Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Doda_']Cytuję..

:mad::mad::mad::diabloti:

Hmmm... ładne zdjęcia niemożliwe :placz: tylko te :(

Namiary: 506-493-005

Tekst...hmmm....zaraz!

Takie znalazłam tylko zdjęcia Kornelii:

http://www.katowice.schronisko.net/adopcja24434-12.html

Tekst:

[FONT=verdana]Owczarkowata spokojna i wystraszona suczka. Ma problem z włosami wyrastającymi z brzegu oka. Była już operowana, ale włosy odrastają. Ma około 5 lat. W schronisku jest od 15 maja 2008. Czyli już ponad rok...[/FONT] wciąż czeka na ten jeden jedyny dom :(

Posted

Kornelia to pies, który bardzo, bardzo, bardzo potrzebuje wyjścia ze schroniska! Ma bardzo fajny charakter, jeśli chodzi o ludzi. Jest łagodna, przylepna. Z psami nie dogaduje się zbytnio...
W czym problem? W tym, że Kornelia potwornie boi się ludzi obcych, a takimi są wszyscy, którzy do schroniska przychodzą.... Nikt jej nie chce w związku z tym zaadoptować :(. Jak wejdzie się między boksy od wewnętrznej strony to ucieka na zewnętrzną, jak wejdzie się z zewnętrznej to ucieka do wewnętrznej. A jak już nie ma gdzie uciec to rozpłaszcza się na ziemi i ani drgnie :(.
Pani Ania wyciągnęła ją z boksu. Do p.Ani machała ogonem i cieszyła się, bo ją już zna. Jak tylko zobaczyła mnie to się rozpłaszczyła... No to wsadziłyśmy ją z powrotem do boksu. Uciekła do drugiej jego części. Wlazłam za nią. Dała się pogłaskać (oczywiście zesztywniała, rozpłaszczona na ziemi), po czym uciekła pod podest drewniany, który jest w zewnętrznej części boksu. I nie wyszła. Nawet jak sobie poszłyśmy... :(
Zrobiłam jej tylko 2 zdjęcia pod tym podestem. Nie chciałam jej stresować.

I mam jeszcze takie, rozmazane.

Trzeba ją stamtąd zabrać. Tam nikt jej nie adoptuje :(.

Posted

Jasza napisał(a):
Podnosimy...
Kornelio, może hotelik?

Trzeba dla niej hotelu szukać, jest przerażona w schronisku z opisu maciaszek... a siedzi już tam ponad rok :placz: bidula :placz::-( żeby jej tylko nie uspali... :(

Posted

Spokojnie. Pracowników schroniska zna i w stosunku do nich nie jest tak przerażona. Ona ma tak tylko do nieznanych sobie ludzi. I z tego powodu dobrze by ją było stamtąd zabrać. Bo nikt jej nie zaadoptuje jak będzie uciekać przed potencjalnym właścicielem...

Posted

[quote name='maciaszek']Spokojnie. Pracowników schroniska zna i w stosunku do nich nie jest tak przerażona. Ona ma tak tylko do nieznanych sobie ludzi. I z tego powodu dobrze by ją było stamtąd zabrać. Bo nikt jej nie zaadoptuje jak będzie uciekać przed potencjalnym właścicielem...

Dobrze, że chociaż pracowników jako taki toleruje... :roll: taki hotel/ dt to dla niej też będzie zupełna nowość, będzie się musiała przyzwyczaić.

Bazarek na Kornelię:

http://www.dogomania.pl/forum/f99/bizuteria-ksiazki-portfelik-na-hotel-dla-kornelii-do-6-07-godz-20-00-a-141264/

zaglądajcie i podnoście!

(dziękujemy Jaszy za fanty :D :D :D)