Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doberman zostal znaleziony prawie rok temu przed jednym ze sklepow spozywczych w Gliwicach. Lezal bardzo grzecznie na nikogo nie zwracal uwagi i nie wstawal. Zostal przewieziony do Gliwickiego schroniska. Okazalo sie ze tylne lapki sa chore i Dodzio nie potrafil na nich wstawac.
Pracownicy schroniska codziennie masowali mu te lapki jego stan bardzo sie poprawil juz ladnie sie porusza ale to jeszcze nie to.
Psiak potrzebuje swojego czlowieka ktory zadba o niego.
Jest bardzo lagodny dla ludzi i zwierzat.

Posted

Piękny psiak!!

Widze Agnieszko, ze i psiaki z naszego schronu zaczynają pojawiac sie na dogomanii;)

mogę zrobic ogłoszenia jak będzie wiadomo cos więcej o psiaku;)

Posted

buuuu to niedobrze,to często sie zdarza u dobermanow w pozniejszych latach i w zasadzie mozna tylko łagodzić dolegliwosci, żeby standard życia był jak najlepszy

przechodzilam to z moją poprzednią dobermanką i sądzę,ze trzeba szukac domu bez schodow,moja ostatni rok zycia spędzila na parterze domu bo nie była w stanie wejsc po stopniach

ale nie poddamy się, prawda?i znajdziemy chłopakowi domek najlepszy z mozliwych

Posted

Bylo jedne zainteresowanie Dodziem. Mlodzi ludzie przez telefon wszystko super powiedzieli ze nie przeszkadza im ze ma chore lapki. Przyjechali zobaczyli pomarudzili i pojechali a Dodzio zostal.
Jest cudnym psiakiem takim przytulasnikiem jak wyprowadzalam go na spacer to myslalam ze ta jego dupcia wyskoczy mu ze stawow tak machal ogonkiem.

• 2 weeks later...
Posted

Bylam u naszego chlopaka .Poszlismy na spacerek ale Dodzio woli lezec w trawce w cieniu pod krzaczkiem i jest wtedy przeogromnie szczesliwy. Troszeczke ropieja mu oczka przekazalam to w schronisku i bedzie mial je zakropione.

Posted

dzodzo napisał(a):
zauwazylas czy on zawsze tak sie układa na boku?kładzie sie czasem w pozycji "waruj" czy nigdy?

Z moich obserwacji zawsze uklada sie na bok. Tylne lapki sa slabe jak chodzi to dupcia mu ucieka raz na prawo raz na lewo ale jest przekochany. Cudowny psiak:loveu:

Posted

Bylam dzisiaj z chlopakiem na spacerku. Troszke pochodzilismy troche polezelismy w trawce w cieniu. Dodzio jest na pierwszym wybiegu i widzi kto przyjezdza do schroniska. Jak tylko podeszlam juz nawolywal mnie radosnym szczekaniem.:loveu:

Posted

Klementynkaa napisał(a):
my na potrzeby nadziei dobermana nazwałysmy go DODZIO :) i nie wiem czy nie ma juz wystawionego nadziejowego allegro, sprawdze i jesli nie ma to wystawię, ok?

ok to w takim razie ja nie robię tylko jakbyś mogła to podeślij link allegro tu na watek;)

Posted

dzodzo napisał(a):
kładzie sie czasem w pozycji "waruj" czy nigdy?

Kładzie się ... jak się mu wyda komendę :lol: Dobuś trafił do schroniska z pięknie opanowanymi "siad", "waruj" i "daj głos". Na spacerkach nie tylko leży jak to widać na zdjęciach, ale także maszeruje ciągnąc za sobą ciotki wolontariuszki (widać, że mu ciężko, ale to uparte chłopisko ;)).

Ps: Tak informacyjnie. Zdarza mi się odwiedzać Gliwickie schronisko i w miarę możliwości postaram się wtrącać swoje trzy grosze o tamtejszych psach.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
my na potrzeby nadziei dobermana nazwałysmy go DODZIO :) i nie wiem czy nie ma juz wystawionego nadziejowego allegro, sprawdze i jesli nie ma to wystawię, ok?

i co z tym linkiem do allegro?:cool3: