__Lara Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 :D :D :D chciała mi pożreć chomika :P Quote
maciaszek Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Kornelia już w nowym domku :multi: :multi: :multi:. Ale _Lara i soboz4 chyba jeszcze nie... W drodze powrotnej samochód odmówił posłuszeństwa :shake:. Quote
magenka1 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 :loveu::loveu::loveu: nareście jakieś dobre wieści! Kornelio bądź dzielna w nowym domku!!!! Quote
__Lara Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='maciaszek']Kornelia już w nowym domku :multi: :multi: :multi:. Ale _Lara i soboz4 chyba jeszcze nie... W drodze powrotnej samochód odmówił posłuszeństwa :shake:. To jeszcze zanim dojechałyśmy :eviltong: w czasie drogi coś zaczęło stukać... a potem patrzymy, a dymi się i śmierdzi... no to stajemy. Okazało się, że byłyśmy już w Przeczycach, niedaleko domu Kornelii :p zadzwoniłyśmy do Państwa Kornelii, Pan zaraz przyjechał. Był trochę zaskoczony, że Kornelia nie jest większa ;) no cóż, mi też się wydawała większa na zdjęciach. Ale charakter ma prześwietny. Jest posłuszna, wykonuje komendy. Do tego przytulaśna :loveu::loveu::loveu:na początku trochę się boi i płaszczy, ale za kilka chwil już w ogóle lęk mija :D fajnie jeźdz w aucie, ogląda przez szybę :loveu: Pan Kornelii zawiózł nas swoim autem do mechanika. Tam mechanik zadzwonił po kolegę żeby scholował auto soboz. W tym czasie ja podpisałam umowę z Panem, Kornelia pojechała do domu :) Pan wypytywał jeszcze o jej szczepienia, myślę, że będzie jej tam dobrze :D zwłaszcza na dworze, u mnie w domu jej było gorąco, leżała na kafelkach i dużo wody piła. Po scholowaniu Pan mechanik określił usterkę, a potem przyjechał mąż soboz. I wreszcie dotarłyśmy do domu, przemarznięte ;) Ale, przy okazji jak będziemy odbierać samochód w Przeczycach to odwiedzimy Kornelię :) Pan powiedział też, że wyśle nam zdjęcie :D Dziękuję bardzo Biafrze za pomoc, za przywiezienie Kornelii :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Soboz za transport :loveu::loveu::loveu: Biafra mi powie ile mamy zapłacić za transport + ostatni miesiąc hotelu. maciaszku, soboz powiedziała żeby przelać jej za te dwie podróże do Przeczyc 30zł. Ale ja myślę, że przelejemy 40zł, trochę nakręciłyśmy. Zaraz wkleję zdjęcia jakie ja w domu zrobiłam Kornelii. Kornelia pije wodę, zmęczyła się: Gorąco mi! Odpoczywam: Quote
__Lara Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Przepraszam za jakość, ale zdjęcia robione przez telefon. Quote
Jasza Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Hip hip hurrrra!!!!:multi::multi::multi: Kornelio - bądź szczęśliwa!!!! Kurcze, na tych zdjęciach ona jest barrrrrdzo ON-kowa :crazyeye: Brawo _Lara!! Brawo Soboz! Quote
__Lara Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Jasza napisał(a):Hip hip hurrrra!!!!:multi::multi::multi: Kornelio - bądź szczęśliwa!!!! Kurcze, na tych zdjęciach ona jest barrrrrdzo ON-kowa :crazyeye: Brawo _Lara!! Brawo Soboz! No ona jest ONkowa ;) zwłaszcza z pyska. A to, że jest mniejsza... ktoś pisał na dogo, że różnice u owczarków są różne, od 30 do 45kg :o Kornelia jest pewnie z tych mniejszych ;) poza tym ma bardzo dobry słuch, jest czujna. Typowe cechy ONka. Wieczorem zadzwonię żeby spytać jak się miewa Kornelia :) Quote
fibi:) Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 wpłacałam w tamtym tygodniu 10 zł. ale widze że oprócz tego mam zaległe 20zł. w następnym tygodniu dostane wypłate, wiec obiecuje że to ureguluje:oops: Quote
