Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Warszawa zbliża się wielkimi krokami, wiem że najpierw Leszno i Katowice, ale nas tam nie będzie a do stolicy się chyba wybiorę więc z ciekawości pytam kto będzie??

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej :D My rozpoczynamy sezon od Wawy... z tego co pamietam to na wystawach juz sporo osob deklarowalo swoja obecnosc. Moze wreszcie uda nam sie spotkac, bardzo jestem ciekaw jak Lapis wyglada na "zywo" :D

Posted

od razu rozbuhaliście przez ten q..... Poznań nie mamy międzynarodówki, a jest szansa zawalczyć o MCHPl więc poprosu Ewka z Andrzejem by mi nie wybaczyli :wink: jak byśmy nie walczyli do końca.

czyli do zobaczenia

Posted

Franco napisał(a):
Hej :D My rozpoczynamy sezon od Wawy... z tego co pamietam to na wystawach juz sporo osob deklarowalo swoja obecnosc. Moze wreszcie uda nam sie spotkac, bardzo jestem ciekaw jak Lapis wyglada na "zywo" :D

Dobrze, że nie będziemy jako konkurencja bo Wy to już "starzy wyzeracze"

Posted

No właśnie - Ayka jest prawie rówieśniczką Buni, a ja Buśkę bez zastanowienioa zgłosiłam do pośredniej, pomimo iż do maja mogłaby startować jeszcze w młodzieży. Poradźcie mi starzy wyjadacze wystawowi, bo ja jeszcze kompletnie nieobyta w te klocki: gdzie ją lepiej zgłaszać? Jak najdłużej do młodzieży (może na tle młodszych koleżanek będzie prezentować się ciekawiej - choć to nie powinno mieć znaczenia)? Czy nie jest jeszcze za młodziutka na pośrednią, choć wiekowo jak najbardziej się mieści (właśnie w piatekskończyła 15 miesięcy) i może blado wypaść przy dojrzalszych suczkach?

Czym Alojzyna kierujesz się zapisując Aykę na wystawę, tj decydując czy jeszcze młodzież czy już posrednia? I później czy jeszcze pośrednia czy juz otwarta?
Zapewne, fajnie by było znać konkurencję - wtedy jak ktoś sprawę traktuje bardzo serio może unikać groźnych rywali. Tak np. robią na malamutach - mają swoje forum, na którym "zapisują się" na wystawy - zgłaszając swojego psa, można sprawdzić kto z konkurencji zapisał się na daną wystawę i do jakiej klasy.
Hmmm ale się rozpisałam. :oops:
Generalnie chodziło mi o wskazówki (choć zapewne trudno o prostą :P i jednoznaczną odpowiedź) do jakiej klasy lepiej zapisywać i dlaczego.

Posted

Ja z moją Ayką nie miałabym szans w klasie pośredniej. Już w ubiegłym roku na jesieni, gdy startowała w klasie młodzieży, to w opinii sędziów była "bardzo szczenięca". Twoja Buśka przy mojej Ayce to herszt-baba. Ayka taką sylwetkę osiągnie być może w wieku 3 lat. Podobnie było z Alfą. Dopiero po pierwszym miocie zaczęła "szaleć" na ringach.
To tak jak u ludzi. Nie wszyscy jednakowo się rozwijają.

Poza tym, to, w jakiej zgłaszasz klasie zależy też od twoich ambicji. Jeżeli sunia jest dobra i ma "czas" to mogłaby próbować zdobyć Mł.Ch.Pl. Wtedy mając jedno Zw.Mł. z miedzynarodowej można na innych miedzynarodówkach wystawiać ją w klasie pośredniej a na krajowych w młodzieży. Każda opcja jest dobra. Wystawiając ją od razu w klasie pośredniej być może szybciej otworzysz jej drogę do dorosłego championatu.

Posted

Dzięki Alojzyna za odp :lol:

No tak, Bunia to kawał baby, to prawda, raczej wygląda dojrzale :oops:

Twoje tłumaczenie faktycznie jest rozsądne. Niestety my raczej na żadnego championa to się nie nastawiamy (zobaczysz jej nogi w wawie) - choć nie ma psa bez wad zawsze się pocieszam!

