shake:Zara, co my z tobą poczniemy??? Zaczęłaś się cieszyć człowiekiem i życiem...A teraz co i gdzie?:placz: Quote
kamilawa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Podniosę koniecznie ! Boziu, nie wiem co robić :oops: Może... zmienić trochę tytuł? Że pilnie dt, bo pewnie w innym razie... schron. Nienawidzę takich sytuacji... :angryy: Quote
Recommended Posts