Biafra Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Bardzo się cieszę, że Kornelcia już w nowym domku. To na prawdę superpies :loveu: Quote
maciaszek Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 No to jeszcze raz się pocieszę :multi: :multi: :multi:. A jeśli chodzi o kwestie finansowe to poczekajmy na podliczenie Biafry i wtedy będziemy wiedziały ile trzeba dopłacić z katowickiego konta. Quote
__Lara Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 [quote name='fibi:)']wpłacałam w tamtym tygodniu 10 zł. ale widze że oprócz tego mam zaległe 20zł. w następnym tygodniu dostane wypłate, wiec obiecuje że to ureguluje:oops: Doszło to 10zł ;) fibi :), z jednym 10zł zalegasz, za styczeń. Zaraz zaktualizuję wpłaty w 1 poście. maciaszku, jeszcze soboz trzeba oddać za paliwo, 40zł. Quote
__Lara Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Dzwoniłam do Pani Kornelii: Kornelia zadomawia się :) dziś biegała już po ogródku, przy Panu :) ma apetyt :) wchodzi sobie ładnie do kojca i wychodzi :) jest też w domu :) nawet głos dziś wydała :) Państwo są zadowoleni :D Quote
soboz4 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 __Lara napisał(a):Dzwoniłam do Pani Kornelii: Kornelia zadomawia się :) dziś biegała już po ogródku, przy Panu :) ma apetyt :) wchodzi sobie ładnie do kojca i wychodzi :) jest też w domu :) nawet głos dziś wydała :) Państwo są zadowoleni :D Super wieści, ja jutro prawdopodobnie po autko, więc może się zabierzesz i znowu sobie pobłądzimy po Przeczycach, no i zrobimy zdjęcia Korneli w nowym domku... Quote
__Lara Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Jutro? jutro mi nie pasuje soboz :( Quote
__Lara Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 soboz dziś pojechała po swoje naprawione auto do Przeczyc, a ja gapa zapomniałam jej w natłoku zajęć podesłać numer Państwa żeby ich uprzedzić.... ciekawe czy cioteczka wstąpiła mimo wszystko do Kornelii. Quote
maciaszek Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Nie wstąpiła, bo samochód odbierać miała dość późno i już nie wypadało zaglądać do państwa Kornelii. Macie więc szansę pojechać jednak razem :). Quote
MyrkurDagur Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Bardzo się cieszę, że Kornelia znalazła dom :) Chciałam tylko spytać, czy trzeba coś jeszcze uregulować z płatnościami za Kornelkę? Czy już nic nie wpłacać? Quote
__Lara Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 [quote name='MyrkurDagur']Bardzo się cieszę, że Kornelia znalazła dom :) Chciałam tylko spytać, czy trzeba coś jeszcze uregulować z płatnościami za Kornelkę? Czy już nic nie wpłacać? Tak Myrkurze :) czekam na ostatnie wpłaty za hotel. Przelałam Biafrze wczoraJ 296ZŁ, wszystko co było na koncie, a mieliśmy zapłacić 330zł + 50zł za ostatnie szczepienie. Więc czekam aż reszta ciotek wpłaci zaległości. Reszta co ew. zostanie to pójdzie na zapłatę za transport, który został opłacony z katowickiego konta, 90zł Biafrze i 40zł soboz. A to lista tych, którzy mają zaległości: Osoby zalegające z wpłatami na hotel: fibi 1 miesiąc za 10zł agata51 1 miesiąc za 20zł Jasza 1 miesiąc za 10zł MyrkurDagur 1 miesiąc za 10zł aniaak 2 miesiące za 20zł zuzia63 3 miesiące po 50zł aneta355 3 miesiące po 20zł Quote
agata51 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Przepraszam za zwłokę. Kaskę wysyłam jutro (dzisiaj). Jak dobrze, że Kornelcia ma domek! Quote
MyrkurDagur Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Przepraszam za opóźnienie :oops: Pieniążki już wysłane :) Quote
Recommended Posts