Eustachy Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 http://1.1.1.5/bmi/img22.imageshack.us/img22/7857/7103433.jpg Ooo To Ja :evil_lol: widać głowę, załapałam się :cool3: http://1.1.1.2/bmi/img27.imageshack.us/img27/8055/7103456.jpg śliczne zdjęcie Quote
Equus Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 I ostatnie dwa z BIG: Stawka pudli: No i oczywiście nie mogę się powstrzymać:oops:, zeby nie wstawić zbliżenia Diksicy z BIG:multi: To tyle. Z góry przepraszam za tendencyjność fotorelacji;) Quote
EFMAN Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Dziękuje za fotorelacje! Wszystkie pudle przepiękne,a Dicksy,no poprostu słów brak. Gratulacje dla właścicieli i ich piesków:multi: Quote
Gośka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Equus napisał(a): A tu się czarny załapał: http://img5.imageshack.us/img5/8954/7103466.jpg A czarny to moja Mafia;) Quote
Cheritka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Mam tylko kilka zdjęć przed sędziowaniem, bo potem siadła nam bateria :angryy: Nasz Weteran dzielnie znosi anomalie pogodowe Tabaluga i Cheri i na komende - ogonki na dół Quote
Śnieżynka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Takie duże Czarne prezentowane przez chłopaka to Bella Batilda Nontiscordardime :) Quote
Sonya-Nero Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Gratulacje :klacz: dla wszystkich którym się poszczęściło i znaleźli uznanie w oczach tak wymagajacej sędziny :) Szczególne gratulacje dla naszej córeczki Tani :loveu: czyli Time Of Love Lindeza, która skończyła na tej wystawie championa Polski :multi: A może ktoś wpisać pełne wyniki toyów? Nierozumiem :roll:, to sędzina nie uznawała czerwonego koloru u pudli? Quote
Olle Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Wielkie gratulacje dla wszystkich pudelków, nawet dla tych, które w oczach sędziny dostały niższe oceny, ale tak to jest na wystawach. W jednym dniu jest ocena bardzo dobra a na drugi dzień doskonała. Szczególnie gratuluję Diksi i jej właścicielce za wytrwałość, która teraz przynosi owoce. Tą maleńką Diksunię przecież ja pierwsza miałam na rękach przy porodzie. Gratuluję również bliźniaczej siostrze mojej Elissy czyli Emce (toy pudel biały). Moi kochani, nie zrażajcie się po tej wystawie do innych wystaw. Przecież to oprócz rywalizacji, jest wspaniała zabawa a przede wszystkim spotkanie towarzyskie. Quote
Gośka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Mam kilka fotek z wystawy, dosłownie kilka, wstawię może w czwartek. Dla mnie wystawa przeszła jak we śnie. Szczerze mówiąc niewiele z niej pamiętam. Mafia podobała się sędzinie, wychwaliła ją, ale cóż 3 m-ce po szczeniakach brakuje nam tu i ówdzie włosa. Quote
Eustachy Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Sonya-Nero napisał(a): A może ktoś wpisać pełne wyniki toyów? Nierozumiem :roll:, to sędzina nie uznawała czerwonego koloru u pudli? Chodziło o niezgodność koloru psa z papierami czyli ze red to nie apricot ;) Olle napisał(a): Moi kochani, nie zrażajcie się po tej wystawie do innych wystaw. Przecież to oprócz rywalizacji, jest wspaniała zabawa a przede wszystkim spotkanie towarzyskie. Dokładnie, święte słowa! Quote
Sonya-Nero Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Acha ;) No tak ;) A czy ktoś, po zmianie wzorca i uznaniu czerwonego koloru zrobił w Polsce przekwalifikowanie dorosłego psa z tytułami i hodowlanką? Quote
Eustachy Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Sonya-Nero napisał(a):Acha ;) No tak ;) A czy ktoś, po zmianie wzorca i uznaniu czerwonego koloru zrobił w Polsce przekwalifikowanie dorosłego psa z tytułami i hodowlanką? Właśnie, czy formalnie jest w ogóle taka możliwość? Quote
