Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kornelia jest baaaaardzo miłym i grzecznym psem.
Uwielbia biegać a potem kłaść się w kałużach :roll:
Jest bardzo kontaktowa i posłuszna.
Rozumie wszystko co się do niej mówi.

Jutro wkleję jakieś fotki jak uda mi się cos z nich wykroić.
Wszystkie są lekko rozmazane, bo ona caly czas biega i skacze na mnie :loveu:

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biafra napisał(a):
Kornelia jest baaaaardzo miłym i grzecznym psem.
Uwielbia biegać a potem kłaść się w kałużach :roll:
Jest bardzo kontaktowa i posłuszna.
Rozumie wszystko co się do niej mówi.

Jutro wkleję jakieś fotki jak uda mi się cos z nich wykroić.
Wszystkie są lekko rozmazane, bo ona caly czas biega i skacze na mnie :loveu:

A wczoraj nie miałam internetu i się nie mogłam doczekać na wieści od Kornelii...
A tu takie dobre wiadomości! :lol:

Posted

I znowu podmienili psa :evil_lol:
Albo psy w schronach się już popkapowały, że im większa bieda tym ją chcemy szybciej ze schronu wyciągać :eviltong: Teraz wszystkie zaczną stres udawać :evil_lol:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
I znowu podmienili psa :evil_lol:
Albo psy w schronach się już popkapowały, że im większa bieda tym ją chcemy szybciej ze schronu wyciągać :eviltong: Teraz wszystkie zaczną stres udawać :evil_lol:

normalnie schrony będą musiały zatrudniać psiego psychologa:evil_lol:

Posted

:scared::iloveyou::bye:Biafro :loveu::loveu:Czarodziejkooooooo piesiowa odlotowa:loveu::loveu:az mie dech zaparlooo ...dziekiiii piekne za Kornelusie hohooooooo:multi::multi::modla::Cool!:

Posted

Jaka ona musi być teraz szczęśliwa! :loveu:

Czekamy na piękne zdjęcia i zabieramy się za ogłoszenia!
Biafro, jeżeli możesz, to napisz proszę jak się dogaduje z innymi psami, i jak z dziećmi.
W ogłoszeniach to ważne. :lol:

Posted

Ciotki i wujkowie, spokojnie, zaraz ureguluję wszystkie wpłaty :)

Cieszę się, że Kornelcia już u Biafry i do tego "odżywa" :) należało jej się, po takim czekaniu w schronie, bidula. Nie mogę doczekać się już jej zdjęć.

Maciaszku, dzięki. Ja jestem jeszcze niestety w nie najlepszej kondycji po pogrzebie, dziadek był mi bardzo bliski. Tobie też składam kondolencje

• .

• [SIZE=2]Edit: Wszystko poprawione, uaktualnione. Rzeczywiście nie wpisałam scorpio133 na pierwszej stronie we wpłatach, przepraszam za pomyłkę. Doszły też wpłaty od saga_86 - 30zł za 2 miesiące i od MaKs 20zł za jeden miesiąc. Dziękuję Wam :)

Obecnie mamy razem na koncie Kornelii: 711,67zł :)

Posted

scorpio133 napisał(a):
    Laruniu nic sie nie stało- liczy sie to ze Ty juz jestes z nami:loveu:

:) a coś mało osób zagląda do Kornelci, no... halo, gdzie jesteście?

Posted

U Kornelii bez większych zmian.

Jest bardzo grzeczna i bardzo posłuszna.
    Uwielbia biegać i taplać się w wodzie .
    Woda ponad wszystko. Bajorka, kałuże a jak nie to wkłada łapę do miski i wyrzuca wodę.
    Dzisiaj dostała duże wiaderko to wlazła do niego czym sie dało :evil_lol:

Ma chyba w przodkach nowofunlanda .

Z psami raczej nie ma konfliktów, ale nie jest też uległa.
    Zależy gdzie się znajduje.
    Na otwartej przestrzeni nie ma problemów, ale już jej buda i kojec są święte.
    W moim samochodzie rzucała się na inne psy przez szybę.

