Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Gini śmiga przy rowerze jak struś pędziwiatr :evil_lol::loveu:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]myślałam, że początki będą trudniejsze ale szło jak po maśle, tylko cali w błocie wróciliśmy bo w lesie okazało się niezbyt sucho :evil_lol:
wymyśliłam sposób na plątającą się linkę- kupiliśmy rurkę taka elastyczną do kabli 2 m i w to przeciągneliśmy linkę- polecam :lol:
fotek nie mam, ale się w końcu rowerowe pojawią ;)[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]pozdrawiamy ![/FONT]

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jakoś zawsze miałam obawy, że przy rowerowych wycieczkach pies mnie pociągnie i będę wąchać kwiatki (tudzież coś innego :P) z baaardzo bliska...
Jak Wam się udało uniknąć upadków? :D Mogę prosić o jakieś rady na przyszłość? :)

Guest Madziadalena
Posted

No to super :lol: Gin pewnie wybiegany, że hej :razz:

A nie miał początkowo żadnych oporów przed biegiem przed rowerem? i ciekawam, jak reaguje na komendy :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Cześć Dziewczyny :lol: Gin od zawsze wykazywał zainteresowanie rowerem i rowerzystami bo za nimi biegał po lesie :evil_lol: musiałam się ładnie nawrzeszczeć żeby go przywołać :eviltong:
A tak poważnie, nie wiem może on po prostu "to czuje" bo od razu śmigał jak by to robił od dawna. Jak za bardzo się rozpędzał to krzyczałam "wolniej" i dawałam po hamulcach i działało. Jak biegł w odpowiednim tempie to go nasza komendą nagradzająca "ślicznie" nakręcałam na to, że robi dobrze. No i pierwszy jechał Wilczuś i myślę, że go to dodatkowo motywowało do ciągnięcia :lol: Jestem zadowolona bo to wielka frajda tak śmigać z akitką po lesie :loveu::loveu::loveu::loveu: POLECAM !! Teraz jeszcze ćwiczymy komendy "prawo, lewo, prosto"
[/FONT]

Posted

O jacie, zazdroszczę mimo wszystko odwagi. Eh, ale frajda to rzeczywiście musi być niesamowita :) Może i ja kiedyś spróbuję...
Masz jednym słowem genialnego psa, że tak od razu pojął o co chodzi :D

Posted

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]Cześć Dziewczyny :lol: Gin od zawsze wykazywał zainteresowanie rowerem i rowerzystami bo za nimi biegał po lesie :evil_lol: musiałam się ładnie nawrzeszczeć żeby go przywołać :eviltong:
A tak poważnie, nie wiem może on po prostu "to czuje" bo od razu śmigał jak by to robił od dawna. Jak za bardzo się rozpędzał to krzyczałam "wolniej" i dawałam po hamulcach i działało. Jak biegł w odpowiednim tempie to go nasza komendą nagradzająca "ślicznie" nakręcałam na to, że robi dobrze. No i pierwszy jechał Wilczuś i myślę, że go to dodatkowo motywowało do ciągnięcia :lol: Jestem zadowolona bo to wielka frajda tak śmigać z akitką po lesie :loveu::loveu::loveu::loveu: POLECAM !! Teraz jeszcze ćwiczymy komendy "prawo, lewo, prosto"
[/FONT]

ja myśle, że u Gina to genetyczne ;)

moje początki i zarazem praktycznie końce z bieganiem Anaty przy rowerze skończyły się tragicznie - dla tych co ich nie znajną to małe przypomnienie:
Jak Anatka miała ok 10 miesięcy pojechałyśmy sobie gdzies za miasto, wypożyczyłysmy rower i spróbowałyśmy - Anata od początku była zdziwiona, zdezorientowana i mało chętna do współpracy.. w końcu poszła przed rower i zwolniła, ja musiałam zahamować, hamulce w wypożyczonym rowerze zapiszczały, Anata uznała, że rower Ją zaatakował i zaczęła się bronić.. efekt: przez kolejne kilka lat unikała rowerów jak ognia..
inna współpraca bieganiowa tez nie najlepiej jej poszła:
- zaprzęgnięta do zaprzęgu z huskimi wprowadzila cały zaprzęg do lasu
- podczas treningu z huskym podczas biegania z człowiekiem ciagneła przez pierwsze kilka minut (bo rywalizowała z kolega), potem husky ciagnął i mnie i ją ;)
- spacery rolkowe, które dalej czasami praktykuje wyglądają głównie jak własnie spacery - pies ciagnie tylko w kierunku domu, w drugą stronę to ja panienke ciągnę

a teraz z innej beczki - Angela może lepiej zmienić nieco komendy na bardziej zaprzęgowe - one sa krótsze i bardziej zrozumiałe dla psa:
prosto: go
prawo: gee
lewo: haw (nie jestem pewna jak to się wymawia)

tak czy inaczej warto wziąć takie słowa/komendy, żeby był krótkie i zdecydowanie różniące się w brzmieniu

i pamiętaj prawo jest po prawej stronie, a lewo po drugiej ;) - ja miałam takie problemy z Anatą i potem nie ma co się dziwić, że pies nie wie w którą stronę ma skręcić ;)

Posted

[quote name='Maks i Spark']Cześć Kitki:)

rower plus pies, to jest to, popieram:)

A.

