Dzidtka_Gl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='Armani_Michell']Wyjście jest jedno. wstąpić także do PKPR-u, należeć wówczas do II organizacji i po kłopocie. Oczywiście nie wiem czy tak można ? wałkowane jest to po raz milionowy... nie można Quote
Azawakh Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Nie można bo ZkwP ma debilny kaprys rodem z PRL i PZPR, że oni są tylko jedyni i słuszni i albo jest się z nimi albo przeciw nim. Zerowa demokracja i zerowy przejaw pluralizmu. Najważniejsza jest lojalność i już. Quote
panbazyl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 a wyjaśnijcie mi taką sprawę, na stronach PKPRu jest logo FCI (mam nadzieję, ze to było to logo....). Co to znaczy? że jest w FCI? Quote
bajadera Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 To jest F.C.I. Całkiem inna organizacja. Trzy kropki, a taka różnica ..... Quote
panbazyl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Acha!!!!! Teraz rozumiem. Bo ta co ja ją znam kropek nie ma. Jak to mawiają - pies w szczegółach pogrzebany. Quote
Armani_Michell Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Wydaje mi się że piszecie bzdury bowiem w regulaminie PKKR jest napisane: Regulamin Hodowli Psów Rasowych 2009 § 12 Reproduktor 5 Pies zarejestrowany w innej organizacji kynologicznej jest traktowany jako reproduktor, jeśli posiada uprawnienie reproduktora tejże organizacji. 6. Jako reproduktor może być użyty pies zarejestrowany w innej organizacji, pod warunkiem spełnienia wymagań §12 p.2., przy czym przegląd hodowlany takiego psa jest wałny tylko rok i podlega innym opłatom. A oto punk 2: 2. Reproduktorem jest pies, który: a/ został zakwalifikowany do hodowli na przeglądzie hodowlanym (min.27 pkt) lub uzyskał co najmniej ocenę bardzo dobrą w klasie pośredniej, otwartej lub pracującej na minimum jednej wystawie organizowanej przez Klub; b/ został przebadany w kierunku dysplazji stawów biodrowych – wynik A lub B (dotyczy to wyłącznie ras z listy zamieszczonej w zał.10 do Regulaminu Hodowli). Więc wniosek nasuwa się sam: Mogę być także członkiem PKKR - jednakże musze spełnić warunki § 12. Pozdrawiam Quote
Dzidtka_Gl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 radze przeczytać regulamin ZKwP a później pisać, że ktoś pisze bzdury Quote
Armani_Michell Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Radzę przeczytać regulamin PKKR :) Quote
Dzidtka_Gl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 mnie nie interesuje regulamin PKPR bo nie interesują mnie ich pseudo rasowe psy ani nigdy nie użyczyłabym im swoich reproduktorów, za bardzo cenię swoją hodowle ale przedewszystkim pracę hodowców z Francji, USA, Chorwacji, Niemiec od których ściągałam psy by ich linie i krew "dawać na zmarnowanie" , to hodowcy z PKPR chcą miecdostęp do psów z ZKwP a nie odwrotnie Quote
panbazyl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Dzidtka_Gl napisał(a):radze przeczytać regulamin ZKwP tak, też się z tym zgadzam. Quote
Azawakh Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Dzitka_GL fajnie,żę cenisz swoją hodowlę i dorobek hodowlany hodowców z wymienionych przez siebie krajów bo to cenne ale co powiesz na powstającą Polska Federację Kynologiczna, gdzie może byc i pewnie jest jeszcze mniej psów niż w PKPR? Szkoda, że masz tak wąskie horyzonty i klapeczki na oczkach o czym świadczą Twoje wypowiedzi. To, że Ty tak uważasz nie znaczy, że inni mają tak samo uważać i chować swoje reproduktory pod pierzynę, żeby ktoś z PKPR nie zauważył ich i przypadkiem nie zechciał poprosić o ich wykorzystanie