westieee Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Czy to prawda że jak szceniak będzie jadł surowe mięso to może byc w przyszłości agreywny???:-o Nie wiem czy to prawda (tak czytałam w jakiejś gazecie)...Plis o odp:p Quote
michal_sm Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 To raczej bzdura ale surowe mięso powinno być sparzone przed podaniem ze względu na możliwość zatrucia się różnymi bakteriami choć psy potrafią je neutralizować to lepiej jednak mięso sparzyć tym bardziej gdy dotyczy to szczeniaka.Według mnie agresja przede wszystkim bierze się z niewłaściwego wychowania ,dużo rzadziej jest uwarunkowana genetycznie. Quote
Martens Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jest w tym maleńkie ziarnko prawdy - pies trzymany na uwięzi, w kojcu, na łańcuchu, mający mało ruchu i należący do rasy skłonnej do agresji, a karmiony dużymi ilościami mięsa, np odpadami z ubojni, nieważne czy surowymi czy gotowanymi, może być bardziej agresywny. Wiąże się to z tym, że pies o ograniczonej swobodzie ruchu, braku zajęcia, otrzymujący tak dużą dawkę energii w pożywieniu i dodatkowo skłonny do agresji będzie tą energię spalał właśnie przekierowując ją w typowe dla rasy zachowania agresywne. Ale dawanie surowego mięsa, surowych kości normalnemu psu, choćby i codziennie, nie powoduje agresji! Wyrzuć tę gazetę :eviltong: Quote
Balbina. Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Mójyork wcina surowego kurczaka aż mu się uszy trzęsą:evil_lol:Agresywny-raczej nie:hmmmm::eviltong: Quote
Recommended Posts