[quote name='Błyskotka']Witam :). Miłego weekendu :).

[FONT=Comic Sans MS]Witamy Wilczusie i Lewki cudaśne :loveu:[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Mam przyjemność przedstawić nowego członka naszej rodzinnej psiej rodzinki-
chihuachua Bella :loveu::loveu::loveu:

[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]
[/FONT]
[/FONT]

[/FONT]
[/FONT]

[/FONT]
[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Bella nie jest moja, tylko mojej siostrzenicy, dlatego napisałam "rodzinna" :loveu:
na głowę nie upadłam, żeby do akity wziąć sobie CHI :evil_lol: choć są kochane :loveu:
[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Bella nie jest moja, tylko mojej siostrzenicy, dlatego napisałam "rodzinna" :loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]na głowę nie upadłam, żeby do akity wziąć sobie CHI :evil_lol: choć są kochane :loveu:[/FONT]

....nie wątpiłam w Twój rozsądek, ale różnie w życiu bywa;):evil_lol:

A.

Posted

:evil_lol:[FONT=Comic Sans MS] różnie hihi, fajnie Wilczusie, że wróciliście na Dgm :multi:[/FONT]:loveu:

Ja też się cieszę:), choć dziwnie się czuję...tak inaczej

A.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Długo im szukałam hodowli i suni w "ich typie" a chcieli tri kolorek :lol:[/FONT].[FONT=Comic Sans MS] W innej wstępnie była zamówiona krótko włosa złoto biała, ale miała zaledwie 2 tygodnie i w końcu zrezygnowali bo za dużo czekania. Więc grzebałam dalej i znalazłam pod nosem w Gliwicach :razz:. Okazało się, że Pani ma sporą gromadkę CHI różnych kolorów i długości sierści :loveu:. Pojechaliśmy tylko pooglądać, ale jak zobaczyliśmy Belle- to było TO ! Kaludia (moja siostrzenica) od razu się zakochała :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: mały Miłoszek też. No i sunia ma już prawie 5 miesięcy, a i tak jest malutka więc nie wyobrażam sobie brać do domku takiej 8 tygodniowej- to jak chomik :diabloti: hihi. No i jednak ujęły nas długowłose CHI. Takim oto sposobem Bella zagościła w naszej psiej rodzince :loveu:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]I podobno mam ją wystawiać hyhy[/FONT].

Posted

Na pewno są Ci bardzo wdzięczni, bo Bella wygląda jak prawdziwa księżniczka! To niesamowite, że w takim okruszku kryje się tyle piękna.
Ośmiotygodniowym Chi przypuszczalnie hodowcy dołączają w wyprawce szkło powiększające, żeby łatwiej było szczeniaczka zobaczyć. :crazyeye::loveu:
Ciekawie będzie wyglądało spotkanie Ginusia z nową kuzyneczką.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Bartośkowa Kluske Nasai to sobie jeszcze na wakację ukradniemy :diabloti:[/FONT][FONT=Comic Sans MS] hihiiihhi
Ginowi już lepiej bo śmiga przy rowerku więc nowe bodźce sprawiają, że odzyskuje radość :loveu: najgorsze jest jednak to, że teraz pełno ludzi w lesie i ciągle ktoś mnie zatrzmuje i ma tysiąc pytań :evil_lol: a co to za rasa, a to, a to.. a jeszcze tam to :evil_lol: dziś mnie facet poł godziny wypytywał, bo jego córka jak nas zobaczyła to już się z daleka darła "jedzie Nagareboshi Gin" 8) Prawie mnie zeżarły komary i coś przy okazji popsuło się z przerzutkami ... :hmmmm: Wilczuś musi naprawić. :niewiem:
Tak czy siak jest wesoło :loveu: a jeszcze planuje obiecany wypad z niufciakami nad wodę może Blejdzioch tez pojedzie to bedzie ubaw po pachy :loveu:[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Lirael hihi tak szkło powiększające to dobry pomysł :diabloti:[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Sama jestem ciekawa jak Gin na Belle zareaguje... pewnie powącha i odejdzie :roll: bo takie małe to się nie nadaje do zabawy :evil_lol:. No ewentualnie szturchnie nosem :evil_lol: Może w sobote pojedziemy do rodziców to będzie spotkanie :lol:[/FONT]