chociaż tyle wspaniałej krwi i linii zostało zmarnowanych przez ludzi z ZKwP kryjących na lewo bez żadnej dokumentacji hodowlanej wykorzystując do tego nawet championy... Zastanów się co lepsze, kryć na lewo bez żadnej dokumentacji czy wykorzystać danego psa w innej organizacji gdzie otrzyma odpowiednią dokumentację hodowlaną ale obawiam się, że to co ja napisałem zamiast choć troszkę cię przekonać jest pustym wołaniem bo uznajesz jedną słuszną organizację i nic poza nią nie widzisz. a szkoda bo kynologia to bardzo szerokie pojęcie... Quote
Dzidtka_Gl Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 jeśli komuś zależy na moch reproduktorach chętnie wyrażam zgodę łądnej suce z ciekawym rodowodem wydanym przez organizacje będącą czlonkiem FCI tego "prawdziwgo" bez "kropeczek" byłeś albo jesteś w PKPR, podobno nawet jesteś tam sędzią ( jak to możliwe, że ZKwP jeszcze Ci nie podziękowało - brak dowodów ? ) więc wiesz jak to powstaje .... to czyli te organizacje..... zresztą te dyskusjeto bicie piany niechpowstanie i 30-50 organizacji kynologicznych w Polsce... w FCI może być 1 a ZKwP ma ugruntowaną pozycje teraz będą powstawać organizacje typu Polski Klub Prawie Rasowego Psa itd i jak ktoś tylko chce a niech sobie nalezy, żjemy w wolnym kraju , mamy prawo wyboru Quote
Guest Lotty Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Azawakh,Wszędzie ( czy to w konkretnym zawodzie,czy organizacji kynologicznej) są tzw. "Czarne owce" hańbiące dobre imię uczciwych osób, ale to jednostki.Nigdzie nie jest tak,że wszyscy są kryształowo uczciwi. Quote
g@l@xy Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 he he fajnie czytać te wypowiedzi o wyższościach rodowdodów i wyższości ras ( trochę to podpada nie powiem pod co...) a prawda jest taka: NIGDY nie ma problemu z pokryciem reproduktorem z ZK suki z PKPR więc nie wiem o co chodzi. Forum zniesie wszystko, bicie w piersi, udowadnianie głupich racji a rzeczywistość całkiem inna. No ale to domena Polaków. A największą porażką myślenia co niektórych jest to że rodowód PKPR jest nic nie wart! Ciekawe w takim razie ile warte są psy z ZK które zostały przepisane do PKPR? Ciekawe jaką miarą zmierzyć rodowód ZK? Co za róznica na jakim papierze i z jakim logo jest rodowód? Chyba wszystkim chodzi o udokumentowanie pochodzenia zwierzaka? Czy może o co innego?:cool3: Koniec monopolu ZK i co z tego, każdy ma prawo należeć gdzie chce a psom to wisi i powiewa. Moje suki mają rodowód PKPR i co z tego? są kundlami? Nie wg zasady rasowy=rodowodowy. Masz problem z uznaniem moich psów jako rasowych? Ależ proszę bardzo udostępnię każdemu chętnemu materiał genetyczny :lol: nie mam nic do ukrycia! Jedynie mogą ucierpieć na tym hodowcy z ZK którzy bijąć się w piersi i zarzekając, udostępniają bezproblemowo swoje psy z uprawnieniami. I co z tego? Nic ! to tylko dowód na to jakie niezyciowe regulaminy ma ZK :evil_lol: i temat trwa dalej bla bla bla......ha ha ha ha ha...... Quote
Azawakh Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Dzitka_Gl na jakiej zasadzie twierdzisz czy dana organizacja jest prawdziwa czy tez nie? Przecież to absurd i niedorzeczność co piszesz? Przecież nazwa FCI od F.C.I. różni się i to choćby tymi właśnie kropeczkami co sprawiło, że została zarejestrowana przez sąd tyle, że nie belgijski a hiszpański i w hiszpanskim sądzie rejestrowym chyba wiedzą co rejestrują i nie siedzą tam debile co rejestrują co popadnie jak w Polsce. Poza tym z rozmów z ludźmi z pozostąłych organizacji kynologicznych dowiedziałem się, że... hiszpańskie F.C.I. zarejestrowało