Posted

[quote name='AMFI']
... choć nie ma psa bez wad zawsze się pocieszam!

Oczywiście! Wszystko zależy od sedziego i jego preferencji. Jeden zachwyca się głową i reszta schodzi na dalszy plan, inny natomiast bierze pod uwagę wyłacznie ruch i to decyduje ... Są i tacy, którzy wogóle nie ogladaja psa i wystarzczy im (podobno) tzw. pierwsze wrażenie jakie wywarł na nich pies podczas wchodzenia na ring (AUTENTYCZNE). :-?

Moim zdaniem każda wystawa jest jakąś loterią z większym lub mniejszym prawdopodobienstwem wygranej. No, chyba że pies jest sam w ringu... :lol:
Najważniejsze, żeby nie traktować przegranej jako życiowej klęski (co niektórzy czynia), dobrze się bawić i jechać na kolejną wystawę...

Amfi, dlaczego twoje linki do fotek Buśki się nie otwieraja? :(

Posted

Zgadzam się z Alojzyną dlatego my tak gonimy bo do końca kwietnia może uda nam się zrobić Mł.Ch.Pl.

Ale co do bycia samemu na ringu- to też nie daje gwarancji bo można zejść z inną oceną niż doskonała.

Posted

Właśnie dostałam od tufi wiadomość, że stary adres galerii dogomaniaków już nie działa - zaraz zmienię w profilu, mam nadzieję, że będzie ok.

A galerię onetu (trzeba się logować) zmienię na inną, tez powinna zaraz działać. :angel:

pozrdawiam!

Posted

Ja mam takie niedyskretne pytanie do Dogomaniaków-Warszawiaków.

Czy ktoś byłby w stanie przyjąć dwie osoby z fafiorem na nocleg przed kwietniową wystawą?

Posted

A Lapis nie zabzyka na śmierć mojej Buni przez noc? Bo ją wszystkie chłopy gwałcą nan stop bez wzgledu na fazę cyklu... :oops:

Napiszę Ci wieczorkiem na priva albo maila :D

Posted

Żadne no wiesz, tylko taka prawda, że biedna Bunia jest ciagle molestowana. Zwłaszcza amstaffy sie w niej zakochują. Jeden jej adorator, niejaki Donner to nawet ma na nią sposób "na patyka". Przynosi jej w prezencie badyla, ale nie tak prosto pod nos, tylko tak niby, żeby mu zabrała. Jak Bunia patyka zabierze i cała dumna zaczyna go obgryzać powarkując pod nosem, to Doner zaraz ją pod siebie łapami zagarnia i bierze się do roboty. A ta jełopa nic poza patykiem nie widzi ... :roll:

Posted

lapis napisał(a):
...., chyba że to będzie miłość od pierwszego spojrzenia

I tego się właśnie obawiam....

Bunia w sumie też dziewica, choć pełno ma amatorów na swoją cnotę (i to zarówno od strony głowy jak i od...)

• 4 weeks later...
Posted

Nic nie wiem o obsadch i stawkach, ale odwiedziłam dziś Torwar przy okazji innej inprezy. Wiem, że nie psia, ale może znajdą się chętni żeby popatrzeć i zapoznać z miejscem wystawy:

Posted

:o :o :o :o
Wspaniała impreza :D PIEKNE ZWIERZETA - przepraszam wszystkich PSIOMANIAKÓW ale PIEKNIEJSZE od najpiekniejszego psiaka !!!!!!!!!!!
PSY KOCHAM ,a KONIE PODZIWIAM i marze od dziecka o własnym :-? :)
Bardzo chcialabym wykupić chociaz jednego z tzw.TRANSPORTÓW ŚMIERCI :cry: :cry: :cry: i na pewno tak kiedys zrobie - jak tylko bede miala WARUNKI dla niego !!!!!!!!!!!!!!!!!!