Equus Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Olle napisał(a):Szczególnie gratuluję Diksi i jej właścicielce za wytrwałość, która teraz przynosi owoce. Tą maleńką Diksunię przecież ja pierwsza miałam na rękach przy porodzie. Dziękuję Pani Krystyno:oops: Ma Pani oko do szczeniaków!!! Żebym jeszcze ja miała tyle wytrwałości do chodzenia na wystawy co do treningów Diksuni (i Larysy), to może byłym wiedziała co się dzieje na ringu, gdzie i jak stać i co oznaczają te wszystkie skróty, a tak to pytałam wszystkich na lewo i prawo;) Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze to była nasza 4 wystawa w życiu, choć jak mi słusznie ktos powiedział to się powinnam wcześniej nieco dokształcić teoretycznie:evil_lol: Eustachy napisał(a):Właśnie, czy formalnie jest w ogóle taka możliwość? Też mnie to ciekawi bardzo! Quote
aneta Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Formalnie była taka możliwość ale .... wiązało sie to z utratą wszystkich ocen i tytułów :shake: Teraz wg. regulaminu wolno ale przed 1-szą wystawą co jest też bezsensem bo ostateczny wzrost pies osiąga w wieku około 12 msc a wręcz rozbudowa sięga nawet 24 msc i trudno przewidzieć czy dany pies będzie miał 27,5 czy 28,5 :shake: Quote
Eustachy Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 aneta napisał(a):Formalnie była taka możliwość ale .... wiązało sie to z utratą wszystkich ocen i tytułów :shake: Teraz wg. regulaminu wolno ale przed 1-szą wystawą co jest też bezsensem bo ostateczny wzrost pies osiąga w wieku około 12 msc a wręcz rozbudowa sięga nawet 24 msc i trudno przewidzieć czy dany pies będzie miał 27,5 czy 28,5 :shake: Wzrost tak , ale kolor , szczególnie u redów widać już wcześnie. Czyli wg. regulaminu kolor też można zmienić ale przed 1-szą wystawą? Quote
aneta Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Przepis mówi o "przekwalifikowaniu" Z redami też jest ciężo, znam kilka pudli które za młodu były b.ciemne a teraz w wieku 5 lat nie odbiegają w kolorycie od konkurencji morelowej z urodzenia :roll: Quote
Eustachy Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 aneta napisał(a):Przepis mówi o "przekwalifikowaniu" Z redami też jest ciężo, znam kilka pudli które za młodu były b.ciemne a teraz w wieku 5 lat nie odbiegają w kolorycie od konkurencji morelowej z urodzenia :roll: No tak , rzadko redy czy brązy zachowują swój kolor. Przykład brązowy standard na pudlówce - autentycznie myślałam , że to srebro. Quote
Sonya-Nero Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Eustachy napisał(a):Właśnie, czy formalnie jest w ogóle taka możliwość? W momencie zmiany wzorca pudla napewno musiała być taka możliwość, bo przecież ZKwP jest członkiem FCI i obowiązują go przepisy FCI i jestem właśnie ciekawa, czy ktoś z tej możliwości skorzystał, czy wszyscy przespali ;) Niestety opublikowane przepisy dotyczą w zasadzie tylko młodych psów, jeszcze nie wystawianych. A tak na marginesie czytając te przepisy mam wrażenie, że pisała je osoba, która nie zna realiów hodowli psów / pudli ... :roll::roll::roll: i nie lubi rasy pudel ;):evil_lol: Kolor "red" okazał się niezłym zgryzem ;) dla hodowców, ze względu na skalę odcieni, z tendencją do rozjaśniania się oraz jak zwykle z odcieniami z pogranicza nasycony aprikot - jasny red :roll:;) Quote
Gośka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Prawie po miesiącu, ale obiecanych kilka fotek Suczka miniaturowa zwycięzca BOB Suczka toy zwycięzca BOB Quote
Recommended Posts