Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilix4 napisał(a):
Nie no prawdziwy elegant.Nawet z piłka w pyszczki może latać po wystawowoy ringu:loveu:

Zobaczysz sama, w ruchu jest fajniutki. Jak oczywiście nie ma świńskiego południa i nie kica :cool3: Bo czasem właśnie kica i nie da rady wytłumaczyć, żeby nie kicał.

Posted

Equus napisał(a):
Śliczny jest:loveu:

A myślisz, że u nas ktoś Cię o to bedzie pytał?;)

Ale my nie zamierzamy się do naszych krajowych ograniczać.... Czas świat pokazać młodemu :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Bura napisał(a):
Moje nadgarstki ok, nie stwierdzam żadnych problemów, może to ta moja szczotka z CC właśnie oszczędzająca nadgarstki.

a co to masz za cudną szczotkę? przedwczoraj musiałam wyczesać mego pudla po miesięcznych leśno-wodnych harcach - łatwe to nie było a moja pudlówka się nie sprawdza już:angryy:

Posted

GPooLCLD napisał(a):
a co to masz za cudną szczotkę? przedwczoraj musiałam wyczesać mego pudla po miesięcznych leśno-wodnych harcach - łatwe to nie było a moja pudlówka się nie sprawdza już:angryy:

Ja mam T brush z Christensena, jest bosssska... Polecona przez babcię Ellenę :) Właścicielkę kanadyjskiego tatusia Igorka :)

Posted

Cheritka napisał(a):
Piękny debiut,
szkoda, że nie widzieliśmy.
Może następnym razem zrobimy Wam zdjęcia ;)

Jeśli wybieracie się do Rzeszowa, to Igor będzie pokazywany. Niestety nie przeze mnie, bo jabędę daleko za morzami... Strasznie mi szkoda, ale cóż, tak bywa!!

Posted

Cheritka napisał(a):
O kurcze , to komu zostawisz pielęgnację takiego psa ?

Spoko, moja wetka razem ze mną go kapie, suszy, podstrzyga... ona wie w czym rzecz :)

Posted

Ale mówisz, że wyjeźdzasz, to kto się wtedy zajmie psem ???

Ja nigdy nie zostawiłam psów,
bo mi się zdawało, że jak wrócę to już nie będą wystawowe ;(

Posted

[quote name='Cheritka']Ale mówisz, że wyjeźdzasz, to kto się wtedy zajmie psem ???

Ja nigdy nie zostawiłam psów,
bo mi się zdawało, że jak wrócę to już nie będą wystawowe ;(

Nie będzie mnie około 10 dni, więc nic mu się wtedy nie stanie. Madzia wie co robi. Jest groomerem, od niej pożyczałam nożyczki, chodziliśmy się tam kapać i podstrzygać dotąd, ale teraz już mam własne nożyczki więc będę już w domku robić. Ja Igora czeszę raz w tygodniu, przed wystawą go ostrzygę, więc Madzia go tylko wykąpie i przeczesze tylko przed wyjściem na ring. Będzie dobrze. Ona ma czarne ruskie, więc strzyc go nie pozwolę, bo z niego czarnucha zrobi, ale wykąpać, wysuszyć blasterem i przeczesać pudlówką - sobie poradzi. Ewentualnie podstrzyże wystające końcówki, to tylko klasa młodzieży, Igor to dzidzia jeszcze, więc a nuż może wygra Cajca słowackiego w Presovie, bo po Rzeszowie sobie nic nie wyobrażam, przy tej sędzinie, nie szkoda mi, nawet jeśli by przewalił groomingiem. A z poprzednich działań wiem, że Madzia już umie zrobić pudelina, a on ją ubóstwia. O proszę:

Shot with Canon PowerShot A510 at 2009-11-22

A tu rezultaty naszych podstrzygań

Shot with Canon PowerShot A510 at 2009-11-22

Posted

E tam 10 dni to nie tragedia,
to nawet lepiej dla psa jak na jakieś kilka dni sie go zostawi, bo potem psychikę ma lepszą.
Myślałam o miesiącu może 2 miesiącach.
A tak to nie ma sprawy.
Dobrze mieć kogos takiego kto Ci pomoże i wyczesze, ja nie miałam, bo córka zawsze jeździła z nami.
Teraz jak się usamodzielniła to może i Ona zajmie się moim pudliszonkiem.

Kochaj Madzie bo warto ;)))

Posted

Cheritka napisał(a):
Kochaj Madzie bo warto ;)))

Wiem o tym. od dodajże 7 czy 10 lat zajmuje się moimi psami... Ona dziesiątki razy ratowała moją Ajke a w końcu to właśnie ona ją uśpiła... i nie wyobrażam sobie, aby ktoś inny to zrobił. A Igor, tak jak Ariadna ma do niej calkowite zaufanie. Mam nadzieje, ze da sie jej tez wystawic...

Posted

Bura napisał(a):
Wiem o tym. od dodajże 7 czy 10 lat zajmuje się moimi psami... Ona dziesiątki razy ratowała moją Ajke a w końcu to właśnie ona ją uśpiła... i nie wyobrażam sobie, aby ktoś inny to zrobił. A Igor, tak jak Ariadna ma do niej calkowite zaufanie. Mam nadzieje, ze da sie jej tez wystawic...

Weta mam zaufanego,
ale nie strzyże
ani nie wystawia, bo nie ma czasu.
Też Ci zadroszcze takiej bratniej duszy ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...