Michasia15 Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Przepraszam , że zaśmiecam forum :oops: , ale niedługo będę mieć Yorka i chciałabym się do wiedzieć jakie trzeba nabyć rzeczy dla niego. Quote
grygy Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 NO napewno na początek musisz mieć: legowisko miseczki nagródki jedzonko (ale to jak ci hodowca powie jakim karmi) jakieś zabawki A potem trzeba kupić: smycz i obroże grzebienie i szczotki transporterek (na ewentualnie podróze) środki pielęgnacyjne No pewnie wielu rzeczy zapomniałem :wink: no ale te na pczątek to musisz mieć Quote
Michasia15 Posted February 19, 2005 Author Posted February 19, 2005 Dzięki! Ja też pozdrawiam! całuski :buzi: Quote
grygy Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 NO jak już będziesz mieć yorkusia, to się pochwal i pokaż jakieś fotki :D Quote
kinia_w Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Kup sobie jeszcze tak: - aparat fotograficzny, żeby strzelać foty cudnemu zwierzaczkowi co chwilę i co rusz (ale nie po oczach, bo się potem będzie piesek bał aparatu :) ), - dużo cierpliwości, - jeszcze więcej czasu, - dużo, dużo gazet, ew. szmatek, żeby wycierać, jak zacznie się załatwiać 10 razy dziennie w przeróżnych miejscach ;), - jeszcze z kilka kilogramów luzu, żeby nie histeryzować i nie latać do weta po każdym niedobrym 'beknięciu', pisknięciu i krzywej mince szczeniaczka. Wiesz, to tak na wstępie :D Potem zoabczysz, co jest jeszcze potrzebne. Quote
rzaba Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 u nas gorące przygotowania trwają. odliczanie też. jeszcze niecałe 4 dni i zawita do nas werter. posiadmy już: - mięciutkie posłanko, - mały gumowy gryzak z dzwoneczkiem, - mięciutką piłkę do biegania za nią:), - numerek z adresem, żeby przypadkiem się nie zgubić, - miskę na wodę, - i małe conieco, - węzeł do gryzienia i czyszczenia zębów, - podkładkę pod miski, bo mamy parkiet i żeby mu się nie ślizgały:) - oraz jedzonko "royal canin junior" - obróżkę tez posiadam, ale tak tylko symbolicznie. kolezanka dała mi w grudniu na prezent, żeby nie zapeszać i żeby wszystko się udało. z tego, co wiem, to najlepsze są szeleczki;) pozdrawiam ciepło rzaba :multi: i przyszły lord werter :Dog_run: Quote
Michasia15 Posted February 19, 2005 Author Posted February 19, 2005 A jeszcze jedno pytanie. Jak zdobywać te "łapki" np. ktoś tam jest "Starszy dogomaniak" itd. ????????? Quote
Yorkies Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 im więcej postów masz to tym więcej łapek potem... :wink: Quote
Daga_i_Oskar Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 łapki zdobywa sie po napisanej ilosci postów :) Quote
Michasia15 Posted February 20, 2005 Author Posted February 20, 2005 Ale wy macie ich tak dużo! A ja , ani jednej :( Quote
Michasia15 Posted February 20, 2005 Author Posted February 20, 2005 Yorkies napisał(a):im więcej postów masz to tym więcej łapek potem... :wink: To ty piszesz aż tyle postów? Ja jestem tu nowa........ :( Quote
rzaba Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 hehe, spokojnie nie jesteś sama;) ja też nie mam ani jednej:) pozdrawiam cię bezłapkowo ale z uśmiechem rzaba :multi: Quote
AgaCzips Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Kochani trzymajmy się tematu :roll: Jak Czips przyjechał to czekało na niego: -moje serduszko -ciepły kąt -posłanko -zabaweczki -smycz -obroża -szamponik -ręczniczek z czterema ostatnimi możesz się wstrzymać oczywiście. Miske i karmę dostaliśmy w wyprawce. Quote
Księżycowa_Pyza Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Aaa tam po co komu te łapki, przeciez to i tak nie jest zaden pomiernik wiedzy :wink: Pewnie dla tego są by było ciekawie, a pierwsza łapka zapala się wtedy chyba kiedy napiszę się ok 100 postów :hmmmm: Quote
Daga_i_Oskar Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Na mojego w domku czekały takie rzeczy jak : *poslanka *grzebyczek i szczotka do czesania *kilka malutkich spineczek (juz od malego go przyzwyczajalam) *szamponik *obrozka *smyczka *mnostwo zabawek *kosteczki i inne przysmaki dla szczeniakow *podusia z napisem : spij slodko me zlotko :) *sucha karma Royal Canin Junior i chyba tyle co mi sie przypomina teraz :) Quote
Kredeczka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Na początek powinny się znaleźć w twojim małym konciku dla Yorka: - cieplutkie posłanko - miska na jedzonko i picie - dużo cierpliwości i ciepła i na koniec zabaweczek którymi będzie się bawił twój Toffi :D Tylko jakbyś myślała o smyczy to na poczontku się wstrzymaj :wink: Pozdrawiam ciebie i Toffiego Quote
Kredeczka Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Na początek nie może zabraknąć: -ciepłego posłanka -miseczki na karme i twojej miłości Quote
Michasia15 Posted February 22, 2005 Author Posted February 22, 2005 Dzięki! Pozdrowienia dla wszystkich ! Ode mnie i od 40 dniowego Toffiego!Całuski!!!!!!!!! :buzi: Quote
Tisia_Mike Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Widze że już wszyscy Ci napisali co trzeba by było :P Od siebie dodam tylko tyle ze nie musi to być karma Royal może być też inna (choć ta jest najlepsza) sama dawałam mojemu Mikiemu jak był mały :P Quote
Marca_Besi Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Hmm co do karmy, to raczej zapytaj hodowcy jaką dawać. A Royal, czy ja wiem czy jest najlepszy? Besi go nie lubi, daję jej inną i wszystko jest w porządku. Quote
Tisia_Mike Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 To znaczy dla mnie i Mikiego jest najlepsza :) Quote
Marca_Besi Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Nom, heh. Bo w sumie z pieskami to różnie, jedne lubią tą karmę, drugie tamtą. Pozdrawiam! Quote
Wilq_lpu Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Planuję kupić yorka. Na razie mam wiedzę teoretyczną z książek i trochę od znajomych. Na przykładzie moich jaszczurek przekonałem się już, że to co w książkach nie zawsze sprawdza się w rzeczywistości. Czy macie może jakieś porady zaprzeczające ogólnym informacjom? Wolę słuchać i sugerować się żywymi przykładami właścicieli, niż suchą wiedzą teoretyczną. Jak w większości domów, w moim pół dnia nikogo nie ma. Wiem, że yorka można do tego przyzwyczaić, ale co na starcie? Czy można ot tak, kupić yorka w sobotę i od poniedziałku zostawiać go samego na ładnych parę godzin; czy przez pierwszy bodajże tydzień trzeba z nim być, a kupując wziąść urlop? Proszę o informacje. Quote
grygy Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 Sparawdź sobie liste wątków http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=18501 Tu jest wile naszych porad i opini na rózne tematy :wink: Quote
Daga_i_Oskar Posted February 25, 2005 Posted February 25, 2005 a mój wyrednik to zadnej nie lubi i my mozey powiedziec, ze nie ma karmy dla nas i ze wsyztskie sa do kitu, ale tak nie powiem, bo wiem, ze tak nie jest ;) Quote
Recommended Posts