Myślę, że to nerwy po schronisku - wie, że trzeba pilnować sobie miejsca :-(

Ma też inne schizy ;)
    Pisałam już, ze boi się schodów, nie przejdzie po niczym co ma prześwity, albo widać, że jest wysoko- wszelkiego rodzaju podesty, palety.
    Ma lęk wysokości i nie wiem jak to nazwać...chyba przestrzeni ?
    Np. Jak są płytki na podłodze jasne i ciemne to rozpłaszcza się na podłodze i będzie stawać tylko na ciemnych :roll:
    Chyba jej bardziej pod kolor futra pasują :evil_lol:

Nie przejdzie też koło żadnej dziury, rowu ani po mostku.
    Zaraz wkleję zdjęcia, na jednym widać, że stoi na wykopie, szeroki na 30cm. Nie przeskoczy go. Za nic :shake:

Tutaj stoi nad rowkiem. Widać, że jest przestraszona.

A tutaj widać przy jej prawym oczku sporego skórzaka. Taka narośl.
    Trzeba to jak najszybciej usunąć.

Posted

Kornelciu :loveu: słoneczko nasze kochane, jak Ty ładnie wyglądasz :D ciotki, ja się zabieram jutro za jej allegro, ona tak pięknie już wygląda :D

Ale Biafro ona ma rzeczywiście niezłe schizy z tą przestrzenią :evil_lol: a tymi kafelkami najlepsze :evil_lol: albo uśmiałam się z tą wodą :D

Ciotki, przydałyby się nowe ogłoszenia dla Kornelci, te stare, gdzie jest przestraszona, są już nieaktualne :)

Edit: Poczekajmy z ogłoszeniami jak będzie już wycięta ta narośl z oczka.

Posted

Biafra napisał(a):
    Z psami raczej nie ma konfliktów, ale nie jest też uległa.
    Zależy gdzie się znajduje.
    Na otwartej przestrzeni nie ma problemów, ale już jej buda i kojec są święte.
    W moim samochodzie rzucała się na inne psy przez szybę.
    W schronisku mówili mi, że nie mogą jej dokoptować żadnego psa do kojca, bo się rzuca. Sukę, do której ona była dokwaterowana akceptowała, ale jak tamta znalazła dom to Kornelia poczuła się panią boksu i koniec z towarzystwem ;). Chyba ma mocno rozbudowane poczucie własności ;) - moja buda, mój kojec, moja, moja, moja :evil_lol:.

Posted

maciaszek napisał(a):
    W schronisku mówili mi, że nie mogą jej dokoptować żadnego psa do kojca, bo się rzuca. Sukę, do której ona była dokwaterowana akceptowała, ale jak tamta znalazła dom to Kornelia poczuła się panią boksu i koniec z towarzystwem ;). Chyba ma mocno rozbudowane poczucie własności ;) - moja buda, mój kojec, moja, moja, moja :evil_lol:.

Ale Biafra napisała, że nie jest konfliktowa :) widocznie z psem się obwącha, ale na swój rewir to już nie wpuści :) rzeczywiście ma chyba silne poczucie własności :p

Posted

__Lara napisał(a):
    Ale Biafra napisała, że nie jest konfliktowa :) widocznie z psem się obwącha, ale na swój rewir to już nie wpuści :) rzeczywiście ma chyba silne poczucie własności :p
    Toż ja właśnie o tym pisałam :).

Posted

maciaszek napisał(a):
    Toż ja właśnie o tym pisałam :).

;) Jak dobrze, że ją zabraliśmy ze schronu, tam naprawdę nie miała szans na adopcję. A teraz to zupełnie inny pies! Uśmiechnięty pychol :loveu:

Posted

Piękna jest Kornelia!
    Od poniedziałku mogę zacząć z ogłoszeniami.
    Ktoś wymyśli jakiś tekst fajny?
    Ogłaszać ją jako psa do kojca?
    Czy do domu z ogródkiem?
    Bo do bloku to chyba nie za bardzo?

