Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biała jest już zupełnie zdrowa, nie dolegają jej łapki, chętnie chodzi na spacery i uczestniczy w wycieczkach rowerowych z resztą ekipy.
Niestety, jest agresywna wobec obcych psów - z marszu rusza do ataku. Szykuje się nawet, jak trafi na ślady obcego psa. Angelika panuje nad tym, na szczęście, ale musi baaardzo uważać.

• 1 month later...
  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

nie wiem czemu oczy mi się pocą. Jak sobie przypomnę jej strach gdy czołgałyśmy się za nią pod przyczepą, jak ją w koc zaplątałam żeby mnie nie zjadła, jak siedziała przestraszona w budzie, jak pierwszy raz się przytuliła i z jakim pytaniem w oczach odjechała ode mnie - to ...kap kap kap.
Moja kochana Biała tyle lat musiała walczyć o przetrwanie wśród ciołów, którzy zabijali jej dzieci ...ach

Posted

no tak, zchwycać sie można ale tęsknota pozostaje. Biała była moim ulubionym psem , i nie tylko moim. Mądra, dostojna zrównoważona go granic - wręcz ideał.
Chyba dziś odszukam telefonu do pani, która mi zgłosiła Białą. Podeślę jej te filmiki. Niech zobaczy, że w końcu historii mimo, że właściwie chciała się Białej pozbyć ze swojego terenu, przyczyniła pośrednio się do tego, że Biała ma taki cudowny dom.

• 2 months later...
Posted

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/290/0b758f7dc76dfd02med.jpg[/IMG][/URL]

[url]http://www.youtube.com/watch?v=7YQbTaOOwiQ[/url]

Posted

Nikt nie pyta i nie ogląda filmiku? Nowa pani Białej fatalnie złamała nogę, na łozu boleści towarzysza jej, jak zwykle ONI:)
Na filmiku widać, jak Angelika radzi sobie z kulami.
Juz jeździ na rowerze, zamiast na wózku inwalidzkim, psy są podobno rozczarowane, bo teraz muszą pokonywać kilometry, a z wózeczkiem kwitło lenistwo;-)

• 7 months later...
  • 6 months later...
Posted

Info od Białej.
Wszystkim psom Angeliki powodzi się bardzo dobrze:)
Po wypadku z nogą Angelika nie wraca już do pracy zawodowej, więc może im poświęcić dużo czasu, co też robi. Nie może wiele spacerować, ale za to jeździ rowerem, a psy jej towarzyszą, a ich samopoczucie jest widoczne na zdjęciach. Oprócz znanej nam czwórki, Angelika ma obecnie 3 inne psy (Branca, Bodo i Nelly) na DT - całe towarzystwo jest dobrze zintegrowane. Czarna labradorka, to siostra labki Dorki - jest chora i Angelika się nią opiekuje.