prawnie logo czego FCI belgijskie nie zrobiło i teraz ma prawo do jego używania (mam nadzieję, że jest to prawda a nie tylko pogłoska). Jak dla mnie to obie organizacje są tak samo prawdziwe i mają takie same prawa w Europie i na świecie. A co do mojego członkostwa w PKPR to jak najbardziej byłem tam członkiem i nawet ich pierwszym sędziom o numerze legitymacji 001/02 jak dobrze pamiętam i nie mam z tego powodu jakichkolwiek wyrzutów sumienia ponieważ poznałem to czego Ty nigdy nie poznasz a mianowicie to jak tam jest. I co ciekawe pomimo członkostwa w PKPR czego nigdy ale to nigdy nie ukrywałem i nie wyrzucili mnie a co ciekawe, zaprosili mnei nawet na Walne zebranie sprawozdawczo-wyborcze a jeszcze,żeby było ciekawiej to dowiedziałem się z pewnych źródeł, że wystarczyło abym zapłacił składki zaległe i... moje członkostwo zostałoby przywrócone w oddziale katowickim. No i co Ty na to? No a jeśli idzie o ugruntowanie pozycji zarówno FCi jak i ZKwp o kiedyś była tylko jedna firma ubezpieczeniowa czyli PZU, potem Warta a teraz jest ich całe mnóstwo i też mają ugruntowaną pozycję (np sopocka Hestia) to tak samo i powstające organizacje kynologiczne również ugruntują sobie odpowiednią pozycję w świecie kynologicznym no i wybór będzie większy choć ja uważałem uważam i zawsze będę uważał, że wyboru w demokratycznym państwie nie może być ograniczony do zasady białe albo czarne tak jak to jest w ZKwP gdzie przynależność do innych organizacji kynologicznych jest wręcz zabraniana co uważam za skandaliczne i za debilny kaprys panów i pań z ZG ZKwP. Quote
happy32 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dzidtka_Gl napisał(a):mnie nie interesuje regulamin PKPR bo nie interesują mnie ich pseudo rasowe psy ani nigdy nie użyczyłabym im swoich reproduktorów, za bardzo cenię swoją hodowle ale przedewszystkim pracę hodowców z Francji, USA, Chorwacji, Niemiec od których ściągałam psy by ich linie i krew "dawać na zmarnowanie" , to hodowcy z PKPR chcą miecdostęp do psów z ZKwP a nie odwrotnie Jak sie czyta takie teksty to reka sama ciśnie się zeby dać plaskacza... Jeśli tacy ludzi tworza polską kynologię i Związek Kynologiczny to wspóczuję wszystkim którzy postanowią być posiadaczami rasowego psa danej organizacji.... żenada...żenada... Quote
Joan od Wolanda Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dla mnie, taka postawa, jaką reprezentuje Dzidtka_Gl, jest znamienna dla pewnych kręgów, eufemicznie mówiąc zacofanych, które, dla dobra właśnie kynologii, powinny mieć z nią jak najmniej do czynienia. Małostkowość i animozje, to właśnie działanie na szkodę i tak już najczęściej zdegenerowanych ras. Jak czytam na innym wątku, że ktoś szuka partnera dla swojego psa w Australii, bo nie wie, że inbred, to kropla w morzu wynaturzeń, do których prowadzi głównie kojarzenie na linię...to w ogóle zaczyna mnie śmieszyć "praca" hodowców. Szczególnie tych stawianych na piedestał...może właśnie z USA... No, ale jak się ktoś przyzwyczai, że na wszelkie dolegliwości pomaga lewatywa...To nie będę obsceniczna i skrócę moją wypowiedź.... ;) Na szczęście znam członków ZKwP, którzy sami potrafią ocenić sytuację i nie tracą przytomności umysłu mimo członkostwa :) I niekoniecznie są takiego zdania jak DzidtkaL_Gl...Dzięki nim kiedyś się to musi zmienić. Quote