Posted

[quote name='Jasza']Piękna jest Kornelia!
    Od poniedziałku mogę zacząć z ogłoszeniami.
    Ktoś wymyśli jakiś tekst fajny?
    Ogłaszać ją jako psa do kojca?
    Czy do domu z ogródkiem?
    Bo do bloku to chyba nie za bardzo?

Hmmm.... w sumie do kojca myślę, że może iść, oczywiście pod warunkiem, że będzie miała zapewniony kontakt z człowiekiem i wybieg. Do bloku też może, ale ktoś by musiał nisko mieszkać, bo te schody... najlepszy byłby dom z ogrodem.

Słuchajcie, muszę przelać 270zł Biafrze, więc konto Kornelii nieco się uszczupli. A za co? A więc tak:

- pierwsze badania narośli i szczepienie przeciw wirusówkom 40zł
    - szczepionka przeciw cieczce 30zł (wczoraj ją dostała)
    - sterylizacja i wycięcie narośli - jeszcze nie wiem ile będzie kosztować, narazie przelewam 200zł

------------

270zł

Czyli zostaje nam na koncie Kornelii: 441,67zł.

Jaszo, co do tekstu do ogłoszeń to popracuję zaraz nad nim.

Tekst do ogłoszeń:

Kornelia - wiele przeszła w swoim życiu ta psinka. Nie wiemy jakie były jej losy zanim trafiła do schroniska. W schronisku nie potrafiła się odnaleźć. Chowała się przed obcymi, uciekała. Odrobinę zaufania okazywała pracownikom schroniska. I tak przebywała w schronisku ponad rok. W końcu postanowiliśmy zmienić tą sytuację. Wiedzieliśmy, że Kornelia w schronisku nie ma szans na adopcję. Kornelia pojechała do hotelu.

Jak jest dzisiaj? To zupełnie inny pies. Przede wszystkim Kornelia uwielbia wodę. Najchętniej cały czas tapłałaby się w wodzie. Uwielbia tarzać się w kałużach, wskakuje do beczek z wodą. Sprawia przez to wiele ubawu. Ma chyba w przodkach nowofunlanda.

Z innymi psami nie wchodzi w konflikty, ale nie jest też psem uległym. Bardzo pilnuje swojego "dobytku", swojej budy, kojca. Ma silne poczucie własności.

Kornelia jest bardzo grzeczna i bardzo posłuszna. Ma jedynie lęk przed schodami, nie przejdzie po niczym co ma prześwity, albo widać, że jest wysoko- wszelkiego rodzaju podesty, palety. Ma lęk wysokości i chyba przestrzeni. Np. Jak są płytki na podłodze jasne i ciemne to rozpłaszcza się na podłodze i będzie stawać tylko na ciemnych :roll::evil_lol::) jest przy tym bardzo zabawna.
    Chyba jej bardziej pod kolor futra pasują Nie przejdzie też koło żadnej dziury, rowu ani po mostku.

Zachowuje czystość, bardzo lgnie do człowieka.

Szukamy odpowiedzialnego domu dla Kornelii. Dobrze by było, gdyby Kornelia zamieszkała w domu z ogrodem albo bloku z windą.

Kontakt:
    Tel. 692 33 44 33, mail : fundacja.konie@wp.pl

Posted

[quote name='__Lara']
    - pierwsze badania narośli i szczepienie przeciw wirusówkom 40zł
    [SIZE=2]

__Laro, Kornelia nie jest jeszcze zaszczepiona.
    Na pierwszej wizycie poza badaniem została odrobaczona.
    Wewnętrznie i zewnętrznie.

Jeśli chodzi o ogłoszenia możecie podać kontakt bezpośrednio do mnie.
    Będzie chyba łatwiej jak ktoś będzie miał więcej pytań, albo chciał ją zobaczyć. Tel. 692 33 44 33, mail : fundacja.konie@wp.pl