ab-agnieszka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Doberman zostal znaleziony prawie rok temu przed jednym ze sklepow spozywczych w Gliwicach. Lezal bardzo grzecznie na nikogo nie zwracal uwagi i nie wstawal. Zostal przewieziony do Gliwickiego schroniska. Okazalo sie ze tylne lapki sa chore i Dodzio nie potrafil na nich wstawac. Pracownicy schroniska codziennie masowali mu te lapki jego stan bardzo sie poprawil juz ladnie sie porusza ale to jeszcze nie to. Psiak potrzebuje swojego czlowieka ktory zadba o niego. Jest bardzo lagodny dla ludzi i zwierzat. Quote
dzodzo Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 przepiękny!!! dwa zasadnicze pytania: -jak został oceniony wiek psa -jaka jest diagnoza weta?to uraz czy choroba? Quote
Brysio Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Piękny psiak!! Widze Agnieszko, ze i psiaki z naszego schronu zaczynają pojawiac sie na dogomanii;) mogę zrobic ogłoszenia jak będzie wiadomo cos więcej o psiaku;) Quote
ab-agnieszka Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Wiek okolo 6-8 lat Jest to choroba kregoslupa ucisk na nerw Quote
dzodzo Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 buuuu to niedobrze,to często sie zdarza u dobermanow w pozniejszych latach i w zasadzie mozna tylko łagodzić dolegliwosci, żeby standard życia był jak najlepszy przechodzilam to z moją poprzednią dobermanką i sądzę,ze trzeba szukac domu bez schodow,moja ostatni rok zycia spędzila na parterze domu bo nie była w stanie wejsc po stopniach ale nie poddamy się, prawda?i znajdziemy chłopakowi domek najlepszy z mozliwych Quote
ab-agnieszka Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Bylo jedne zainteresowanie Dodziem. Mlodzi ludzie przez telefon wszystko super powiedzieli ze nie przeszkadza im ze ma chore lapki. Przyjechali zobaczyli pomarudzili i pojechali a Dodzio zostal. Jest cudnym psiakiem takim przytulasnikiem jak wyprowadzalam go na spacer to myslalam ze ta jego dupcia wyskoczy mu ze stawow tak machal ogonkiem. Quote
Klementynkaa Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 śliczny, mam nadzieje, że mój net będzie łaskawszy niz przez ostatnie dni i pozwoli mi go wysłąc na stronę... Quote
dzodzo Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 cichutko tu.... a dobus chciałby miec dom na emeryturze i ciepłe posłanko:placz: Quote
Klementynkaa Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 wrzucam DODZIA na adopcyjną dobermanów, co u niego słychać??? na kogo kontakt??? Quote
ab-agnieszka Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Dziekuje. Kontakt na mnie [EMAIL="bmwaga77@interia.pl"]bmwaga77@interia.pl[/EMAIL] nr tel 888677433. Jutro bede w schronisku to napisze jak sie psinka ma. Quote
ab-agnieszka Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Bylam u naszego chlopaka .Poszlismy na spacerek ale Dodzio woli lezec w trawce w cieniu pod krzaczkiem i jest wtedy przeogromnie szczesliwy. Troszeczke ropieja mu oczka przekazalam to w schronisku i bedzie mial je zakropione. Quote
dzodzo Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 zauwazylas czy on zawsze tak sie układa na boku?kładzie sie czasem w pozycji "waruj" czy nigdy? Quote
ab-agnieszka Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 dzodzo napisał(a):zauwazylas czy on zawsze tak sie układa na boku?kładzie sie czasem w pozycji "waruj" czy nigdy? Z moich obserwacji zawsze uklada sie na bok. Tylne lapki sa slabe jak chodzi to dupcia mu ucieka raz na prawo raz na lewo ale jest przekochany. Cudowny psiak:loveu: Quote
ab-agnieszka Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Bylam dzisiaj z chlopakiem na spacerku. Troszke pochodzilismy troche polezelismy w trawce w cieniu. Dodzio jest na pierwszym wybiegu i widzi kto przyjezdza do schroniska. Jak tylko podeszlam juz nawolywal mnie radosnym szczekaniem.:loveu: Quote
agaga21 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 czy ktoś mógłby napisać ładny tekst do allegro dla dobeczka?(przydało by mu się jakieś imię) Quote
Klementynkaa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 my na potrzeby nadziei dobermana nazwałysmy go DODZIO :) i nie wiem czy nie ma juz wystawionego nadziejowego allegro, sprawdze i jesli nie ma to wystawię, ok? Quote
agaga21 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Klementynkaa napisał(a):my na potrzeby nadziei dobermana nazwałysmy go DODZIO :) i nie wiem czy nie ma juz wystawionego nadziejowego allegro, sprawdze i jesli nie ma to wystawię, ok? ok to w takim razie ja nie robię tylko jakbyś mogła to podeślij link allegro tu na watek;) Quote
akile Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 dzodzo napisał(a):kładzie sie czasem w pozycji "waruj" czy nigdy? Kładzie się ... jak się mu wyda komendę :lol: Dobuś trafił do schroniska z pięknie opanowanymi "siad", "waruj" i "daj głos". Na spacerkach nie tylko leży jak to widać na zdjęciach, ale także maszeruje ciągnąc za sobą ciotki wolontariuszki (widać, że mu ciężko, ale to uparte chłopisko ;)). Ps: Tak informacyjnie. Zdarza mi się odwiedzać Gliwickie schronisko i w miarę możliwości postaram się wtrącać swoje trzy grosze o tamtejszych psach. Quote
agaga21 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Klementynkaa napisał(a):my na potrzeby nadziei dobermana nazwałysmy go DODZIO :) i nie wiem czy nie ma juz wystawionego nadziejowego allegro, sprawdze i jesli nie ma to wystawię, ok? i co z tym linkiem do allegro?:cool3: Quote
Recommended Posts