Azawakh Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dzitka_Gl ma następujące pytania do Ciebie i mam nadzieję, że nam na nie odpowiesz jako osoba powiedzmy to zmarnowana w temacie. 1. Co zrobisz jeśli dowiesz się, że hodowcy np z USA pozwalają na krycia swoim reproduktorom suk z innych niezależnych od FCI organizacji kynologicznych? Wyślesz na nich donos do ich macierzystej organizacji? 2. Na jakiej podstawie twierdzisz, że FCI jest prawdziwe a F.C.I nie? 3. Dlaczego uważasz, że kryjąc sukę z organizacji niezrzeszonej w FCI i ZKwP reproduktorem z rodowodem ZKwP i FCI "marnujesz krew" i linie hodowlane? 4. Dlaczego uważasz, że hodowcom z PKPR zależy na psach z ZKwP skoro mogą i ściągają psy z kraju pochodzenia rasy o czym doskonale wiem bo widziałem na własne oczy? 5. Na czym polega wyższość wg Ciebie FCI od F.C.I. oraz ZKwP od pozostałych organizacji kynologicznych skoro na początku swojego powstania ZKwP tak samo jeśli nie gorzej prządł o czym świadczą krycia bokserów pozostawionymi przez Niemców dogami deux Bordeaux? 6. Co zrobisz jeśli dowiesz się, że hodowcy z ZkwP kryją swoimi reproduktorami suki z innych organizacji kynologicznych niezrzeszonych w FCI? Podasz ich do sądu, wyślesz donos na nich? Quote
Dzidtka_Gl Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 nie odpowiem na te ptania bo do odpowiedzi zadasz kolejne itd a dla mnie to ot temat zastępczy.... bo co Wam zostało ??? nabywcy szczeniąt z mojej hodowli podpisują w umowie punk o PKPR i innch tego typu... co grozi za złamanie mam to w uowie, to ochorona przed pseudohodowcami Quote
Azawakh Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dzitka_Gl ale dlaczego jest to temat zastępczy? Przecież to jest związane z tematem głównym wątku? Chyba potrafisz odpowiedzi na te proste pytania? Chyba masz trochę odwagi cywilnej aby na nie odpowiedzieć? Nie uciekaj od tego. Quote
Dzidtka_Gl Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 jako jedynej chce mi się tu pisać i dyskutować ostatnio , mase argumentów tu padło, których nie rozumiesz więc wybacz ale mi się już to znudziło, jak się komuś zachce niech Wam "tłumaczy" ale już kilka stron temu napisałam " że mądry rozumie, głupiemu i tak się nie wytłumaczy " Quote
g@l@xy Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='Dzidtka_Gl']podpisują w umowie punk o PKPR i innch tego typu... co grozi za złamanie mam to w uowie, to ochorona przed pseudohodowcami uuuuuuuu dobra jesteś ha ha ha ha a wiesz co to są zapisy w umowie które są niedozwolone lub niezgodne z prawem konsumenckim? Ja gdybym kupiła od Ciebie szczenię olałabym ten punkt z premedytacją i wiesz co mogłabyś mi zrobić? Punkty takie są nieważne więc taką umową sobie możesz.... Quote
Azawakh Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Podpisuje się pod tym co napisała g@@lxy to po pierwsze a po drugie, Dzidtka_Gl nie jesteś jedyną, której chce się dyskutować na tym forum i wybacz ale na tym forum padło również wiele argumentów w druga stronę i jak widzę to co pisałem ja i nie tylko to przysłowiowy groch o ścianę i cytując Ciebie "mądry rozumie, głupiemu i tak się nie wytłumaczy" podsumuję to co ja napisałem i Twoją reakcję na moje posty. Quote
happy32 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A moze mi Dzidtka_Gl wytłumaczy fakt istnienia ZK od lat niby (w Polsce) z faktem stanu krajowego rejestru sądowego. Zk oficjalnie podaje swoje istnienie od 1948 roku, w dokumentach rejestracyjnych widnieje data 2003-10-15. A co było wcześniej jak ta organizacja działała??Bo nie bardzo rozumiem?? Chyba zacznę szperać głębiej bo bardzo mnie to zastanawia... Księgowość, składki, opłaty wnoszone przez członków...Co działo się prze tyle lat wcześniej... PKPR powstał z datą 2001-10-30 czyli jest organizacją dłużej żyjącą względem prawnym w Polsce? Quote
Recommended Posts