Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doszło, od agata51 20zł i od MyrkurD. 10zł - dziękuję :D :D :D

Zamierzamy z soboz odwiedzić za jakiś czas Kornelię i zobaczyć jak się miewa ;) zdjęcia porobimy przy okazji.

Posted

Wysłalam na Pw przypomnienie tym, którzy zalegają... cokolwiek zostanie z pieniędzy to zostanie przelane na konto katowickie, gdyż to z niego poszło na transport Kornelii ( nie licząc wsparcia w kwestii dopłaty za hotel).

• 4 weeks later...
Posted

Na Koncie Kornelii jest 30zł, brakuje 6zł do zapłacenia ostatecznie hotelowania Kornelii...

A tu zdjęcia Korneli z wizyty poadopcyjnej:

Tu Kornelia ze mną:

Bardzo chciała się przytulać i wygłupiać :D :loveu: "przewalała" mnie na ziemię :D

Posted

Swój plac :)

Jeszcze stoi trochę śniegu:

A tu widać kojec Kornelii, jest cały czas otwarty, więc sunia może sobie z niego wychodzić kiedy chce:

Mizianko na koniec :D

Posted

Super kosteczka Kornelii:

Jak widzicie, Kornelia bardzo ładnie wygląda :D przytyła, nabrała ciałka, ale nie jest gruba. Z Panem chodzi czasami na pole, pilnuje się. Nie chce za bardzo opuszczać podwórka, wiadomo dlaczego. Jak przyjechałyśmy z soboz to ją zawołałam i przybiegła do nas merdając ogonkiem :D poprzytulała się, cieszyła się :D Jedyne co mnie dziwi, to to, że Żona Pana nie podchodzi jeszcze do Kornelii, ich córka też nie. Nie wiem z czego to wynika, chyba, że boją się Kornelii. Psinka to wyczuwa i szczeka na nie. Jest łagodnym i przyjaźnie nastawionym psiakiem, co było widać jak przyjechałyśmy. Zresztą jak Pana zobaczyła to też zaraz merdała ogonkiem :)

Dziękuję soboz4 za te wspólne odwiedziny :D :D :D

Posted

Jasza napisał(a):
Piękna Kornelia, tylko mi się wydawała jakaś większa!!!:crazyeye:
A to taki w sam raz dokolankowy pies!:loveu::loveu:

Mi też Jaszo, jak ją zobaczyłam to też stwierdziłam, że jest mniejsza ;)

Ale dobrze się ma na tym swoim podwórku, nie męczy się w żadnym bloku, przy CO.

Ja dopłacę te 6zł do hotelu Kornelii i będziemy Biafrze kwita!

• 2 months later...
Posted

Dzwoniła dziś do mnie Pani od Kornelii - bardzo mi dziękowała za Kornelię :D

Przekonała się już do niej (przecież to taka kochana suczka) :) Kornelia jest z nimi zżyta, chodzi do lasu z Państwem, Pani powiedziała, że zna już swoje rewiry :D

Bardzo się cieszę, że Kornelii trafił się taki domek :D

Aaaa, i Pani powiedziała, że przytyła :) już ostatnio tak ładnie wyglądała, teraz musi być jeszcze lepiej :D

Posted

obawiam się, że z Korneli już kluseczka się zrobiła, już wyglądała całkiem, całkiem jak u niej byłyśmy! bardzo się cieszę ze szczęścia psinki, ona jest taka kochana!

Posted

__Lara napisał(a):
Dzwoniła dziś do mnie Pani od Kornelii - bardzo mi dziękowała za Kornelię :D

Przekonała się już do niej (przecież to taka kochana suczka) :)
Super !!!!! :multi: :multi: :multi:

Posted

UWAGA! Otrzymałam informację, iż przy drodze DK 8 Warszawa - Piotrków Trybunalski, (km 364+700 po prawej stronie przy zjeździe do lasu) w okolicy miejscowości Emilianów, koczuje od kilku dni pies. Ma obrożę, jest niewielki i wygląda na młodego. Pierwszy raz widziany był w ostatni piątek, ale w poniedziałek, gdy pan, który go dostrzegł pierwszy raz, jechał tamtędy ponownie, pies nadal przebywał w tym samym miejscu. Dziś ten pan pojechał do niego z karmą i smyczą, ale nie udało mu się go złapać - pies się spłoszył, a on nie chciał by wpadł pod samochód, dlatego tylko wysypał mu karmę. Poszukujemy osób z tamtych okolic, które mogłyby pomóc w złapaniu tego psiaka - on tam od kilku dni moknie i czeka... Proszę, pomóżcie! Ten pan założył wątek - ktokolwiek może w jakikolwiek sposób pomóc - proszę wejdźcie tam i przekażcie dalej!

http://www.dogomania.pl/threads/185757-Pies-błakający-się-przy-quot-Gierkówce-quot

• 3 months later...