Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdarza się, ze małe szczeniaczki płaczą jak są w nowym domu.
Żeby ulżyć psiakowi powinno się mieś jakąś szmatkę z jego poprzeniego domy (np. pileuchę zosatwia się w kojcu z matką i szczeniakami).
Jak zabiera się psiaka od chodowcy to razem ze szmatką. Szczeniak tak nie tęskni.W kocyk obwija się budzik (tykający) to małemu przypomina bicie serca matki.
Na noc zostawia się małą lampkę.
W dzień jak szłam do pracy Bentusiowi zostawiałam włączone radio :)

Teraz to juz nie jest mu nic potrzebne.Nawet my mu przeszkadzamy jak ktoś jest w domu w ciągu dnia. On poprostu sobie śpi :)

Szelki są dobre. Nawet smaczne.Wytrzymały 24 godziny. Potem zostały skonsumowane. Smycz ta która sie rozciąga jest najlepsza :) Ale to później. Psiaka uczylam na krótkiej, bo potem moze się plątać :)

Pozdrawiam :)

• 4 months later...
Posted

ja kupuję ciasteczka eucanuba dla juniorów, łamię na maciupkie cząsteczki i daję po drobince. ale z doświadczenia wiem, że najbardziej sprawdza się serek zółty pokrojony w drobinkę, albo szyneczki kawałeczek w drobinkę skrojony;)

• 1 month later...
Posted

Michasia15 napisał(a):
chciałabym się do wiedzieć jakie trzeba nabyć rzeczy dla niego.

Ja kupiłam mojej Wini taką słodką budkę czerwoną w serduszka w sklepie PSI STYL. Do tego obowiązkowo czerwoną kokardkę. :wink: Mała ma też obróżkę z WOZY czerwoną z cielęcej skórki z cyrkoniami, strasznie mi się podobają takie, mój west Lady też taką ma, tylko grubszą. :wink: Na razie ze względu na rekonwalescencję Wini nie wychodzimy nigdzie, ale jeżeli już zaczniemy, to tylko z szelkami.
Polecam sklep PSI STYL, bardzo miła obsługa i przy tym duży wybór. Możliwość zamówienia danego artykułu zgodnie z życzeniem klienta. Niewygórowane ceny.

• 2 years later...
Posted

smycz-jeżeli na początku będzie to szczeniak , to kup nie rozuwaną , zwykłą -tanią.Pies napewno sie jeszcze nią zajmie. Kiedy dorośnie kup jaką mąłą taśmową.
szelki- najlepiej kup szelki. Znajdź jakieś na allegro.
miski- dwie. jedna na wode , jedna na pokarm.
szczotka- jezeli bierzesz długo włosego , wymaga on codziennej pielegnącji włosa , a krótkowlosy tez co jakieś 3 dni powiennaś przeczesywać.
szampon- jak piesek będzie dorosły wykapiesz go. Ale tylko , kiedy bedzie taka potrzeba.
Legowisko- moze to być koszyk z kocem , ale moze to być tez sam koc. Na początku nie kupuj wiklinowego , bo piesek z chęcią go 'zje.'
Zabawki- kup jedną zabawke w typie piłeczka. Pobaw się z nim/nią i sprawdź czy lubi taki rodzaj. Potem kup jej jeszcze jakiegoś innego rodzaju zabawki.

I pamiętaj , ze York to nie zabawka. Takze potrzebuje ruchu. Unikaj noszenia go wiecznie na rękach. TO TEZ PSY!

Posted

To ja jeszcze dodam parę rzeczy:

-napewno jakieś witaminki ;)
-jakieś smakołyki żeby psa ewentualnie czegoś nauczyc
-karma najlepiej jakieś dobrej firmy
-jakieś gryzaki żeby pies gryz

To chyba wszystko ;)

Posted

Jeśli nie chcesz go strzyc, to będziesz musiała spędzać bardzo dużo czasu przy długich włosach oraz kupować wiele różnych odżywek, specjalnych szamponów itp. Więc wydatki będą dużo większe, bo to żywiołowe pieski i jak wszystkie teriery chętnie się ubrudzą ;) .

Posted

[quote name='Sallcia']s
szampon- jak piesek będzie dorosły wykapiesz go. Ale tylko , kiedy bedzie taka potrzeba.

:crazyeye: dlaczego jak będzie dorosły ?? czy to znowu jakieś zabobony o kapaniu psa raz w roku?!:angryy:

Myślę ze jak zajdzie potrzeba to należy pieska wykapać nawet jak ma kilka miesięcy oczywiście szampon można kupić tuz przed samą kąpielą i nie musimy być wyposażeni w niego jak tylko york pojawi sie w naszym domu

Posted

Szelki nie byle jakie. Nie polecam takich zapinanych na szyi jak obroża, fajne są takie opierające się na klatce piersiowej bo nie ma ryzyka uszkodzenia tchawicy.
http://www.allegro.pl/item391786699_szelki_trixie_paws_xs.html - te są do bani - kształt nie firma. Masz jak w banku żepiesek jak będzie ciągnął będzie się przyduszał.

http://www.allegro.pl/item391789552_szelki_frog_fiolet_s_.html
http://www.allegro.pl/item380909569_szelki_dla_psa_promocja_producent_.html
http://www.allegro.pl/item396370996_szelki_dla_psa_odblaskowe_bcm_.html
te są ok. Na allegro do wyboru do koloru i cenowo też dostosujesz do swoich możliwości. Oczywiście w zoologicznym też masz duży wybór, chciałam tylko uśwadomić że szelki szelkom nie równe.

• 8 months later...
  • 3 months later...
Posted

Przy yorkach to chyba cierpliwosc jest najwazniejsza :) Ja już sie przekonałam :p Zaglądnie do każdej dziury, wszystko go interesuje i potrafi wszystko zeżreć... Ale i tak za żadne skarby bym z niego nie zrezygnowała :) To małe diabełki :diabloti: które dają tyle radości :loveu:

Posted

-smycz
-szelki albo obroża
-posłanie
-zabawki
-karma sucha ewentualnie mokra
-szczotka
-szampon
-ubranko na zimę
-miseczki
-gryzaczki
chyba wszystko...:lol:
Mój był kąpany po raz pierwszy jak miał 3,5 miesiąca;)